|
|
- bebeto burak kut'un eski şarkılarından
giden gitti gül, gül ki bitsin dert
yeniden aşık olsam kaç yazar
dikenli tellerin arkasından bak
güzel olman gerekmez bana
benimle oynama,
heyecanlıyım, çok çılgınım bebeğim
gün batımında bırakıp gitme
gel bana, benimle olmak tek çare
kanasın dünyam, yansın oldu olacak
günahlar kavrulsun, aleviyle
yasandı bitti saygısızca
aldatmanın tadına varınca
doğru söylesen kimin umurunda
gözüme inanırım, haydi zıpla
utan ki çıksın o masumiyetin
gülü daldan koparmam inan
kaçırdık gelen o pembe günleri
çocuk olmak cesaret bana
kendini sıkma,
zorlamakla akmaz sahte göz yaşı
fazla uzatma,
ben delikanlıyım, gözüm görmez hiçbirşeyi
kanasın dünyam, yansın oldu olacak
günahlar kavrulsun, aleviyle
- yaşandı bitti, kaygısızca. yaşanıp bittiyse kaygısızca olması daha doğru.
- burak kut'un isyankar alemin tövbekar çocuğu formatında takıldığı klibe sahip şarkı.
- klibinde burak kut abimiz motosikletlere binmekte olduğu şirin şarkı*,kırmızı arabaların üstünden uçup hava atıp caka satmaktadır.sevgilisine sinirlenmiştir bir kere.
klip amerikada çekilmişti,o dönem sert erkek yaratma çabası sonucu çıktığı klibin heryerinden akıyordu adeta.çocukluk travmalarımızdan biri daha.
diğer için;
(bkz: ateşteyim)
- bu şarkının klibini izleyince insan, yazık olmuş burak kuta diyor. tarkan daha türkiye sınırlarından dışarı çıkmamış, ingilizce albüm derdine düşmemişken, kenan doğulu amerikanvari ilk klibi çakkıdı çakkıdıyı çekmeden teee kaç yıl önce, burak kut abimiz ne yollarda geçireceği zamana, ne harcanacak paraya acımamış, gitmiş amerikalarda bol arabalı, bol hatunlu bir klip çekmiş. türkiye standartlarının çok çok üstünde bir iş yapmıştır.
- bebeto ismiyle bilinen burak kut'un yaşadığı inanılmaz dumuru ilk kez görme şansını bulduğumuz,aslında iyi niyetli olan ama birşeyler eksik izlenimi veren eski bir parça.
- paraya kıyılıp "iyi klip" çekilmeyen bir dönemde paraya kıyılarak "iyi klip" çekilen, burak kut şarkısı.
(bkz: tespit yapmak)
- yıllardan sonra klibini tekrar izleyince bana çocukluğumu hatırlatan parça. klibi amerika'da çekildi diye olay olmuştu zamanında. ben de oturdum tekrar izledim youtube'da. gerçekten de günümüzde bile bu kadar kaliteli klip pek fazla çekilmedi ülkemizde. tabii bu kaliteden kasıt teknik anlamdadır. yoksa hız bile almadan arabaların üstünden uçuşan motorlar, sokak ortasında hoplayıp zıplayan gençler vardır, ilginçtir..
şarkı sözleri de rezildir o ayrı. niye zıplıyoruz ki doğru söyleyince biri?
(bkz: http://www.youtube.com/...)
- 80'ler rock solosuna sahip şarkı.
- vakti zamanında klibindeki motorsikletli atlama sahnesine özenip,kartondan motorsiklet kesip arabalar üstünden atlattığımız,ilkokul koridorlarda şarkılarını çığırdığımız burak kut un hala dinlenilesi şarkısı.
