belki ilginizi çeker
  1. · my super sweet sixteen
  2. · duru
  3. · sayid jarrah
  4. · alina
  5. · sinan akçıl
  6. · ece
  7. · bir şarkısın sen
  8. · şuh
  9. · sübyancı
  10. · obareeey
gündem
  1. · the twilight saga new moon
  2. · okan bayülgen
  3. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · disko kralı
  6. · aşk ı memnu
  7. · ugg
  8. · aşna fişne
  9. · neylan

yaş 15  

sayfa  / 3
  1. fox tv nin reklamlarını döndürdüğü müstakbel yarışma programı. bu son derece 'yaratıcı' yarışma sayesinde henüz kişiliği oturmamış çocukların senaryosu önceden belli rating kaygılı tartışmalar yüzünden bozuk psikolojili bireyler olarak yetişmesi muhtemeldir kanımca. sağolsunlar, benim de içinde bulunduğum dönemi çeşitli yöntemlerle apolitize ederek yetiştirmek için ellerinden geleni yaptılar. şimdi bu dönemi de benzer yöntemlerle psikopata çevirmek için yapmadıklarını bırakmıyorlar. eblek bir toplum olmamıza az kaldı zaten, ha gayret. anlamadığım, bu gibi yarışmalara katılan çocukların anneleri babaları da bu işe çanak tutuyor resmen. çocukların anneleri de menajerlik mi yapacakmış, neymiş bu yarışmada. hey allahım ya.
    (quentin, 20.09.2009 20:35)
  2. beni korkutan programdır. az önce düm tek tek isimli güzide şarkımızı söyleyen ve 15 yaşında olduğu iddia edilen kızları görünce inanamadım. daha az önce bir arkadaşıma içimdeki çocuğu öldürmedim dedim, ama bunlara baktım, bunlar 3 yıl önce çocuksa benim içimdeki çocuk kim ve kaç yaşında?

o nasıl bir bakıştır?
    (bkz: şuh)

o nasıl bir aaauuuh demektir?
    (bkz: bulamadım)

edit : o topukları ben 1 yıldır ancak giyiyorum sözlük, şok durumdayım.
    (buzdan yıldız, 28.09.2009 19:57 ~ 20:07)
  3. 15 yaşındaki kızcağızların anneleri tarafından boyanıp, süslenip hadi kızım amcalara/teyzelere bir şarkı söyle iki göbek at diyerek sahneye atılmalarını konsept edinmiş yarışma.

(bkz: yazık)
    (myself, 28.09.2009 20:06 ~ 21:25)
  4. 15 yaşındaki çocuğu sex objesi olarak ortaya koyan yarışmadır.
    bu milletin çocuklarının bilim, teknik, okumak, yazmak, şiir, sanat, spor ile motive edilmesi gerekirken, reyting uğruna yapılana bakın.
    (windydays, 28.09.2009 20:12)
  5. televizyon kanallarındaki yeni çocuk sömürgesi. asıl yasak sevişmeli dizilerden önce bu tarz programlara gelmesini ısrarla dile getiriyorum. ayrıca bu tarz programlara çıkmasına izin veren anne-babaların kızlarını paraya dönüştürdüğü inancımı da sürdüyor olacağım.
    (benbirtekahmetisevdim, 28.09.2009 20:12)
  6. yaşıtlarına ve hemcinslerine "teşhirciliği" aşılamayı hedeflemiş görünen yarışma programı ve an itibariyle amacının dikkat çekmek olduğunu göstermiş kürtçe şarkılar söyleyecek bir mardinli kızımızı da içine almış. kendinden çok bahsettirecek ama böyle saçma sapan yöntemlerle uzun soluklu omayacak programdır.

hadi kızım göster amcalara 15 yaşında nasıl boyanılır, çocuk olduğunu unutturabileceğin neleer neleer yapılabilir. yürü be kim tutar seni...
    (ddestiny, 28.09.2009 20:16 ~ 20:18)
  7. kürt açılımını 15 yaşa indiren bir soruyla devam eden programdır.

