|
|
- seyir esnasında el, mutlak suretle yan taraftaki trabzana konur.
- trabzan muhtemelen merdivenden daha yavaş gider ve merdivenin sonuna gelinip de trabzan düzleştiğinde trabzandan tutanlarda hafif bir dengesizlik gariplik sezilir. sanılır ki merdiven hiç bitmeyecek, asla bırakılmayacak bu trabzan.
- (bkz: laz fıkraları)
(bkz: yürüyen merdivende mahsur kalmak)
- garfield'da gösterilen dünyanın en büyük salaklıklarında, elektrikler kesilince yürüyen merdivende mahsur kalan elemanın korkulu rüyası haline gelen icat
ayrıca istanbula ilk gelindiğinde, metroya alışma sürecinde, stop düğmesine bir kere basmanın farz olduğu alet. kalabalık grupların, stop düğmesine bastıktan sonra, merdivenin sağ hattında bekleyip insanların bakışlarından çok eğlendiği de görülmüştür. (bkz: pişman değilim)(kornish, 21.01.2005 16:11 ~ 16:13)
- yürüyen medivenin iki kişilik kullanımlarında,
kızımızın erkekten kısa olduğu durumlarda, kız kişisi ön basamakta durur ve alt basamaktaki erkeğe yüzünü döner.
kızımızın erkekle aynı boyda veya erkeğin daha kısa olduğu komik durumlarda, kız kişisi ön basamakta durur ve alt basamaktaki erkeğe sırtını döner, tanımıyor hesabı.
- basamakları hareketli merdiven şeklinde bir konveyördür. insanları aşağı veya yukarı olmak üzere değişik 2 düzey arasında taşımaya yarar. meydana geldiği parçalar; basamaklı bir palet takımı, 2 çekme zinciri, döndürme zinciri dişlisi, gerdirme dişlisi, çalıştırma birimi, madeni destek yapısı ve kılavuz kızaklar, düzeç sahanlıkları, yan levhalar ve trabzandır.
(bkz: mak 546 sürekli transport sistemleri)
(bkz: ismail gerdemeli)
- son derece tehlikeli, ölümcül araçlardır. en son cehavir avm'de gerçekleşen kaza gösterdi ki insan hayatını riske atacağına üşenmemeli yürümelidir. böyle tavsiye ediyor bize flash tv.
bu yürüyen merdivenler harbi tehlikelidir. az ölüme sebebiyet vermemiştir. milyonlarca insanın, direk öldürmese de, ölümlerinde pay sahibidir. her basamağı kanlıdır desek abartmış, sıkmış gibi görünürüz. ama severiz biz böyle hikayeleri. anlatayım...
başlıca yürüyen merdiven, bat üreticilerinden biri thyssen'dir. o kimdir? patronu herr thyssen, 1930larda, almanya'da nasyonel sosyalist partinin en büyük finansal destekçilerinden biriydi. adolf hitler'i tarih sahnesine bu denli çıkşına omuz veren para babalarından biriydi. şimdi thyssen şirketinin avukatları "ne diyon lan sen?" diyerek dava açar mı? "şirketimizin itibarını, saygınlığını zedeliyorsun" der mi bana? demez. çünkü walter görlitz, diktatörlein arkasındaki para babaları adlı kitapta bunu belgeeriyle ortaya koymadı mı? koydu. bilmedik bişey değil bu.
adolf hitler de ne yaptı biliyoruz. yüz bin tane filmini izledik. inkar etmesi bile yasak. 6 milyon yahudi öldürüp soykırım yaptı. vay anasını siktimin orospu çocuğu (adamın bi yakını yok ki ortada, bi allah'ın kulu çıkıp da savunmaz ki adamı. saydırırım anasını satayım. ben aslında yaşasa geçer karşıına yüzüe de söylerdim de eh ömrü yetmedi. yoksa hani sahipsiz, arkasız kaldı; kötü adam olduğuna dair konsensüse varıldı diye saydırmıyorum. dahaaaaayyyt!)...
yürüyen merdivenler tehlikelidir. öldürücüdür... mecidiyeköy'de dahi olsanız, yürümeyen merdivenlerden çıkın. insan hayatı değerli.
- neden en yoğun yerlerde bile yan yana iki kişinin sığabileceği genişlikte yapıldığını merak ettiğim, bazen oldukça işe yarayan görünüşe göre amerikan icadı. hayır neredeyse iki kişi bile sığmıyor bazılarında.
- çocukların tersten inip çıkarak oynamak için kullandığı, zamanında ben de yaptığım için az azar işitmediğim, istanbulda özellikle metro giriş çıkışlarında çok faydalı olan merdiven.
- (bkz: eğimli asansör)
- ankaray kurtuluş istasyonu, sbf-hukuk çıkışındaki yürüyen merdivende tuhaf bir durum mevcuttur. ya bütün öğrenciler dangalaktır, derse geç kalmaktadırlar, ya cidden fantazi sahibi insanlardır, yürüyen merdivene binip üstüne manuel olarak da çıkarlar. her seferinde de koşulmaz ki ya, bir tek duran benim kardeşim enayi gibi ama asıl doğru kullanan benim o aleti biliyorum, böyle elleri trabzana koyup sakin sakin çıkmalıyım. hayır zaten o yolun sonunda da 1457431 tane basamak var, imanım gevriyor orayı çıkarken, siz bir de yürüyen merdivende koşuyorsunuz, vay ne kondisyon abi ya.
(kl7mu, 02.11.2007 22:41)
- istanbuldaki kullanıma alışamadığım şeydir. yürüyen merdivende yürüyenler ve yürümeyenler olarak ikiye ayrılır insanlar. ne gereği vardır yürüyen merdivende yürümenin anlayamamışımdır. yürüyen insanlar için yürümeyen merdivenler yapılmıştır. yürüyen merdivende yürümeyen biri olarak tek sıra halinde durup yürüyenlere saygı duruşunda bekliyormuş gibi hissediyorum kendimi.
not: evet ankaradan geldim istanbula ve orada yürüyen merdivende insanlar genel olarak yürümez.(neva, 01.03.2008 17:00 ~ 17:00)
- anafartalar çarşısı' nın diğer lâkâbıdır.
"yürüyen merdiven", "yürüyen merdivenler" diye bilinir ankara anafartalar çarşısı.
o kadar mucizevîdir çarşıdaki yürüyen merdivenler, ahâliye çarşının esas adını sildirmiş, kendi adıyla andırır olmuştur.
ankaranın ilk "teknolojik" çarşısı, türkiyedeki ilk yürüyen merdivenli çarşıdır anafartalar ve teknolojik alışveriş çarpar yurdum insanını ta o vakitten beridir.
göğe yükselmenin postmodernizasyona uğramış hali nedir? emeksiz kat arşınlayış.
emeksiz çıkış bu tür çarşılar için büyük şeydir. alış-verişe harcaman gereken enerji telef olmaz kat çıkarak.
- çıkış noktası hızlı ve güvenli ulaşım olsa da günümüzde at, eşek gibi bir binektir. fakat genellikle daha uzundur, uzuluğunca insanlar binerler üstüne. sırtında bulunanlardan sol taraftakiler, binek kültürünü benimseyememiş onu tıpkı bir merdiven gibi kullanan(!) zavallı insanlar mevcutken, sırtın sağ tarafında bulunanların alaycı bir tavırla onları izlediği bir binektir. doğal kaynaklarla beslenmektedir.
|