|
|
- bir aralar sabah gazetesinde çalışan, şu an vatan gazetesinde yazan tv eleştirmeni, sanırım eski magazinci, gaf küpü. şu sıralar habertürk'ün en sevdiği insanlardan (bkz: @673484).
- yaklaşık 1.5 yıl vatanda çalıştıktan sonra, sabaha dönmesini "bizim gibi profesyonel gazetecilerin başına sık sık gelebilecek bir olay" olarak nitelendirmektedir.
uzun zamandır gazetelerde televizyon eleştirmenliği yapmasına rağmen, türk halkının büyük kısmıyla tanışması akademi türkiyede jüri üyeliği yaptığı döneme denk gelmektedir. programı izlemediğim için jüri üyeliği hakkında pek yorum yapamacağım ama yaklaşık her gün köşesini takip etmeye çalıştığım için asıl işi hakkında yapacak yorumlarım var.
tabiki böyle bir iş yapan bir insanın tüm yazılarının herkes tarafından beğenilmesi mümkün değil. genel olarak lafını esirgemeyen, bazen de eleştiri oklarını kuşanıp programların üzerlerine boşaltır. genel olarak çalıştığı gazeteyle ortak olan kanalın* programlarını eleştirirken daha temkinlidir.
bu konuyla ilgili geçen haftaki biri bana anlatsında da bir açıklama yapmıştır. "tabi ki tarafsız olmaya çalışıyorum ve elimden geldiğince de tarafsız kalıyorum. ama ertesi gün koridorda ali kırcayla karşılaşacağımı bilmenin de getirdiği bir sorumluluk var. patronlarımdan atvyi eleştirme diye bir emir gelmemesine rağmen, eleştirilerimde yüz yüze görüşüyor olmanın verdiği insani sorumluluk var." gibiydi cümleleri ve bir yere kadar haklı olduğuna inanıyorum. sonuçta onları da eleştirmiyor değil, yeri geldi mi atvyi de çok güzel eleştiriyor. ama kelimelerini daha iyi seçerek, daha az kırıcı daha çok yapıcı olarak.
- şöyle bir gafı vardır: "bddk kredi kartı kullanımı kısıtlamak için çalışmalar yapıyor, okan bayülgen'in televizyon reklamlarında ise kredi kartı kullanımı özendiriliyor. anladıysam arap olayım"
bak yüksel bu kredi kartı, bu da nakit bankamatik kartı. bu kredili, bu nakit. bu kredili,bu nakit. nakitte hesabında olmayan parayı çekemezsin. yani trinnkk işler. şimdi kaptın mı? biraz daha dikkat ve kitap. ulan, insan bazen gazete köşelerini kimler kapmış diye düşünüyor be!
- son zamanlarda,yazılarından gördüğüm kadarıyla,eski seviyesinden uzaklaşmış,atv şakşakçılığını tavana vurdurmuş tv eleştirmeni.
bugünkü köşesinde,hrant dink'in cenazesini en iyi gösteren kanalı atv ilan etmiştir.olabilir tabii ama bunu senin söylemene ne gerek var.
asıl bomba ise,gaffur'un vergi ödenmesiyle ilgili reklamlarda rol alma nanesinde,kendince gaffur'u yerermiş gibi yapıp,rakip kanal dizisi binbir gece hakkında oldukça seviyesiz bir espri kasmaya çalışmasıdır.söz konusu dizinin konusu ülke şartlarında zaten hassasken,bu konudan seviyesiz bir espri kasmak son derece gereksiz ve ucuz rant sağlama olayıdır. binbir gece'yi izlemiyorum,savunmuyorum ama gazetedeki yazıyı okuyunca gerçekten "yuh" dedim.
bir tane gazeteci de adam gibi işini yapsın,yağlama yapmasın dedirtti bugün bana sayın aytuğ...
- alttan alta kendini övmesine kıl olduğum köşe sahibi.7/24 tv izleyerek,herkesin laflarının arasından hatalarını yakalamaya çalışarak yaşamını sürdüren ama gel gör ki her yazısında mutlaka kendine gazeteci sıfatını yapıştıran insan.yazılarını beğenmiyorum ama eve alınan gazetede yazması sebebiyle her gün mutlaka okuyorum.aynı şey kazım kanat içinde geçerli.
- garip bi adam.
şimdiii neden garip? çünkü bi kere bazı konularda sinir bozucu hassasiyetleri var. esprileri anlamayan insanlar gibi, herşeye güceniyo. uyduruk reklamdaki minik bi kelimeyle ilgili 2 saat geyik..
sonra, e yaptığı iş zaten garip, sonuçta tv izliyip yorum yazıyo temelde. dolayısıyla atv dizilerini falan övme sorumluluğu var. yazdığı şeyleri okurken bunu çok rahat hissediyosunuz ve rahatsız oluyosunuz. arada bi laf olsun diye atv'yi eleştirdiği de oluyo ama laf olsun diye hafifçe yapıldığı çok belli.
ayrıca bi kere şöyle bişeyler yazmıştı "efendim bi okurumuz bana mektup yazmış rüyasında evlendiğimizi görmüş -rüyayı uzuun uzun anlatıyo burda- ama bunu buraya yazmam başka okurlara lütfen cesaret vermesin".
yüksel, bu ne? sen bizi manyak mı sandın? sanki hepimiz her gece rüyamızda seni görüp sonra da maille yavşamaya falan çalışcaz.
son olarak da demek istiyorum ki, çok ballı mesleğin var lan.
çok kral cidden, sakın bırakma.
|