yüzerek dubalara ulaşmaya çalışan gizli eşcinsel 

adana çık aradan

1. çevremizdeki her şeyin ve onlarla bağlantılı olarak sergilediğimiz davranışların birer imge, metafor, bilinçaltımızın dışa vurumu olduğu düşünüldüğünde son derece başarılı bir tespitin mimarı olarak karşımıza çıkan kişi.

bir insan neden kıyı boyunca yüzmez de açılır gider? açılıp derinlere giden insanların neden bazıları dubalarda epey vakit kaybederken, ya da sırf orada takılıp daha derinlere gitmezken, diğerleri niçin burayı teğet geçip sadece sığ sularda yüzmeme isteğini gidermeye çalışır? peki ya kıyıya yakın kalanlar, onlar hangi tezahürlerin sonucunda derinlere gitmezler. elbette yüzme bilen insanları kapsayan bir değerlendirme bu. sorular… sorular… sorular… bilinmezlik. psikanaliz açısından altında derin bir kaynak yatan bir imgedir duba.

sınır. had bilme. dubanın temsil ettiği değerler bir nevi denetleme mekanizması. daha denize girer girmez kafayı dubalara takan ve neredeyse sadece oraya gitmek için kendini suya atan erkekteki ibnelik belirtileri hakikaten de üst boyutta. dikkat edin, dubalara gidip onun ipine tutunan ya da bizzat dubayı sarılıp oynayan, üzerine oturmaya çalışanlar genelde hatun, çünkü duba oradaki gücü, asaleti, otoriteyi, iktidarı temsil ediyor. uçsuz bucaksız mavilikte gücün sembolik anlamı: duba, oranın hakimi. kadınların güce taptığı düşünüldüğünde dubalarda vakit geçirmeleri son derece doğal bir eylem gibi görünüyor. birey farkında olmadan dubalara insani değerler yüklüyor, onu güçlü bir erkek, koca, nasıl desek muktedir bir kişi kıvamında algılıyor, ona göre davranıyor.

dubalara gidip orada vakit geçiren erkek alenen ibne. kulağa pek garip gelmiyor bu söz. dubaya ulaşmak istiyor, çünkü orada temsil edilen en güçlü değer tarafından kollanmak, korunmak, onun himayesine girme arzusuyla kıvranıyor. üzerine oturanlardan söz etmiyorum bile, iğrenç yahu.

dubaları geçmeyip o civarda yüzen erkekler ise son derece karizmatik, cool ve sevimli. ara sıra geçseler de hemen geri dönerler. çünkü duba umurlarında olmaz. kendi eğlencesine bakan sevici-çekici-esprili tipler bunlar.

dubaları geçip giden çok açıklarda yüzen erkekler de hafiften oğlancılığa meyilli. çünkü aklı sıra dubaya posta koyuyor. ben seni geçip giderim takmam diyor. kimsin lan sen hesabına yatıyor. aşağılık komplekslinden kaynaklanan bir durum bu. erkekliği zayıf olduğundan bir şeyler ispatlamak, bakın ben buralarda yüzüyorum, sizin koyduğunuz sınırlar umurumda değil deme peşinde. ama ruhundaki kadınsı güdüleri ne yazık ki örtmüyor bu hareket. millet biliyor kimin ne mal olduğunu. sırf duba kompleksi, hasedi, onun ağırlığı, sınırlara karşı koyan asi bir imaj çizme duygusu yüzünden küçüldükçe küçülüyor. hakikaten de çok başarılı bi analiz.
    (kayser sozer, 13.08.2007 13:19 ~ 13:21)

2. (bkz: yürü be abi kim tutar seni)
    (cityless, 13.08.2007 13:23)
  3. (bkz: homofobik)
    (tamdely, 13.08.2007 13:55)
  4. (bkz: ne içtiysen aynısından ben de istiyorum)
    (kelamishnikov, 14.08.2007 02:09)
  5. (bkz: oha ama artık)
    (darksideofthemoon, 14.08.2007 02:10)
  6. (bkz: kayser sozer gizli eşcinseldir) olamaz mı
    (neyazdiginibilmeyendengesizkisilik, 14.08.2007 02:31)
  7. (bkz: yazarak babalara ulaşmaya çalışan hızlı eşcinsel)
    (blaberus, 14.08.2007 03:13)
  8. (bkz: yüzerek dubalara ulaşmaya çalışan insan)
    (kızkurusu, 14.08.2007 03:25)
  9. yürüyerek ya da uçarak varmak imkansız olduğundan yüzmeyi seçendir.
    (capslost, 14.08.2007 04:28)
  10. (bkz: yüzerek dubalara ulaşmaya çalışan heteroseksüel)
    (noty, 14.08.2007 04:30)
  11. asıl merak ettiğim o dubalara vardıktan sonra onlarla ne yapacağı olan, zihnimde enteresan bir merak uyandıran kişiliktir.
    (alastironer, 07.10.2007 22:29)
  12. (bkz: ibne ibneyi dubasından tanırmış)
    (akarui, 07.10.2007 22:31)