belki ilginizi çeker
  1. · postmodern kimlik mastürbasyonu
  2. · 99 adımda ilgi bekleyen insan
  3. · eski sevgilinin kendisini çam ağacı sanması
  4. · terk edildikten sonra söylenen ilk sözler
  5. · in an open relationship
  6. · sen neymişsin be facebook dedirten anlar
  7. · facebook
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · 29 kasım 2009 sivasspor beşiktaş maçı
  3. · yetenek sizsiniz türkiye
  4. · babaların garip huyları
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · mutluluk veren küçük şeyler
  7. · darwin i bitiren balık
  8. · emre aydın
  9. · çin seddi yapıldıktan sonra türklerin ilk tepkisi

yaşanan her şeyi facebook profilinde duyurmak  

1. dünya çapında tam bir çılgınlığa dönmüş facebook'ta, bazı üyelerin, olayın bokunu çıkartması durumudur. bir insanın, bir gün içinde neler yaşadığını kolaylıkla takip etmenizi sağlayan bir şey haline gelmiştir facebook. şöyle ki;

kişi sabah kalkıp, ilk iş olarak bilgisayarı açıyor. facebook'a girip, status bölümüne "uyanmaya çalışıyor" yazıp, hemen home bölümüne tıklayarak, kimin ne yaptığını inceliyor. hangi fotolarına yorum yapılmış, kim hangi uygulamanın davetini yollamış onları da inceliyor. beğenmediği bir uygulamanın davetinden birkaç adet gelmişse (atıyorum kim bakmış) hemen status bölümüne "ufff artık bana kim bakmış daveti yollamayın tamam mı?" yazıyor. sonra dün gittiği bir arkadaş toplantısında çekilen resimlerden bir albüm oluşturuyor. adına da tarih ekliyor. böylece toplam 15. fotoğraf albümüne sahip oluyor. her resmin altına o an olanları yazıyor. "aysu'yla starbucks'ta berryli kahve içerkene ehehe" vb. fotoğraf açıklamaları yapıyor. daha sonra sevgilisi tarafından telefonla aranıyor. "o fotoğraflar ne öyle, maşallah bayağı dekolte giyinmişsin, kaldır onları kızım" lafları ile karşılaşıyor. telefonda kavga ederken status bolumune "kavga ediyor ve sinirleri çok bozuk" diye yazıyor.

biraz sonra kavga biter. akabinde fotoğraflar kaldırılmaz. daha sonra bir daha aranır ve bir kavga daha yapılır. sonrasında ilişki bölümüne "it's complicated" yazılır ki en iğrenci budur. birkaç saat sonra barışacağını bile bile her kavganı, her sorununu ilişki durumunda millete duyurmak. daha sonra bir telefon görüşmesi daha yapılır. "ayrılalım" muhabbeti geçer. ilişki bölümüne "single" yazılır. "ayrıldınız mı?" mesajları yağarken, sevgili ile olan fotoğraflar silinir. statuse "şimdi yalnız ve kızgın" yazılır. bu sırada başka bir arkadaş arar. "hadi bana gel" der.

o'na gidilir. facebook'a oradan girip, "aslı'lardayım - kurabiye yapacağız" yazılır. kurabiyeler yapılır. hemen statuse "kurabiye ve çay keyfi" yazılır. aslı'nın wall'una "eline sağlık kız kurabiye süper olmuş" yazılır, aslı o an yanında olmasına rağmen. o sırada tekrar home kontrol edilir. konser ve gösteri davetiyeleri incelenir. içlerinden beğenilen biri çıkarsa hemen eklenir. statuse de "şebnem ferah konserine gidiyorum sen de gel" yazılır. daha çekilen fotoğraflar hemen bir dosya halinde eklenir yine.

