yaşar usta   

adana çık aradan

1. türk sinemasının gördüğü en sağlam karakterlerden birisidir bizim aile ve gülen gözlerde münir özkul'un canlardığı yaşar usta.münir özkulla özdeşleşmiştir.tıpkı ertem eğilmez'le bozuşmadan önce tarık akan'ın ferit ismiyle özdeşleşmesi gibi.bizim aile filminde gelinin fabrikatör babasına verdiği ayar gözümde türk sinemasının en vurucu sahnelerinden birisi olarak yer bulur.
    (des, 02.07.2007 20:29)
  2. şu efsane repliğin sahibidir:

bak beyim, sana iki çift lafım var. koskoca adamsın. paran var, pulun var, herşeyin var. binlerce kişi çalışıyor emrinde. yakışır mı sana ekmekle oynamak. yakışır mı bunca günahsızı, çoluğu çocuğu karda kışta sokağa atmak, aç bırakmak. ama nasıl yakışmaz. sen değil misin öz kızına bile acımayan, bir damlacık saaddeti çok gören. anlamıyor musun beyim, bu çocuklar birbirini seviyor. ama ben boşuna konuşuyorum. sevgiyi tanımayan adama sevgiyi anlatmaya çalışıyorum. sen büyük patron, milyarder, para babası, fabrikalar sahibi saim bey. sen mi büyüksün. hayır ben büyüğüm, ben, yaşar usta. sen benim yanımda bir hiçsin, anlıyor musun, bir hiç. gözümde pul kadar bile değerin yok. ama şunu iyi bil, ne oğluma ne de gelinime hiç birşey yapamayacaksın. yıkamayacaksın, dağıtamayacaksın, mağlup edemeyeceksin bizi. çünkü biz birbirimize parayla pulla değil, sevgiyle bağlıyız.bizler birbirimizi seviyoruz. biz bir aileyiz.biz güzel bir aileyiz. bunu yıkmaya senin gücün yeter mi sanıyorsun. dokunma artık aileme. dokunma çocuklarıma. dokunma oğluma.dokunma gelinime.eğer onların kılına zarar gelirse ben, ömründe bir karıncayı bile incitmemis olan ben, yaşar usta, hiç düşünmeden çeker vururum seni. anlıyor musun. vururum ve dönüp arkama bakmam bile.
    (garrincha, 02.07.2007 20:50 ~ 22.04.2008 18:54)
  3. (bkz: dondurmacı yaşar usta)
    ıstanbul bostancı da gerçek meyveden dondurma yapan, dondurma aşığı şahane usta.
    (labarba, 03.07.2007 00:57)
  4. vadi kantininde 7/24 limitsiz yazış yapabilme kapasitesine sahip kişidir. özellikle geceleri mangal başında anlatmaya başladığı hikayelerini dinlerken ybsg dememek yüzüne karşı haykıra haykıra gülmemek için kendinizi zor tutarsınız. ama tüm bunları vadilileri eğlendirmek amacıyla yaptığını söyleyenler de mevcuttur.
    (bkz: söyleyenin yalancısıyım)
    (uncle, 03.07.2007 01:03)
  5. bakırköyde kadayıfçıdır.sütlü fıstıklı kadayıfı tavsiyedir.
    (offguard, 03.07.2007 01:11)
  6. aysel gürel'den aldığım şarkı sözü yazarlığı eğitimi meyvelerini kendisiyle vermiştir. kendisi adına ithaf ettiğim master yaşar adlı bir güzelleme bulunmaktadır. çok yakında müzik marketlerde olacak.

http://img57.imageshack.us/...

you are a giant man
    you have money
    you have everything

thousands of people work on your command
    tell me, is it adequate for you?
    playing with bread
    in winter and in cold...
    throwing out the sinless children to the streets
    leaving them with hunger

of course it is!
    are you not the man
    who showed no mercy to his own daughter
    who grudged a little happines to her?

why don't you understand
    these kids love each other, sire

but i speak for nothing
    i tried to explain love
    the man, who knows nothing about love

huh

you, the big boss
    you, the millionaire
    you, father of money
    you, the owner of factories

you, mr saim.

are you greater than me?

no! i'm master yaşar. i'm greater than you.
    you are nothing according to me
    you are worthless than a coin

but listen carefully
    neither my son nor my bride
    you cannot do anything to them
    you cannot destroy
    you cannot dispatch

because we are not bound each other with money
    we are bound each other with love

do you really think that
    you are strong enough to destroy us?

don't touch my family
    don't touch my children
    don't touch my son
    don't touch my bride

if you try yo hurt one of them a little
    me, the one
    who never hurt somebody,
    even an ant
    me, master yaşar
    i will shoot you directly
    without thinking
    do you understand!

i shoot and never look back.
    (iao, 06.08.2007 23:08 ~ 05.09.2007 14:37)
  7. doğrusu yaşar usta değil yatar utta'dır.
    (bkz: şener şen)
    (kedikara, 09.01.2008 23:09)