(ouzbal, 10.04.2007 15:54 ~ 15:54)
- kurt cobain'in smells like teen spirit klibinin çekiminden hemen sonra üstünü bile değiştirmeden gelip rol aldığı bir klibe sahip (3-4 karede, smells like'ın klibindeki pozlarının, duruşunun aynısı bir biçimde görünüyor kendileri)*, değeri 90ların çocukları için kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük olan burak kut şarkısı.
bonus: bir de capri sun reklam jingle'ı vardı aynı melodinin üzerine yazılmış, "önce hüplet sonra gümlet capri sun'ın tadına varınca" diye... ah ah...
- şarkının klibinde burak kut'un saç modeli yeni nesile ilham kaynağı olmuştur. halen saçını bu şekilde yapan gençlerimiz yurdun 4 bir yanında görülebilir. şarkımı? süper.
(hacktor, 15.06.2007 14:28 ~ 14:29)
- "benimle oynama çok çılgınım bebeğim"
"ben delikanlıyım gözüm görmez hiçbir şeyi" gibi sözleri vardı bu şarkının.
yorumsuz diyeyim.
- yaşandı bitti saygısızca
aldatmanın tadına varınca
doğru söylesen kimin umrunda
dikkat: gözüme inanırım haydi zıpla.
ne bu şimdi. zıplayan birini görürsek, "boynuzludur kesin" mi diyeceğiz yani?
- çekildiği döneme göre hatta bu zamana göre oldukça iyi bi klibi olan şarkı.geçenlerde tvde denk geldim tekrardan,'baba napmışın sen ya' dedim içimden.görüntü kailtesi,ışık,kostümler vs. hepsi şahane(anlamam bu işlerin teknik kısmından ama sallıyorum dur bakalım).motosikletle uçma sahnesi vardı ki judas priest bile böylesini yapmamıştır.pokemonların olmadığı dönemlerde çekyatlardan halılara 'çok çılgınım bebeğim' diye höykürerek atlama sebebimizdi.
- bu şarkının hayatımda ayrı bir anısı, değeri vardır, şöyledir:
ilkokul 3. sınıfta, son dersin son dakikalarıdır.. zaten öğlenci olan sınıf iyice çökmüştür, hava kararmış, enerji tükenmiştir. derken öğretmen ortaya "hadi sırayla çıkıp şarkı söylesin herkes" gibi dahice bir fikir sürer.. ön sıralardan bir çocuk gönüllü olur, dönemin popüler şarkısı olan yaşandı bitti'yi söylemeye başlar.. fakat "benimle oynama, çok çılgınım bebeğim, gözüm görmez hiçbir şeyi, yeteeeeer" kısmına gelince şarkıya saygısızlık etmemek adına makamı bozmaz, burak kut tonlamasıyla kısa bi rap, ardından "yeteeeerr" çığlığı gelir.. bütün öğrenciler kopar, öğretmen kulağından tuttuğu gibi çocuğu sıraya götürür, "kestane gürgen palamut"a geçilir.. ne varsa çocuk şarkılarında vardır zaten..
- 'gözüme inanırım haydi zıpla'daki zıpla kısmının anlamı kanımca 'ikile' gibi bişey olsa gerek.eğer böyleyse gerçekten biraz basit ama herkesin düşündüğünün aksine anlamlı bi söz olmuş.ama klipteki insanlar bu sözlerden sonra yolun ortasında zıplamaya dans etmeye taklalar perandeler atmaya başlıyor orasını çözemedim.
ne olursa olsun türkiyede hala eşi benzeri olmayan,dünyada da eşine az rastlanır bi şarkı.çok felaket gazdır.
- etrafta sürekli anlamsızca dans eden zencilerin bulunduğu klip. harika bir burak kut parçası.
- kanasın dünyam kısmında sağlam çıkmış (vokal) burak kut.
- ilk türk hard rock şarkısı.
(bkz: once upon a time)
- yarasın bünyammmm
yardır oldu olacak
ekmeği doldursun
salam ileeee
kaşardı bitti kaygısızca
kahvaltının sonuna varınca
çay da söylesen kimin umurunda
üzüme dadanırım. haydi zıpla
şeklinde breakfast version'ı da vardır bu şarkının. ben yazdım.
|