sonra "eski" sevgili arar. konuşurlar. bir dizi diyalog sonunda barışırlar. hop, ilişki bölümü anında "in a relationship" oluverir. tabi milletten mesajlar yağar. daha sonra kişi eve döner. statü "evde ve yorgun" olarak değiştirilir. yarın işe gidilecekse kontrol etmesi gereken şeyler kontrol edilir. sabah erken kalkacaktır. bunun farkına varıp "yarın sabahın köründe işe kim gidecek yahu?" şeklinde bir şeyler yazar statuse. son kontroller yapılır. uyumak üzere yatağın yolunu tutacakken statuse "artık uyuması lazım" yazar ve kapatır bilgisayarı. tabi yarın olunca kalınan yerden aynen devam.
    (ceyyar kermit, 04.03.2008 17:54 ~ 01.11.2009 21:45)
  2. bi de bu durumu msn iletilerinde özet geçen tiplerde vardır ki sanırsın dünyayı kurtarıyor,çok mühim işler yapıyor,tek kelime anlaşılmaz zaten,okuyan güler sadece kişinin gözünde bi kademe daha düşerken,o da bakın benim hayatım çok farklı aaa bunu da yapalım oraya gidelim bunu söleyelim hepsi tek iletide anlatılabilir.
    (haut parleur, 04.03.2008 18:08 ~ 14.09.2008 00:50)
  3. bizzat yaşadığım hadise; kendisine sevgili edinen bir arkadaşım sevgilisiyle ne bok yiyosa statu süne yazıyor yazmakla kalmıyo bu statuyü teyid eden fotolarda ekliyor şöyle bi kaç statü örneği vericek olursak;
    -aşk aşk aşk...
    -aşkı hiç ummadığı yerde buldu.
    2 gün sonra
    -ahaha şaka gibi lan ayrıldık
    bi kaç gün sonra
    -aşk yeniden ve aşşkı anlatan güzel özlü sözler
    14 şubat akşam 23 civarı
    -x is şarap,iki kadeh ve sen
    eklenen fotolar ellerde şaraplar romantik pozlar
    ve bu şekilde halen devam etmekte olan bir ilişki
    yakında seviştikleri bi videoyu koysalar hiç şaşırmıyacm
    (bkz: yok artık lebron james)

edit:ayrıldılar şimdi ise isyankar sözler ve başka kızlarla olan fotoları profiline koyarak bizi ilişkinin ayrılık haline de tanık ediyor
    (tersdönenşemsiye, 04.03.2008 18:13 ~ 11.03.2008 15:29)
  4. bu hadise insana uzun zamandır hayatının ne durumda olduğu konusunda merak duyulan ama bir türlü bilgi edinilemeyen eski sevgilinin artık ne zaman sıçtığını bile biliyor olma lüksü kazandırabilir.ama bir zaman sonra yapılan bu canlı yayınlar insana baygınlık getirir,banane kardeşim dedirtir.o herkesin bol gülücüklü,yalaka yorumlar yazdığı fotoğrafların altına bok gibi çıkmışın yazmak istetir.
    (theraflu, 04.03.2008 20:51)
  5. (ruhani oyun havaları, 04.03.2008 20:59)
  6. istihbarat sektörüne büyük bir darbedir. bu sektörden ekmek yiyenler var. yapmayın. etmeyin.
    (lethromar, 04.03.2008 21:46)
  7. (kl7mu, 14.09.2008 00:24 ~ 00:24)
  8. (zattuso, 14.09.2008 00:25)
  9. (rene, 14.09.2008 00:32)
  10. (pisi, 14.09.2008 00:34)
  11. magazinin halka inmesi de denebilir
    (blackberry86, 14.09.2008 02:21)
  12. x is uyuyor

şaka gibi ama her gün bu şekilde profil mesajlarını görebiliyoruz. kardeşim sen uyuyorsan banane, bana veya bu iletiyi görüpte faydalanabilecek birisi var mı acaba.
    (hidrolaz, 14.09.2008 02:25)
  13. (bugun burda cumartesi, 14.09.2008 02:31 ~ 02:31)
  14. bunu yapan şahısların, diğer tüm üyeleri de öyle sanıp;
    "aaa ama facebookta çıkıyor görünmüyosunuz, yalan mı söylüyosun",
    "aa hiç beraber fotonuz yok ki",
    "ne zaman çıkmaya başladınız face'ine de hep bakıyorum ama göremiyorum, nasıl da kaçırmışım",
    "ay hiç bunalım gibi gözükmüyorsun aslında, facedeki durumunda da öyle yazmıyodu, yazsa kesin fark eder mesaj atardım canım yaaa akardık yani ortamlara"
    vb. saçma sapan nedenlerle de size gelebileceğini gösterir.
    hatta bir de şey vardır, hani tatile gidip de 1 hafta uzakta olup da olaylarını facebookta duyuramamaktan çatlayan insanlar. onları topluca bir zirve yaparak öldürebiliriz, sorun değil ben organize ederim.
    (despinaa, 14.09.2008 02:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil