|
|
- kemal sunal, hacı babasından harçlık ister, hacı verir
- sakın çapkınlık yapayım deme
- bu paraya 31 çekilmez (tam olarak bu kelimeyi kullanmaz ancak el hareketleriyle anlatır)
replikleri geçen film
- (bkz: ne numaralar var sende de be)
- diğer kemal sunal filmlerine nazaran hiciv yönü az olsa da kırıp geçiren 1978 yapımı deli film.arka arka 4 kere izlemişliğim vardır.
- kemal sunal'ın harikalar yarattığı mükemmel bir güldürü klasiğidir.şaban kendi halinde,hiçbir işte dikiş tutturamayan bir gençtir.sigarasını bile kardeşlerinden zorbalıkla almaktadır.tabi babası sütçü ali şen bütün bunlar yüzünden en büyük oğlu şaban'ı hep hor görür ve onu sevmez.şaban bir gün trendeyken ayakta fortçuların arasında kalan oya aydoğan'a yer verir.oya aydoğan bir reklam şirketinin temsilcisidir ve reklam şirketi firmaların ürünlerini tanıtacak halk içinden birilerini aramaktadır.şaban bu iş için biçilmiş kaftandır oya aydoğan bir kaç gün sonra şaban ile görüşür ve onu büyük bir reklam yıldızı yapar artık şaban halk tarafından sevilen büyük bir reklam yıldızıdır bu sebepten dolayı başta babası olmak üzere bütün insanların şaban'a karşı tavırları değişir.şaban ''öig'' buzdolapları,''üfler'' bisküvileri,''millet'' konserveleri,''altınmehtap'' kumaşları reklamlarında boy göstermektedir.ancak tanıttığı ürünlerin hepsinin fos çıkması halkın şaban'a karşı bakışını değiştirir bu durum karşısında çok üzülen şaban reklamcılık işini bırakır.ancak işe girmeden önce şirket patronunun imzalattığı evraklardan dolayı patrona borçlanmış olur.şaban'ın reklamcılıktan elde ettiği evi dahil herşeye şirket el koyar bir tek eski tek katlı evleri kalmıştır ancak şaban burda polise ve patrona karşı gösterdiği direniş ile ve ''kendimizi yakarız'' tehditi ile bu duruma izin vermez.en sonunda ona reklamcılık yolunu açan oya aydoğan'dan trt'yi getirmesini ister ve gelen trt mikrofonlarına reklam veren firmaların bütün sahtekarlarını anlatıp eylemine son verir.
kemal sunal:şaban
ali şen:şaban'ın babası
oya aydoğan:kemal sunal'ı keşfeden kadın
leman akçatepe:şaban'ın annesi
feridun şavlı:şaban'ın şişman kardeşi
süleyman turan:şaban'ın katıldığı programın sunucusu
reha yurdakul:komiser
renan fosforoğlu:sitesi çöken apartmanların sahibi
osman f seden:şirkete reklam veren patron
yönetmen:osman f seden
yapımcı:fatma girik ve kemal sunal
filmle ilgili komik replikler:
gazetecilerin reklamcılık hakkında kemal sunal'ın görüşlerini alırken kemal sunal'ın söylediği sözler mükemmeldir
-efem reklam reklamdır,reklama reklam demeyen arkadaşlara teesüf ederim reklam 3 kola ayrılır,sonra bu kollar bir yerde birleşirler,sonra tekrar ayrılırlar..bilmem anlatabildim mi..teşekkür ederim
filmle ilgili bir kaç kare için:
http://img53.imageshack.us/...
http://img84.imageshack.us/...
- kemal sunal'ın yine topluma ders verdiği güzel filmlerinden bir tanesi. güldürürken aslında düşündürübilen, vurucu kısımlarla dolu filmlerinde türk halkına büyük dersler vermiş olan kemal sunal'ın nedense bu yönü biraz es geçilir. işte o yanını bu filmde iyi göstermiştir.
(coban, 10.03.2006 19:56)
- kemal sunal ın reklam filmlerinden aldığı paralar babasındadır. biraz harçlık ister.
kemal sunal - babacım şu benim paradan versen.
ali şen - ha anladım harçlık istiyorsun dimi. (donunun arasından çıkardığı desteden bir miktar verir) al bakalım. yanlız zamparalık istemem ha.
kemal sunal - bu kadar parayla şey bile çekilmez. (gülüşmeler)
ali şen - ne çekilmez.
kemal sunal - niyet.
repliğinin geçtiği kemal sunal filmi.
- 1978 yapımı film,
yönetmen: osman seden,
oyuncular: kemal sunal, selma türel,
senaryo: osman seden,
görüntü yönetmeni: cahit engin
yapımcı: kemal sunal ve fatma girik.
- -halk kahramanı olacam ben
-hadi lan ordan
-a baba halk kahramanı olacam diyo bu, sakın komunist falan olmasın
-destur de deyyus
o dönemle ilgili arada fantastik diyaloglar çıkıyor, dikkatle izlemek lazım.
- - kalekodur hortum budur.
- boru değil hortum , yekpare , ek yeri yok , nereye sokarsan sok.
- zamanın reklam ajanslarının bu filme sponsor olması ve filminde reklamcıları yerden yere vurması gerçekten çok ilginç bir nokta.
filmde benim en komik bulduğum sahne ise kemal sunal'ın seymen takım elbisesini giyip dikkat çekmek için direğin üstüne çıkmasıdır...
-seymenle farkedilirsiniz.
(aşağıdan bir adam)
-in ulan aşağı! seseri misin sen...(kruvaze, 10.02.2008 22:22 ~ 22:26)
- (bkz: 100 numaralı adam)
(bkz: yekpare ek yeri yok nereye sokarsan sok)(jugador, 23.05.2008 12:38 ~ 12:38)
- "gücümü üfler pisküvülerine borçluyum; üfler besler, üfler güçlendirir, üfler üfler." ve "yekpare ek yeri yok nereye sokarsan sok" gibi harika repliklere sahip film.
- (bkz: cent numero)
(bkz: sans numero)
(bkz: engin ardıç)
- şaban: biraz yürüsek.
zeynep: ama ben bakireyim.
şaban: bende.
- http://video.google.com/...
|