dünya çapında tam bir çılgınlığa dönmüş facebook'ta, bazı üyelerin, olayın bokunu çıkartması durumudur. bir insanın, bir gün içinde neler yaşadığını kolaylıkla takip etmenizi sağlayan bir şey haline gelmiştir facebook. şöyle ki;
kişi sabah kalkıp, ilk iş olarak bilgisayarı açıyor. facebook'a girip, status bölümüne "uyanmaya çalışıyor" yazıp, hemen home bölümüne tıklayarak, kimin ne yaptığını inceliyor. hangi fotolarına yorum yapılmış, kim hangi uygulamanın davetini yollamış onları da inceliyor. beğenmediği bir uygulamanın davetinden birkaç adet gelmişse (atıyorum
kim bakmış) hemen status bölümüne "ufff artık bana kim bakmış daveti yollamayın tamam mı?" yazıyor. sonra dün gittiği bir arkadaş toplantısında çekilen resimlerden bir albüm oluşturuyor. adına da tarih ekliyor. böylece toplam 15. fotoğraf albümüne sahip oluyor. her resmin altına o an olanları yazıyor. "aysu'yla starbucks'ta berryli kahve içerkene ehehe" vb. fotoğraf açıklamaları yapıyor. daha sonra sevgilisi tarafından telefonla aranıyor. "o fotoğraflar ne öyle, maşallah bayağı dekolte giyinmişsin, kaldır onları kızım" lafları ile karşılaşıyor. telefonda kavga ederken status bolumune "kavga ediyor ve sinirleri çok bozuk" diye yazıyor.
biraz sonra kavga biter. akabinde fotoğraflar kaldırılmaz. daha sonra bir daha aranır ve bir kavga daha yapılır. sonrasında ilişki bölümüne "it's complicated" yazılır ki en iğrenci budur. birkaç saat sonra barışacağını bile bile her kavganı, her sorununu ilişki durumunda millete duyurmak. daha sonra bir telefon görüşmesi daha yapılır. "ayrılalım" muhabbeti geçer. ilişki bölümüne "single" yazılır. "ayrıldınız mı?" mesajları yağarken, sevgili ile olan fotoğraflar silinir. statuse "şimdi yalnız ve kızgın" yazılır. bu sırada başka bir arkadaş arar. "hadi bana gel" der.
o'na gidilir. facebook'a oradan girip, "aslı'lardayım - kurabiye yapacağız" yazılır. kurabiyeler yapılır. hemen statuse "kurabiye ve çay keyfi" yazılır. aslı'nın wall'una "eline sağlık kız kurabiye süper olmuş" yazılır, aslı o an yanında olmasına rağmen. o sırada tekrar home kontrol edilir. konser ve gösteri davetiyeleri incelenir. içlerinden beğenilen biri çıkarsa hemen eklenir. statuse de "şebnem ferah konserine gidiyorum sen de gel" yazılır. daha çekilen fotoğraflar hemen bir dosya halinde eklenir yine.
sonra "eski" sevgili arar. konuşurlar. bir dizi diyalog sonunda barışırlar. hop, ilişki bölümü anında "in a relationship" oluverir. tabi milletten mesajlar yağar. daha sonra kişi eve döner. statü "evde ve yorgun" olarak değiştirilir. yarın işe gidilecekse kontrol etmesi gereken şeyler kontrol edilir. sabah erken kalkacaktır. bunun farkına varıp "yarın sabahın köründe işe kim gidecek yahu?" şeklinde bir şeyler yazar statuse. son kontroller yapılır. uyumak üzere yatağın yolunu tutacakken statuse "artık uyuması lazım" yazar ve kapatır bilgisayarı. tabi yarın olunca kalınan yerden aynen devam.