+neden ilk haftaki şarkıyı kürtçe söylemeyi tercih ettin?
    (bkz: obareeey)
    (buzdan yıldız, 28.09.2009 20:18 ~ 20:21)
  8. işte sonra adama sübyancı diyorlar. ulan bunların neresi 15 yaşında?
    (öz wondrous, 28.09.2009 20:20)
  9. en çok üzen yanı o kadar şeye rağmen gözlerinin içinden taşan çocuksuluk. kararacak kaç genç yüreği beraberinde götürecekler kimbilir. yazık...
    (ddestiny, 28.09.2009 20:27)
  10. en sinir olduğum yaş grubunu ekranda gözüme soktuğu için esefle kınadığım yarışma. şirin desen şirin diyemezsin, seksi desen henüz çok erken. sunucusu ayrı gıcık* jürisi ayrı gıcık-sinan akçıl'ı tenzih ederim- gereksiz yarışma programı. acil olarak bitsin! evet.
    (heroine, 28.09.2009 20:46)
  11. yolun 3/14'ü, yani yaklaşık %21,42857142857142857142857142857 si.
    (ntcik, 28.09.2009 20:49)
  12. bence hande ataizinin bizzat şahsen katılması gereken program. ki yine bence hande ataizi o kadar güzel bir sese sahiptir ki kıçıyla şarkı söylese tüm bu sikko star seçme programlarını birdirbirincilikle bitirir. bugüne kadar neden hala albüm yapmadı bu kadın şaşarım. hızlı ve öfkeliyim.
    (olivia elton john, 28.09.2009 20:52)
  13. sübyan ve mature* sevenleri bir araya toplamış garip program. bitmedi çocuk istismarınız biri biter öbürü başlar.
    (volkanat, 28.09.2009 20:58 ~ 20:58)
  14. sütünü içip yatması gereken bir sürü çocuğu erken yaşta kadın yapmak için kıçını yırtıp duran yarışma programı.
    (overline, 28.09.2009 21:00)
  15. (bkz: ece)
    (bkz: duru)
    (bkz: alina)

jenerasyonlarının moda isimlerini taşıyan kız çocuklarının katıldığı yarışmadır. ayrıca 15 yaşındaki kızların yanına 30 gösteren adamların dansçı olarak verilmesini kınıyorum.

edit : en söylenmeyecek çocuğa 'berbat kıyafet' diyen şafak isimli adamın jüri olduğu yarışmadır. diğerlerininki abes lan yanlış kişiye yükleniyorsun.
    (buzdan yıldız, 28.09.2009 21:03 ~ 21:11)
  16. reklamlarını görüp merak ettiğim, izlerken ciddi anlamda üzüntü duyduğum program. genç kızlara küçük kadınlar olmayı öğretip, allayıp pullayıp, sergiye koymuşlar, işin garibi anneler de destekçileri. ne bileyim 15 yaş bir karış etekle, yaşına yaşanmışlığına yakışmayan hareketlerle, gözümde hiç bir değer taşımayan şarkıları televizyona çıkıp söyleyecek yaş değil bence. çocukların ailelerine diyecek söz buluyorum, buluyorum da terbiyem müsade etmiyor. yazık çocuklara.
    (odalık, 28.09.2009 21:12)
  17. bir şarkısın sen'e rakip olarak çıkarılmış ama çocuk psikolojisini ondan daha fazla yaralayan yarışma. 15 yaşında kadın gibi giydirip suratlarına bir karış makyajı yaptıkları (ki bu olay bir şarkısın sen'de yoktur) kızların karşısında, eleştiri yapacam diye 15 yaşındaki çocuğa "sesini hiç duyamadım, ne dediğini anlamadım, annen de iddiasız sen de, hiç şansın yok" gibilerden eleştiriler yöneltip kendini popstar jürisinde sanan jüri üyelerine sahip bir yarışma programıdır.
    (ayşen gruda, 28.09.2009 21:14 ~ 21:15)
  18. atv'de yayımlanan ve küçücük çocukların sömürülüp üzerinden reyting kazanılmaya çalışan bir şarkısın sen adlı rezalet programdan sonra bu programlardaki ekmeği gören ve reyting uğruna her türlü rezil programı türkiye'ye getiren fatih aksoy(medyapım)'un son bombası.söylemeye dilim varmıyor ama sonunda küçücük çocukları bile resmen bir seks objesine dönüştürmeyi başardık bu programla.allah sonumuzu hayır etsin diyorum başka da bir şey diyemiyorum.pes artık.
    (sıradan kireç önleyici, 28.09.2009 21:18)
  19. (jugador, 28.09.2009 21:25)
  20. ağzım açık izlerken daha fazla dayanamayıp sözlüğe koşmama neden olan fox tv programı. yahu ne yapıyorsunuz? meğer bunları anneleri giydiriyormuş, yuh..!! düşünüyorum, ben 15 yaşındayken lise hazırlık sınıfındaydım, saçlarımı toplamadan okula gitmez ve makyaj nedir bilmezdim. geldim 21 yaşına , hala 15 yaşındaki '???' ların/lerin , ne derseniz diyin artık işte onların giydiği topukları giyemiyorum. tamam haydi diyin ki sen topuklu giymeyi sevemediysen biz ne yapalım? e peki yaş uygun mudur? tabiki hande ataizi gibi bir örnekleri varken, henüz genç kız olmaya yeni adım atmış bu çocukların başka türlü olmaları da beklenemez. 15 yaşında resmen teşhirciliği öğrenen ve ekranların karşısında akranlarını da olumsuz etkileyecek olan bu tarz programlara birileri dur desin! (kime söylüyorsam işte?) ses sanatının da içine ettiler, kilosunu verip , vücut pudrasını süren soyunup klip çekerse, ve ardından kısa sürede şöhret olur, işini hakkıyla yapanların önüne geçerse, olacağı budur.

