|
|
- büyük bir paradoksu barındıran cümledir.intihar etmenin en büyük sebebi çaresizliktir.ölümü tercih edersin , bir nevi kurtuluştur.yaşayarak intihar etmekse , fiziksel olarak ölümü tercih etmemek ve fakat çaresizliğin sizi hergün öldürmesini izlemektir.
(bkz: ukteydim doldum)
- (bkz: neredesin firuze)
- yaşamadan intihar etmek mümkün değildir zaten.. intihar etme eylemi yaşayan bir kişinin ölmek için yaptığı bir eylemdir doğal olarak da bu eylemi yapabilmenin ön koşulu yaşıyor olmaktır.
(bkz: başlığı götünden anlamak)
- (bkz: içerek intihar etmek)
(bkz: sigara)
- (bkz: to live is to die)
- hepimizin yaptığıdır. "yaşamak ağır ve sancılı bir intihar biçimidir." böyle bir söz vardı. ya da buna benzer bir söz.
- bir türk sineması durumudur.hani kadın filmin kötü kalpli erkeğinden nefret etmesine rağmen onunla evlenmeyi /birlikte olmayı seçer ve kötü adamımızla birlikte hayat geçirmek onun için bir ölümdür fakat o yaşayarak initihar etmeyi saçmiştir veya seçmek zorunda kalmıştır.
(bkz: benim bundan anladığım budur)
(bkz: bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla)
edit: gerçek hayatta da olabilir.
(bkz: ayşeler de tadabilir)
- yaşam bize verilmiş bir armağan iken intihar bu hediyenin bizim için anlamını yitirmesi ile alakalıdır. yaşayarak intihar ise bir zamanlar bizim için gözde olanın bu hediyenin yerini hatırlayamadığımız bir yerde unutulmasıdır sanki. hayatımızı en son nerede bıraktığımızı hatırlayamayız. acı yaşanmış belleği siler üstelik beraberin de geleceği de götürür. ölmeyi tercih edenler acının, ızdırabın dayanılmazlığının karşılığını o an verebilirken, yaşayan ölüler diyarında bu acının izlerine karşılık düşen hiçbir şey yoktur.
- benzer bir paradoks için,
(bkz: kendini öldürüp intihar süsü vermek)
|