belki ilginizi çeker
  1. · zaman yönetimi
  2. · ava
  3. · ilişki ablası
  4. · sözlük koçu
  5. · birinci sınıfta kendini ceo sanan öğrenci modeli
  6. · atlantis
  7. · çokokrem
  8. · dünyadan insan manzaraları
  9. · new york city
  10. · yaran statüler
gündem
  1. · onur öymen
  2. · boylumlama
  3. · dersim katliamı
  4. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · ahmet kaya
  7. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  8. · chixculub
  9. · sanitarium

yaşam koçu  

sayfa  / 2
  1. (bkz: nip tuck)
    (bkz: ava)
    (bkz: o ye)
    (desem de inanma, 14.08.2006 14:08)
  2. kişisel gelişim kitapları gibi gereksiz olan koç türü
    (etranger, 23.02.2007 00:09)
  3. -61 statüye sahip olan bir sözlük kişisinin ne olduğunu daha iyi anlayabileceği durumdur. şu anda çok duyguluyum. rezzan kiraz'dan kurtulduğuma mı sevinsem, yaşam koçu olduğuma mı bilemiyorum.
    (emrahman, 17.09.2007 00:08)
  4. yaşam koçuna sahip olmak gerksizlikten, pasifliktende öte bir hededir. kişi kendi yaşamını nasıl düzene sokacağını, hangi düzenekte devam etmesi gerektiğini bilmiyorsa ölsün gitsindir.

kişinin kendi zekası, aklı, fikri bu kadarmı yetersizdir ki başka birini kiralayıp onunkini kullanır?
    (hımhımdahımhım, 17.09.2007 00:29 ~ 27.04.2009 17:22)
  5. yaşamayı kendi kendine beceremeyen insanların yaşayabilmek için başka birinden yardım almasıdır. ayıplanmaması gerekir zannımca. herkes "yaşamayı" beceremez çünkü.
    (crow, 17.09.2007 00:41 ~ 00:41)
  6. bu yaşam koçunun bir yaşamışlığı varsa, tecrübelerinden, bildiklerinden özümsediklerini talep edene vererek yardımcı olmaya çalışıyorsa anlarım belki.

ama ortalıkta yaşam koçu diye geçinenlerin çoğu o kadar genç ve yaşam tecrübesinden yoksun ki kime ne verebilecek tartışılır.

değer verdiğin, önemsediğin kişilere danış, kitap oku, gözlem yap, kendi yaşamını kendin düzenle bence.
    (arapbebek, 02.10.2007 12:05)
  7. (bkz: ava moore)
    (hypnotica girl, 02.10.2007 12:08)
  8. neden varolduğunu bir türlü anlayamadığım meslek. altın kafese koymak gibi birşey. yeni trend kavramlardan olduğu için patlak vermemiştir ki ileride biraz haysiyet seviyesi düşük olanları koçluk yaptığı kişilerin sırlarını satabiliriler.
    (floydian, 02.10.2007 12:13)
  9. genelde çok parası olup harcayacak yer bulamayan, derdi tasası artık kendi olmuş, komplekleriyle yoğrulan, yaşadığı süre boyunca devamlı başkaları tarafından işi görülen, çalıştırılmayan, hayata adımını bir türlü atamayan erkek veyahut kadın şahısların kendilerine tuttukları eleman.
    (tikulti ninurta, 02.10.2007 12:36)
  10. ''ben hem zengin hem aptalım, hayatımı idame ettiremiyorum, nasıl zengin oldum onu da bilemiyorum öyle işte, ne zaman yemem ne zaman sıçmam gerektiğini planlayacak, bana yaptırtacak birine ihtiyacım var, çünkü ben çok özeniyorum böyle şeylere, napiym kendim olmaktansa modaya uyuyorum, elleşmeyin'' demesi muhtemel insanların yardımına koşan birey.. hani allah korusun çok ciddi bir hastalık falan olur kanser gibi mesela o zaman ihtiyaç olabilir ama durup dururken para saçmak akıllı işi değildir.. en azından benden kapik işlemez..
    (babysmurf, 02.10.2007 12:50)
  11. günümüzde kişisel gelişim kitapları gibi bir zırvalık hâline gelmiştir.
    (dünyayı kurtaran adam, 02.10.2007 12:52 ~ 12:55)
  12. "hadi koçum yaparsın sen" diye gaza getirendir
    (tremonti, 02.10.2007 14:40)
  13. türkiye'de az bilinen ve şimdilik lisans eğitimi avrupada bulunan meslektir.. meslek kendi içersimde hukuki ve etik kurallara tabi olmakla birlikte, geleceğin gözde meslekleri arasında sayılır olmuştur..
    (x sentos, 20.12.2007 00:32)
  14. güzel ülkemin işssizlikle yanıp kavrulan gençlerine tavsiye edilmesi gereken meslektir.

malzemeler:

yurt dışından alınmış ilgili bölüm diploması
    paralı ve az gerzek türk

yapılışı;

diploma ile birlikte adres belli olsun baabından bir büro tutulur. levhaya gösterişli bir reklam yaptırılır. büroda oturduğunuz koltuğun hemen arkasına diploma asılır. sonra az gerzek vatandaşları beklersiniz. onlar size para verir siz de onların hayatlarına yönelik planlama ve stratejiler ortaya koyarsınız. hayatını yönlenirmekten aciz kişilerin sizin yaptığınız işin o kadar para etmeyeceğini düşünme ihtimalleri olmadığından rahat rahat yaşarsınız. sosyetik birkaç müşteri edinmeniz sizi kokoşların konken partilerinde reklamı yapılan saygın bir yaşam koçu olarak lanse edilmenizi sağlar.
    (kara hilal, 20.12.2007 01:05 ~ 01:06)
  15. (bkz: ali poyrazoğlu)
    (ceyus, 20.12.2007 02:33)
  16. (bkz: kişisel gelişim zırvalıkları)
    (dünyayı kurtaran adam, 20.12.2007 02:35)
  17. (bkz: sözlük koçu)
    (mevlana beni görse sen gelme derdi, 10.07.2008 10:25)
  18. batıda falan türeyip bize sirayet etmemiştir efenim. tam aksine batı, bizim eğreti gelini büyütüp geliştirmiş, yaşamın her alanında varlıklı insanların hizmetine sunmuştur bu mesleği. ayrıca, fikir anası eğreti gelin'e telif melif de ödememiştir !
    (ulysses i anlamadım, 10.07.2008 10:38)
  19. terim olarak doğu kültürüne ters gelse de, doğu kültüründe çok daha fazla yeri olan ve aslında ilk insan topluluklarından beri var olan bir müessesedir. liderler, krallar, beyler, peygamberler gibi yaşam koçları toplumun geneline hitap ederken öğretmen, anne-baba gibi bazıları da bireylere kadar inmiştir. bir çok faydalı yönü bulunmakla birlikte benim her bildiğim doğrudur, koçluk yaptığımın aklı ve mantığı zayıftır şeklinde yaklaşan yaşam koçları kişiye hayatı zehir edebilir. diktatörler, despot öğretmenler ve bilinçsiz ebeveynler bu kategoriye girer. ancak iyi bir lider, adanmışlık içindeki bir öğretmen ve bilinçli anne-baba değme diplomalara sahip yaşam koçlarını ceplerinden çıkarır*.
    ancak insanlar artık eski usül yaşam koçlarına alıcılarını kapattıkları için bu tür bir meslek ihtiyaç haline gelmiş ve kaliteli bir yaşam koçuyla, tavsiye dinlemeye açık insanların ilişkisi güzel sonuçlar doğurmuştur. her ne varki yaşam koçu seçerken kendi dünya görüşünüze uygun ve paragöz olmayan birini seçmeniz, size olan faydasını arttıracaktır. aksi takdirde bu kişiye de zihin ve gönül kapılarınızı kapatacağınız için boşa zaman ve emek harcamış olursunuz.
    (genolog, 08.10.2008 12:31)
  20. birinin yaşam sandığı boktanlığa tecavüz eden bir başka boktan yaşayıcı.
    (manto, 14.04.2009 18:24)
  21. yaşamayı beceremeyenlere tecrübesiyle yol gösteren biri değildir. işi yol göstermek değil insanın kendi yolunu bulmasını sağlamaktır. sizi asla yönlendirmez. yaşam koçunun yaptığı tek şey size doğru soruları sormaya çalışmaktır. herşeyin cevabı sizdedir. geçmişle ilgilenmez. psikolog değildir. sizi saatlerce dinlemez. seanslar genelde kısa sürer, sürmelidir. yaşam koçları herkesi bir bütün olarak görür. yani herkes potansiyel sahibidir. herkes başarılı olabilir ve başarı kriterleri sizdedir. sanılanın aksine para tuzağı değildir. aklınızdan geçirdiğiniz şeyleri kelimeye dökmenize yardımcı olur harekete geçmenizi sağlar. ve son olarak biraz daha az ön yargıyla yaklaşılması gereken bir meslek grubudur.
    (heroine, 26.04.2009 19:02)
  22. kendi ayakları üzerinde duramayan, karar verme mekanizmasına güvenmeyen, özgüveni sıfırlanmış bireylere huzur veren insan ve meslek. yaşam ve koç. bana ait olan yaşamı geliyor ve yönlendirmelerde bulunuyor. yani istediğim hayatı yaşayamıyorum ayrıca saatine 150 dolar veriyorum. az önce bir bayan geldi yaşam koçun olayım bak gör nasıl düzelecek hayatın dedi. bir daha tekrarlattım teklifini. yaşam koçun olayım hayatın düzelecek dedi. kulaklarıma inanamadım. böyle saçmalığı şehir efsanesi zannederdim. kendi hayatı ile ilgilenmeyerek gidip başkasının hayatını idare etmeye çalışan bireyler ilk olarak tedavi edilmesi ve biz zararsız delilerin ikinci planda tedaviye alınması gerektiğini haykırıyorum.

bu batı kültüründen bakalım daha ne saçmalıklara bire bir şahit olacağız? saati 150 dolara yaşam koçu aklıma geldikçe gülüyorum. bir saat = 150 dolar. üste para verse bile ezdirmem sana kendimi, gövdemi yakar giderim.
    (dertli bahattin, 14.05.2009 14:30)
  23. paranın normalin üstünde olması sonucu nereye harcanacağı nasıl saçmalanacağı bilenemediği durumlarda kiralanan bir şahıstır.kanımca bi boka yaramaz ama herhalde zenginlerin hava atma araçlarından biridir
    (diabloe25, 14.05.2009 15:40)
  24. zengin insanlardan para kazanan ve eğer bir yolunu bulursam kesinlikle kendi mesleğim olarak seçeceğim, hiç ilgisiz para kazanma yolu. psikologlar pahalı gelince, adı yaşam koçu olmuş. nlp diye saçma sapan bir şey çıkmış, insanlarda bunlardan para kazanmış.
    dostu olmayanın, paralı olarak tuttuğu profosyonel dost. yaşam koçu olanlar varsa sesleniyorum, dostum paran cebinde kalsın, dertleşmek diye bir fiil var bu ülke, bedava ben seni dinlerim, çözüm yolları falan bulurum, valla bak. özellikle yaşadığım yerde allah'ın belası bi tane yaşam koçuyum ben diyen hatun vardır, yaşam koçluğu hakkında ki en büyük önyargımın sebebidir. o sebeple, durum tamamen kişisel de diyebiliriz.
    (cant a thing with ashes, 28.05.2009 14:01 ~ 14:03)
  25. on yüz bin senedir kurtulamadığım statüm. nedir lan. yaşam kuzusu olsun.
    (atlantis, 24.10.2009 11:18)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil