belki ilginizi çeker
  1. · ünlü yalovalılar
  2. · yeni parti
  3. · dtp
  4. · demokrat türkiye partisi
  5. · çok gezen mi bilir çok okuyan mı
  6. · iğrenç espriler
  7. · oradaydım
  8. · deniz baykal
  9. · yasar okuyan
  10. · hürparti ile hyp nin birleşmesi
  11. · otomatik ödeyin netbook'unuz olsun! (reklam)
gündem
  1. · benden önce kaç kişiyle yattın
  2. · yazarların küçükken olmak istedikleri meslekler
  3. · buz kesen havada kapı önünde sigara içen kız
  4. · başbakanımız bizim için ikinci peygamber gibidir
  5. · ismail yk
  6. · itü sözlük
  7. · facebookta 25 tane kardeşi olan insan
  8. · divan ı hikmet
  9. · final için sabahlamak

yaşar okuyan  

1. yalova'nın en meşhur meyvesi.

bu ex-bakan amcamızın yalova'dan başka bir diğer önemli karakteristiğiyse devasa cüssesiydi. 16-17 yaşlarında bir fuarda leyla leyla yürürken korumalarının ittirmesiyle (ki senin korumaya ne ihtiyacın var, doğuştan zırhlısın zaten) arkamdan gelişini farketmiş, bayağı bayağı korkmuş, çekinmiştim.

aynı hissi bir de boğaz gezisi yaparken motorun kıçından arkadan tam yol yardırmış gelen konteyner gemisini görünce yaşadım desem yeridir.
    (wondrous, 17.03.2006 00:07)
  2. hiperaktivite hastası insan (o cüsseyle nasıl oluyor ben de anlamış değilim ama).

(bkz: hiperaktif)
    (balta, 17.03.2006 00:31)
  3. çalışma bakanı olduğu dönemde, "amele bakanıyız zaten" diye bir laf etmiştir.

ayrıca, dün gece katıldığı ceviz kabuğunda, 68 dönemi anılarını anlatmış;
    sağ sol çatışması emperyalistlerin bizi bölmek için uydurduğu bişeydir. bakın benim öz kardeşim (dikkat edin buraya) sırf bu yüzden soyadını değiştirip "ekim" (ekim devriminden) yaptı, o kadar sene birbirimize selam vermek değil birbirimizin suratına dahi bakmadık, ama şu an aynı partideyiz.
    zaten sağ da sol da aynı benzer şeyleri savunuyor, onlar gece duvarlara "bağımsız türkiye" yazarken ben "-bu kelimeden emin değilim- milliyetçi türkiye" yazıyordum. farkı ne? demiştir.

iki taraf da aynı şeyi istiyor. şu an amacımız vatanı akpnin iktidarın kurtarmak değil mi. sağı-solu bırakalım akp'ye karşı birlik olalım diye bir mesaj vermiş, programa o dönemleri yaşamış şahıslar bağlanmış, hatta bunlardan bir dev-gençli, yaşar okuyan'a destek vermiştir.

en son söylediği mustafa kemal atatürk'e ait laf ise anlatmak istediklerinin özetidir.
    "mesele vatansa, gerisi teferuattır."
    (venom, 10.03.2007 19:51)
  4. son zamanlarda, elinde belgelerle, sürekli yükselip silkelenen çarşaf gibi havada dalgalanan ses tonuyla, şiddetli celallenme halleriyle kanal kanal dolaşıp akp ve abdullah gül hakkında vurucu açıklamalar yapan, üstesinden gelinemez iddialarda bulunan amca...
    öyle sinirli ki koltuğundan kalkıp kalkıp oturuyor.
    (creme brulee, 02.05.2007 19:09)
  5. chp'ye katılışının nasıl gerçekleşebildiğini hala anlayamadığım insan. nasıl olur da kendilerini bu ülke alevilerinin partisi olduklarını iddia eden, en azından alevilerin ezici çoğunluğunun da böyle düşündüğü bir parti; çorum ve maraş olaylarına adı karışan hatta bu dönemde mhp yöneticiliği yapmış birini partisine katıyor ve hala utanmadan alevilerden oy istiyor.

bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu sayın baykal!!!
    (kayzer, 05.07.2007 10:21)
  6. deniz baykala biat etmiş eski çalışma ve sosyal güvenlik bakanıdır kendisi. merkez sağdaki partisini bırakıp chpye geçmiş elinden gelse deniz baykalın elini eteğini öpecek gibi konuşma yapmış insandır. bari seçim listelerinden önce yapsaydın da milletvekili adaylığı falan isteseydin diyesim gelmekte kendisine.
    (cursedpower, 05.07.2007 13:45)
  7. 70'li yıllarda alparslan türkeş'i yazdığı bir mektupla etkilemiş ve zamanla yakınındakiler arasına girmiştir. 1980 darbesinden sonra da türkeş'i uzun bir süre inzibatlardan saklamıştır.
    (garion, 13.07.2007 17:53)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook