kargo nun en eski şarkılarından biri kargonun ilk vokali tarafından seslendirilmiş bi versionu daha mevcut ancak bulunması bayaa zor.
her dinlediğimde (hatta sözleri aklıma geldiğinde) ağlamama neden olan kargo şarkısı.
"aşkın bitse de umudu sürer.
seni ezbere aldım silemezler" mısralarında ele alınan konunun değişik bir versiyonu.
vokalinin deniz adlı bir kız olduğu ilk
kargo albümündendir o şarkı, sonra
koray candemir da söylemiştir tabii..
deniz isimli vokalistin de
deniz kızı adlı bi grubu vardı
**(bınar, 17.04.2004 23:09)
anadolu rockının ustası kıraç'ın mükemmel seslendirdiği parça.ayrıca klibinde çamurlara düşüp kalkmasıyla yürekleri parçalıyor.
sarsam sarsam seni kollarımla
duysam yine nefesini
hatırla okul günlerimizi
ayrılmaz bir çifttik seninle
şimdi ayrıldık ama hala seviyorum
istiyorum seni
beraber olalım desem sana
yine eskisi gibi
paylaşsak tüm sevgimizi
beraber olalım desem
bir tebessümle çıksam yine karşına
yıllar sonra
yine eskisi gibi
şimdi anladım tüm gerçekleri
suç belki bende
gizledim sevdiğimi..
(doaaa, 14.05.2004 23:55)
her seferinde daha derinden yaralayan
kargo parçası
(excalibur, 14.05.2004 23:57 ~ 03.02.2005 22:42)
pek sevemediğim kargo şarkısı..dağılmadan önce çektikleri son klipleriydi galiba.
*
kargo'nun ilk vokali tarafından söylenmiş halinin lise aşkı kavramı varoldukça dinleneceği, dinlendikçe bir şeyler koparacağı şarkı
suavinin müthiş bir şarkısı:
hatırla o sabah uyandığımda yoktun yanımda
yalnızca bir gün ışığı kollarımda
bir başıma ben yokluğunla
kalmıştım yıllar sonra
hatırla o gidiş yakışırmı hiç bizim sevdamıza
yalnızca gül dikeni dudaklarımızda
bir esirim ben çıkmazında
dön gel bana dön gel bana
haydi dön tut elimi istiyorum tut tut yeniden
haydi dön bıraktığın yerde bekleyeceğim ben
haydi dön dön lütfen dön lütfen
hatırla bu sevda dolu dizgin nasıl yaşandı çılgınca
mümkün değil yaşayamam ayrı kalınca
bir başıma ben alışamam yokluğuna
yazık bana yazık bana
deniz* versiyonundan hazzetmediğim, ultra duygusuz bulduğum;
koray* versiyonunu ise tam tersine çok etkileyici ve sözlerin hakkını verir bulduğum güzel şarkı.
ilk önce 1993-94 çıkışlı sil baştan albümünde
deniz aytekin yorumlamıştır şarkıyı. sözler de kendisine aittir. 2000 yılında ise
koray candemir yeniden yorumlamıştır. eski versiyonunun klibi kadiköy anadolu lisesi'nde çekilmiştir.
kıraç bu şarkıyla kendini aşmış ününe ün katmıştır. sonunda okuduğu şiir gerçekten yürekleri parçalayan, hasret kokan dizeler içerir.şöyleki:
yıllar geçti yollar geçti
herşey geçti gönlümden
bir sen geçmedin bir senden geçemedim
ve bugun hala tıkınıyorsa yüreciğim daha da yolum var demektir
koş yeni yıllara yeni yollara
ben seni beklerim
kadınım nice yıllara
ve yıllar sonra uyanırsam bir hazan sabahında
bir şarkı daha yazıcam sana
(diego, 27.02.2006 22:33 ~ 22:35)
kıraç ın yok artık dedirten mukemmelden biraz daha iyi parçası. dinlemem itibariyle kıraç a olan hayranlığımın on yüz bin milyon kat daha da arttırmayı başardığı muhteşem eser. kesinlikle dinlenmesi gerekir. şarkının girişi beni gitara başlatmaya sevk etmiştir. beni benden almıştır. bu yüzden helal olsun kıraç a demekten kendimi alamıyorum
bir
kıraç şarkısı.
yıllar sonra da bir hazan sabahında
sessizce uyanırsam yüreğimde olacaksın
işte o an nerelerden duyacaksın
vakit çok geç bitmiş olacak
beni nerden bulacaksın
bir defa kaybedersem
belki bir daha bulamam
seni şimdi istiyorum
yıllar sonra duyamam
nerdesin sen sabahım
en yürekten dualarım
biliyorum doğacaksın
umudusun sen bahtımın
ortasında kalbimin
bir yer açtım senin için
istersen sonsuza kadar
gelme yine ben beklerim
yıllar geçti, yollar geçti
herşey geçti ömrümden
bir sen geçmedin
bir senden geçemedim
ve bugün hala tepiniyorsa
şuranda yüreciğin
daha da yolun var demektir
koş yeni yıllara, yeni yollara
ben seni hep beklerim
kadınım
nice yıllara...
ve yıllar sonra da uyanırsam
bir hazan sabahında
bir şarkı daha yazacağım sana
adının aksine beni her seferinde yıllar önceye götüren
kıraç şarkısı.kıraçın sevdiğim ve dinlediğim tek şarkısı.aynı isimli
kargo şarkısının da etkisi farklı değildir üzerimde.
keşke’leri olmuş,
acaba’larla yaşamış insanın kafasında çınlayıp durandır. yaşanmamışlık vardır içinde, belki sitem vardır, belki geç kalınmışlık vardır… araya belki de özlemin, sevginin ya da herhangi kutsal bir şeyin kısaltamayacağı kadar uzun zaman girmiştir. ya da acaba sadece zaman değil midir her şeyi mazide bırakan(?) belki olması gereken olmuştur. belki her şey için çok geçtir. kim bilir, belki de hatırlanmaya değecek bir şey değildir.
“yıllar sonra rastladım çocukluk sevgilime
o aşina bakışlar içimi deldi yine
o bakış ki götürür beni yıllarca geri
hatıramda canlandı
sabah yıldızım benim
gelmez o günler, dönmez o günler
mazide kaldı hep
verilen ilk mektuplar
ilk yeminler, ilk sözler
mazimde kanatlandı
içimi yakan gözler
anladım gelmez geri , o çocukluk günleri
bir bakış ki o kadar
sabah yıldızım benim
gelmez o günler, dönmez o günler
mazide kaldı hep”
(63, 25.06.2007 02:52 ~ 02:59)
her dinlemede bünyede bir yutkunamama, kirpiklerin ıslanması gibi etkiler bırakıyor. kişi yaşamasa bile böyle bir aşkı, türk insanına has arabeskimsi olaylara zaafı yüzünden böyle hasarlar yaratan bir güzel bir kargo şarkısı işte.
eğer birisini unutamadıysanız, onu aklınızdan çıkaramıyorsanız, ayrıldığınıza pişmansanız, ve o kişiyi sürekli görmek zorunda kalıyorsanız, o zaman bu şarkıyı dinlediğinizde size çok koyuyor. sizi adeta ağlatıyor. unutulmayan aşkların şarkısı. korayın sesi de çok etkileyicidir, ama asıl o sözler yok mu... sanki beni anlatıyor.
koray candemir'in kesinlikle çok iyi yorumladığı, sözleriyle de kafasında
eski sevgiliye dair şeyler olan birini allak bullak edebilecek, üst üste dinlenmesi farz olan parçalardan biri.
sanki gündüze değil de, yalnızca
geceye ait olan bir şarkıdır.
bir temenni içeren güzel bir kargo şarkısıdır. yıllar sonr yine eskisi gibi... unutulmaması gereken en önemli şey hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağıdır, yaşanan şeyleri geriye aynı şekilde döndürmek mümkün değildir, zaman akıp gider sürüklenen ise insandır.
çok zaman geçti üzerinden.. bütün mevsimleri yaşadık geçen yıllarda.. ama yaşarken ıskaladıklarımız olmuş, ıskaladıklarım...
aslında söyleyebilirdim ama hiç beklemezdim senden.. hiç bir işaret, belirti yoktu.. ya da ben anlamıyordum.. ve yıllar sonra, duyduğumda yaşadığım şaşkınlığı, az mutluluğu ve bolca hüznü anlatamam.. yaşadıklarından değil, yaşamadıklarından dolayı pişman olmakla geçiyor ömrümüz sanırım..
az da olsa hatıralar var o günden.. yaptığın kekin tadı hala damağımda.. benim için yapmış olabilir misin acaba?.. ya da o son dansı.. ki hiç beceremezdim ama sen güzel bir partnerdin.. son attığım mesajı nedenini hala bulmuş değilsin ayrıca.. veda etmemek için bir mesaj dedim ama o anın içindekileri ben biliyorum sadece..
çok yollar eskittik o günden bugüne, başkalarını sevdik.. şimdi, yıllar sonra.. açıp baktığım defterlerin arasından çıkıp bir çok şeyi değiştirecek bir not gibi bu şey.. adını veremediğim..
"şimdi anlıyorum tüm gerçekleri".. üstünden yıllar geçtikten sonra çözüyorum bazılarını.. suç belki bende, söylemem gerekenler içimde kalmış..
yıllar sonra, yıllar sonrasını yaratmak için aradığım bir umut belki.. yolun hala çok başındayız..
önce hümeyra'nın sonra sezen aksu'nun harika söylediği bir şarkı bu.
"hiçbir şey kalmasın hepsi silinsin hepsi..."
harikulade bir
sezen aksu şarkısı;
hiçbir şey kalmasın
hepsi silinsin hepsi
elimde olsa yırtardım gölgeni
resmine vurmuş bir pazar günü
yıllar sonra
hiçbir şey kalmasın
hepsi silinsin hepsi
sil baştan albümünde yer alan deniz aytekin'in söylediği ilk versiyonu clementine'in jenerik müziğinin girişini hatırlatıyor bana:
yıllar sonra:
http://www.youtube.com/...
clementine:
http://www.youtube.com/...
ikisinde de klavye ağırlıklı bir müzik var başlangıçta. işin erbapları sıvı azot soğutmalı müthiş teknolojik cihazlar kullanarak matematiksel olarak da böyle bir benzerlik olduğunu bulabilir belki. ben nero wave editor kullandım, şarkıların hepsi birbirine benziyor orada, resmen fiyasko oldu benim açımdan. kısıtlı imkanlarla isviçreli bilim adamı tandansı yakalamak zor işmiş vesselam.
lakin gönül rahatlığıyla diyebilirim ki, clementine nasıl ilkokul hayatımızda onulmaz yaralar açtıysa çocuk belleklerimizde, kargo'nun yıllar sonra'sı da lise hayatımızın kabuslarına fon müziği olmuştu. bu konuda azot soğutmalı bilgisayara hacet yok, buz gibi hatıralar yeterli yorum yapabilmek için.
(odo, 31.05.2009 14:59 ~ 01.06.2009 09:32)