|
|
- sözlüğe ilk geldiğinde anlaşılamaz bir aşağılama, ezme tavırları içinde bulunan sözlük ahalisinin "bir kısmına" karşı harekata geçmiş, bu harekatını da temel olarak insan gibi yaşama ve yazma hakkını kabul etmiş kitlenin klasikleşmiş sloganı.
bu beşinci nesil yazarlar örgütlenmesini ve dayanışmasını sağladığı takdirde itü sözlük'te yeni bir çığır açabilirler. üstelik bu harekat sözlüğün istikbali açısından da ayrı bir önem taşımaktadır. zira böylelikle yazarlara nesilleri dolayısıyla yapılan anlamsız, içeriği boş, konuşmuş olmak için konuşan yazar kitlesi de karşısında güçlü bir topluluk görecek ve bu tür eylemlerinden vazgeçecektir. bu örgütlenme kimseyi dışlamamaktadır ancak son yazar alımıyla ciddi bir haksızlığa uğramış ve espiri olsun torba dolsun mantığıyla ezilmeye ve himaye altına alınmaya çalışılmış beşinci nesil bu yüce harekatın bir simgesi olarak seçilmiştir.
manifesto:
1) kimse nesil farkı gözetilmeksizin, aynı statüye, aynı haklara sahip birer yazardır.
2) sözlükte kimse siyasi, felsefi ve hayata dair düşüncelerinden dolayı küçümsenemez, aşağılanamaz.
3) sözlükte eleştirilmesi, tartışılması gereken yazarların nesilleri değil düşünceleridir.
editovski: cinsel kimlik açısından bazı sorunlular tarafından ciddiye alınmış söz. bu sözü yorumlamaka yerine başlığın ilk entrysine cevap vermeyi yeğleyerek aslında sözlük formatından da ne derece uzak olduklarını gösterdiler. ciddi ciddi örgütlenilecek falan sandılar heralde ki pek ciddiye aldılar. yok kuzum öye şeyler merak etmeyin, sizi kaale alan da yok, işimiz gücümüz yok sözlükteki iki üç sivrizeka için örgütlenecez. kimsiniz ki siz, vasfın nedir yani.
(bkz: ironi)
ayar verme meraklısı, özürlerini böyle kapatmaya çalışanlara selam ederim. biraz insan olsalar belki adam yerine geçerler. kendilerini çok mu akıllı sanıyorlar nedir ben anlamadım. ama valla sıktınız artık. hayır boyun göğe mi erdi laf soktun da, ben de sana laf sokarım, sonra yine sen ben laf sokarsın, bu gider böyle. kasmayın kardeşim rahat olun.
- 3) sözlükte eleştirilmesi, tartışılması gereken yazarların nesilleri değil düşünceleridir.
bu yaratıcı ve özenle hazırlanmış manifestonun yukarıda belirtilen maddesi benimsendiği sürece örgütlenmeye, olayı dallandırıp budaklandırmaya gerek yoktur. zira siz dallandırıkça takılan birileri hep olacaktır ta ki yeni bir nesil var olana kadar. her yeni nesil geldiğinde bu ve benzeri sesler zaten yükselmişir, yükselmeye de devam edecektir ama bunun hiç kimse bir getirisi olmamaktadır. var mıdır? evet yoktur. bilmem kaçıncı nesil yazara, birileri bıdı bıdı mik mik dedi diye yazar bıdı bıdı mik mik olmamaktadır, olmayacaktır. bunun için bir örgüte de yeni bir çığır açmaya da gerek yoktur.
- sokaklarda halaylar eşliğinde "hasiktir ordan" sloganlarıyla karşılanmış ortalığı bayram yerine çevirmiş örgütlenme, sendikalılaşma, nesilleşme, her ne sikimseleşmedir. şimdi bir grup insan bireysel olarak "ehohe 5. nesil ibne. tatmin oldum" diyor diye beşinci nesiller örgütlensin, şahane olsun. kardeşim git sen de ona sözlük kuralları çerçevesinde (nasıl bir çerçeve lan bu) "ibne" de ödeşin. ya da dikkate alma 2 gün konuşsun sussun. manyak değil her gün düzenli olarak ibne desin sana.
ben de kendi küçük ödev defterim var bir tane ona şeyaptığım manifestoyu yayınlayayım:
1) ulan hepiniz aynı haklara sahipsiniz zaten. ben de kendimden kıdemli olmasına rağmen "höağğh 2. neslin emüğe goyim" diye başlık açınca onları kendi çapımda ezmiş hissediyorum ama insanlar bana dışardan "gerizekalı" diye bakıyor. genelde.
2) kimse kimseyi siyasi, felsefi ve hayata dair düşüncelerinden dolayı küçümsemiyor. günlük hayatın biraz daha rahat bir şekilde sözlüğe yansıması neticesinde fikirlerinizi beğenir ya da beğenmezler. hakkında yorum yaparlar vs. vs. hakaret falan olunca uçurulurlar zaten.
3) valla hiyararşi vardır falan diyorlar ama ben gördüğüm kadarıyla öyle 4. nesil olduğu için susup, 1. nesil olduğu için cengaver kesilen, 2. nesil olduğu için 3. nesli döven, 5. neslin fikirlerine "seni gidi 5. nesil sus bakıyım" diyen görmedim. aksi durum 1. madde de açıklanmış zaten.
4) bunu maddeyi de 4. nesil olduğumdan dolayı 5. nesilden bi madde fazla yazmış olmak için ekledim. tatmin oldum.
hem durun beyler sizden önce örgütlenecek bi ton tuhaf, ezik, godoş, karaktersiz, ibne vs. var.
bir iki hafta yeni nesile bok atan başlıklar açıldı durmadan, şimdi de yeni nesil "bizi eziyolar, bok atıyolar" tarzı başlıklar açılıyor. her bir başlığın altına da biri gelip bu tarz bi' yazı yazıyor mk. ne malım lan.
- en faşist i bile sözlüğe beşinci nesilden girince en özgürlükçü,en aydın,en komünist, en solcu olabiliyor. hak ve özgürlük ne ilginç kavramlarmış öyle.insan başına gelince anlıyor.
(bkz: allah allah)
|