edit : ben bu yüzyıla ait değilim.
    (maviden siyaha, 28.09.2009 21:27 ~ 21:28)
  21. kaba tabirle annelerinin(!) kızlarını allayıp pullayıp pazara sundukları yarışma.
    (hübsches baby, 28.09.2009 21:30)
  22. bunlar yaş 15 ise ben yaş kaç bilemedim.
    (kedikedi, 28.09.2009 21:31)
  23. gerçekten başarılı bulduğum şarkı programı.şovlar ve sesler büyük oranda kaliteli.

ayrıca yarışmacı mardinli kızımızın yarışmayı kendi şovuna çevirmek isteyen hayvan ruhlu jürinin kurbanı olduğu yarışma.gerçekten öyle hayvansı bir uyarı anlamsız kalmıştır.
    (insanmiyim, 28.09.2009 21:32)
  24. kendi kendime bunlar uzaydan mı geldi diye sormama sebep olmuştur. ulan biz 15 yaşında neydik bunlar ne? kız arkadaşlarımız neydi gene bunlar ne? yazık lan valla bunları buraya çıkaran ana babalara da yazıklar olsun...

not: şu an şarkıyı söyleyen kızda ileride bu halde bu hareketleri bu sesle yaptığın için binlerce kez ah çekip keşke demesi kaçınılmaz...
    (fernando, 28.09.2009 21:36 ~ 21:39)
  25. yarışmacı çocukların şarkı seçimlerine baktığımızda demet akalın ablalarını, serdar ortaç amcalarını örnek aldıkları aşikardır. örnekler öyle olursa taklitler de böyle olur işte.

ey popüler kültür (!) çocukları n'aptın? anneleri n'aptın?
    para, şan, şöhret unsurlarını hayatımızın neresine koydun görüyor musun?

şimdi bakkal şarkısı dendiğinde kızanlara seslenmemek elde değil, bakkal şarkılarının patlaması için yarı çılak dansçılarla ya da solistlerle çekilen klipler işte böyle etki ediyor geleceğimize. bugün dört bir yanda eleştirilen bir şarkısın sende güzel sesli çocuklar, bir nevi ünlülerden eğitim alıyorlar. metin özülkü gibi bir şef ile çalışıyorlar. o programla bunu aynı kefeye koymak ayıptır.

(bkz: eğriye eğri doğruya doğru)
    (myself, 28.09.2009 21:39)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil