yıldız sözlük   

adana çık aradan

1. an itibari ile anormal yavaş bir sözlük..
    (zeus, 26.03.2005 01:48)

2. merak edip üye olma denemesinde bulununca; "sadece yildiz.edu.tr uzantılı e-posta ile üye olabilirsin" şeklinde bir uyarı vermiştir. buradan anlıyoruz ki kapalı sistem yapıyorlar. üniversite konseptini korumak adına bu hadiseye sempati duymadan geçemedim. ancak aynı ekibin seri bir şekilde üniversiteleri kapama çalışması açıkçası samimiyetten çok uzak göründü bana. yıldız sözlük, yıldızlılar tarafından yapılmadıkça ne kadar onların olabilir ki sorusu aklıma geliyor. seri üretimle olabildiğince kullanıcı bilgisi elde etmek ve aktif mail adresi tespit etmek ise olay ayıptır günahtır diyor, aksi durumsa eğer başarılar diliyoruz efendim.
    (radiance, 26.03.2005 02:00)
  3. an itibariyle bugün için 40 başlık açılmış. burdaki günlük ortalama 500 başlığa göre yolun çok başında.
    (gblack, 28.03.2005 17:55)
  4. an itibariyle yıldız sözlüğe en çok katkıda bulunmuş yazarların ilk onu.

1 - sycrone one 284 entry
    2 - yamalibohca 191 entry
    3 - subcomandante 188 entry
    4 - lepeltieri 180 entry
    5 - kareem 129 entry
    6 - nightmare 108 entry
    7 - boris vian 80 entry
    8 - cekoo 76 entry
    9 - anerka 70 entry
    10 - lethe 50 entry
    (gblack, 28.03.2005 17:59)
  5. (bkz: denemeden olmaz)
    (dawsan, 04.05.2005 21:25)
  6. üniversite sözlük marifetiyle kurulmuş,toplasan toplasan 4-5 ay adam gibi çalışan sözlüktü.şimdi kapalı zaten.her üniversiteye bir sözlük konseptinin sıcak olduğu dönemler.bizde heyecanlı,acaba iş yaparmıyız soruları var kafada.denenmeden alınan yazarlar,laftan anlamayan sözde üniversite gençleri...moderatör olarak aktif tutma çabalarımız.bir ton sıkıntı,tüm üni sözlüklerini yapan elemanlarını laubali tavırları,adam gibi bir sözlük versiyonu çıkaramaları...hosting sorunları...

boşa giden emekler,giriler,saatler vs vs...

buna rağmen bir şeylere girişme çabası vardı,kötü de olsa iyi de olsa bir emek harcanmıştı.hepsi uçtu tabii...

üniversite sözlüğün sayfasında yakında açıcaz yazıyor.altınada ne kadar üniversite varsa linkleri sıralanmış.komik geliyor şimdi.bundan sonra açılsa ne yazar?hiç birşey,mallıktan başka birşey olmayacak yapılan şey...nerde bilmem kaç milyon girili sözlükler nerde 0 dan başlıyacak bir sözlük.

(bkz: o hikayedeki mal benim)
    (bkz: lütfen bu bahsi kapatalım)

ekleme: ha sonra ne oldu, yeni bir sözlük açıldı üniversite sözlük olayından bağımsız, beklediğimden daha da iyi oldu aslında. ne kadar eksikleri de olsa, gene de insanların kendilerini ifade edebileceği bir yer işte...
    (sycrone one, 06.04.2006 00:48 ~ 09.06.2007 14:03)
  7. (bkz: rakip sözlük)
    (modifiyeli kro, 06.04.2006 00:50)
  8. neticede çokta üstüne gidilmemesi gereken oldukça yeni sözlük. ama bende sövmeden geçemiyeceğim ki acilen çaylak uygulamasına geçmesi gerekli. yazarlar sözlük formatından o kadar uzakki üç beş başlığın altına aynı entryi yazabiliyorlar, google reklamları denilen hede her sayfada karşınıza geliyo ve söverek kapatıyorsunuz falan. yani hem teknik olarak hemde kalite olarak itü ye yetişebilmesi için daha bir fırın ekmek yemesi lazım. ama bi de şöyle bişi var hiç biri ekşi gibi olabilir mi
    (erb, 30.10.2006 17:06)
  9. yeni skiniyle ve eklenen yeni özellikleriyle bomba gibi olan sözlüktür.
    örneğin ytü-be sekmesi ile youtubetan video eklenebilir.
    galeri sekmesinden sözlük toplantılarındaki fotoğraflar görülebilir.
    güzel olmuştur hayırlı olsundur.
    (harpy, 15.03.2007 22:15)
  10. (bkz: http://www.yildizsozluk.com)
    (zeus, 15.03.2007 22:17)
  11. an itibariyle itü ve yıldız teknik üniversitesi başlıklarında eşit sayıda giriye sahiplik yapan sözlük.
    (ağ kablosu, 19.03.2007 01:24)
  12. (bkz: büyüyecek abisi)
    (assyrian, 23.03.2007 23:41)
  13. eskiden yazılan girileri moderatörlerin kontrol etmesini engelleyecek bir açığı bulunan, ancak sonradan bunu kapatan üniversite sözlüğü.
    (halavurt, 01.04.2007 13:05)
  14. üzülerek belirtiyorum ki, haftalardır felaket bir yavaşlıkta çalışan, adeta can çekişen sözlüktür.
    (harpy, 05.01.2008 21:27)
  15. misyonunu tamamlamış bu sözlük. zamanında içerisinde atraktif olan birçok kişi "ehehe hacı biz bulacağımızı bulduk, diğerleri de aynı durumda olduğundan girmiyorlar artık" şeklinde söylemlerde bulunuyorlar konuşmalarımızda. tahmin edin buldukları şey ne? evet doğru tahmin; kız. hakkaten de sözlükten kız kaldırma olayını sonuna kadar yaşamış bu insanlar, takdir ettim.

onun dışında yerlerde sürünen online istatistiklerine karşın, sayfa açarken devlet dairesi gibi bekletiyor bu site, artık servera para yetişmediğinden kendi ev bilgisayarlarına mı taşıdılar sözlüğü bilemiyorum. bitik olan bu oluşuma ilerleyen zamanlarda bir kamikaze saldırısı planım mevcut.(bu nickle kayıt olmadım, nihaha)
    (sycrone one, 05.01.2008 21:46)
  16. footerda nal kadar extreme tracking imi olan sözlük. şu an için günlük 2000 tekil ziyaretçisi var, allah artırsın.
    (brain freeze, 05.01.2008 21:56)
  17. türkçe karakter desteklememe gibi bir eksisi var fakat kalitesi gayet güzel olan sıcak bir sözlük,biraz küçükler şimdilik sanırım ama yeni açıldığından olabilir.ytü'de okuyanlar için güzel bir ortam olmuştur heralde..ama diğer sözlükler gibi bellibir zaman sonra itüsözlüğü özleyebiliyorsunuz..tabi bu yıldızsözlük iyi olmadığı için değil,itüsözlük artık biraz fazla iyi olduğu için..seviyorum sizi..

edit:bi bitirememişim cümleleri.. (bkz: alo öpmüştüm değil mi)
    (torbaci sirin, 08.05.2008 20:53 ~ 20:53)