ya benim olacaksın ya kara toprağın   

adana çık aradan

1. aşkından öldürecek insan sözü.

aşkından ölüp, dünyayı kurtaracakken, sevdiği insanı sahiplenme durumunu abartan kişinin söyleyeceği sözdür.

"gidiyorum" dersiniz, boğazınıza sarılır, "hiç bir yere gitmiyorsun" der, tartaklar.
    budur.
    (right lane must exist, 17.05.2005 14:56)

2. (bkz: ya benimsin ya hamza abinin)
    (leheey, 21.06.2007 16:15)
  3. (bkz: aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık)
    (buyukdusunuryinebuyukdusundu, 21.06.2007 16:42)
  4. -cevap veriyorum e şıkkı. hiçbiri. diyerek cevap verilebilecek önerme.
    (jassmine, 21.06.2007 16:45 ~ 16:50)
  5. bunu söyleyen sevgilisine söylüyorsa onu zerre kadar sevmiyor demektir. "başkasının olamazsın, sadece benimm, beniimmm muhahaha!" demek ister. bu laf aşk değil; buram buram bencillik kokar.
    (sphinks, 21.06.2007 16:49)
  6. bunu söylüyorsa elinde tetiğini çekmek üzere olduğu bir tabanca vardır. arabesk adam
    (girift, 21.06.2007 16:52 ~ 16:53)
  7. arabesk kültürün en bilindik sözlerinden biridir. bu kültürün en temel taşı olan sahiplenme dürtüsünü olduğu gibi ortaya koyar. aynı kültürde olup da bu cümleyi söylemenin zor olduğu durumlarda ise "bir tek dileğim var mutlu ol yeter" şeklinde bir söz söylenerek kuyruk kıstırılır ve geri dönülür. bunu en güzel ümit besen abimiz "nikahına beni çağır sevgilim" derken söyler. ee arabesk kültürdeki herkes de delikanlı değildir.
    (ugokhan, 21.06.2007 16:59 ~ 17:00)
  8. benmerkezci bir aşığın rahatlıkla söyleyebileceği bir tümcedir. aşkın özünde sahiplenme yoktur esasında, teslim olma vardır, kendini onunla var etme, onunla bir kılma vardır. bu cümle bu açıdan aynı zamanda ataerkil bir kültürün yansımasıdır, sevgiyi, sahip olmayı bedene sahip olmayla eşleştiren, indirgemeci bir yaklaşımı barındırır. o bedene sahip olmak, kişinin tüm eksikliğini, zayıflığını, kötü taraflarını örtbas edecek, özgüvenini kuracak, gururunu kurtaracak bir araçtır. bedende hakimiyet kurulduğunda kişi kendini tüm noksanlarına rağmen önemli hissedecek, kendini kurtacaktır. olay aslında fiziksel bir ihtiyacın giderilmesinden ibarettir, hissiyattan uzaktır. bu cümleyi kuran kişi sevilmeyi beklemez, yada önceliği karşısındakinin gönlünü kazanmak değildir. kırılan bir gururun tamiri veya özgüven eksikliğinin giderilmesi için cinsel tatminin sağlanmasıdır. seni sevmiyorum denildiğinde, olsun zamanla seversin cevabının gelmesi kuvvetle muhtemeldir.
    ama eğer arzulanan beden onun olmazsa, bu durumda kişi tüm eksikleri, hataları, noksanları ile karşı karşıya kalacaktır ve zaten bunun bilincinde olup farkına varmak, kabullenmek istemeyen kişi bu durumda karşısındakini öldürerek aslında kendi zayıflıklarını, günahlarını toprağa gömecektir. arzulanan beden öldüğünde, kendi karanlık yönleri de ölecektir.
    (atalantavanessa, 06.09.2008 00:21 ~ 15.09.2008 00:57)