belki ilginizi çeker
  1. · rakı lazım dedirten şarkılar
  2. · gripin
  3. · zenginler de ağlar
  4. · orijinalinden güzel olan cover
  5. · deliler de sever
  6. · arabesk sevmeyenlerin bile sevdiği arabesk eserler
  7. · tan taşçı
  8. · ortamın kralıyken bir anda geri plana düşmek
  9. · milli yıldız tayyip
  10. · yıldızların altında sevişmek
gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · zongul ducks
  3. · disko kralı
  4. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  5. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  8. · gülümsün
  9. · bu sabahların bir anlamı olmalı

yıldızlar da kayar  

sayfa  / 2
  1. ukteci: okur (11.11.2006 02:10)

"kıracın inanılmaz güzel yorumladığı ferdi tayfur şarkısı..." imiş.

--------------------fesat kısım---------------------
    öte yandan:

bu dünyada babana bile güvenmeyeceksin.
    --------------------fesat kısım\--------------------
    (tenement funster, 23.11.2006 00:11)
  2. ferdi tayfur'un klasikleşmiş parçalarından biri.tabii kendisinden haberi olmayan genç bünyeler bu güzel eseri kıraç'ın sanmaktalar.

ferdi tayfur öyle güzel ve içten okur ki bu şarkıyı, rakı masalarının vazgeçilmezleri arasına sokar bir anda... "bir yudum su vermeye gelemez misin?"

karanlık gecelerimin yıldızı sensin.
    hep beni bekletip, hep söyletirsin,
    hep yalan yeminler, hep yalan sözler.
    bir gün gerçek olup gelemez misin, gelemez misin?

yıldızlar da kayar durmaz yerinde
    solar güzelliğin kalmaz yüzünde
    sensiz can verirken son nefesimde
    bir yudum su vermeye gelemez misin

aydınlık dünyamı karartmadan gel
    simsiyah saçımı, ağartmadan gel
    şimdilik güzelsin her şey seninle
    seni son bir defa görmem belki de.
    (sycrone one, 08.01.2007 11:47)
  3. rakı mezesi kıvamında bir şarkıdır.her derde devadır kendisi.
    (kısırsızaltıngünü, 26.02.2007 20:18)
  4. her ne kadar kıraç'a karşı kişisel bir gıcıklığım olsa da; bu şarkıyı yorumlayışı ile bir kez daha önyargıların öcü olduğunu göstermiştir bana.

http://www.youtube.com/...
    (roj u heyv, 27.11.2007 12:06)
  5. (zinzoline, 27.11.2007 12:14)
  6. ayrıyetten bir ferdi tayfur filmidir. gene her ferdi tayfur filmi gibi dramanın, iç boğuculuğun doruklarında dolaşır. ama diğer filmlerden farkı sevimli bir çocuğun da rol alması ve filmi biraz çekilir kılmasıdır. ferdi tayfur'a filmde bahar öztan eşlik eder, hulusi kentmen ve nubar terziyan gene ucundan kıyısından girmişlerdir filme.

konusu hatırladığı kadarıyla; ferdi tayfur zamanında bahar öztan'la evlidir ama bir şekilde boşanmışlardır. yanılmıyorsam ferdi tayfur eski ünlü bir sanatçıdır. bir de çocukları vardır. bahar öztan'ın ailesi bayağı zengindir, elmasları falan vardır. sonra ferdi tayfur'u mafya tehdit eder elmasları çalması için, çalmazsan zarar veririz onlara der. ferdi bir şekilde kendini geri kabul ettirir bahar öztan'a ve oğluna. birlikte vakit geçirirler. sonunda ferdi tayfur çocuğun doğum gününde elmasları çalar ama çocuğa yakalanır. vs. vs. ...

film genelinde çocuğun elinde dolanan ışıklı salak bir robot vardır. artık nasıl bir teknoloji ürünü olarak gördülerse bayağı kullanılmıştır çocuk-baba ilişkisinde. (ekleme: bilibili miydi lan ismi? öyleydi herhalde)
    (sycrone one, 27.11.2007 12:19 ~ 02.12.2007 18:29)
  7. (sir da ros floyd, 12.05.2008 13:45)
  8. (jenesaispas, 12.05.2008 16:16)
  9. yıldız isimli bir bayan şahsın diğer bir bayana ana avrat düz gitmesi yani kaymasına denir.
    iki erkek kavgayı izlemektedir.arkadaşları yıldız kavga etmektedir.
    kız:senin ağzını yüzünü sikerim orospu çocuğu
    erkek1:hasan oğlum bu bizim yıldız resmen diğer kıza ana avrat kayıyo?
    erkek2:yıldızlar da kayar...
    (exclurel, 12.05.2008 18:09)
  10. içkinin yanında dinlenince alıp alıp götüren şarkıdır,kıraç uçurmuştur bu şarkıyla.bir elinde bira varsa diğer elinde mutlaka yıldızlarda kayar olmalıdır.

hele yazsa hele mehtapsa deymeyin keyfime.
    (bir yaz gecesi ruyası, 15.05.2008 00:27)
  11. sünnet düğünü şarkıcısı kıranç'ın bok gibi söylediği şarkı..
    (darth vader, 15.05.2008 00:49)
  12. (thecrimson, 15.05.2008 00:51)
  13. tan taşçı'nın yorumuyla en güzel yorumlanan ferdi tayfur şarkısı. aynı zamanda yolu kütahya'ya düşen olursa orada bulunan bir bar var kibar. garnitür diye bir grup çıkmakta. işte onlar hepsinden daha güzel söylüyorlar.
    (bana bir nick bulun, 19.07.2008 13:23)
  14. -bıktım artık bana kayıp durmandan mahmut. ne zaman evlencez?
    -ya niye tek beni gözün görüyo güzelim. yıldızlar da kayar.
    (şimdi ben ne desem, 19.07.2008 13:28)
  15. ilk nakarattan sonraki o dabrukalı, kemanlı giriş şarkının en can alıcı kısmıdır ki ardı sıra ikinci müthişlik olur:

aydınlık dünyamı karartmadan gel
    simsiyah saçımı, ağartmadan gel
    şimdilik güzelsin her şey seninle
    seni son bir defa görmem belki de.

tan taşçı denen adamın yorumunu yeni dinledim de keşke birileri bu adamın eseri iğfaline engel olabilseydi.
    (neazadem, 19.07.2008 13:45 ~ 13:49)
  16. değişik değişik insanların yorumları yüzünden zaman geçtikçe ferdi tayfur dinlemeyi bile aratan güzide şarkıdır. ayrıca çok da acılı bir ferdi tayfur filmidir. neden bilmem ama 5-6 yaşlarımdayken heyecanla izlediğim filmdir. daha küçüğüm benim ne işim var ferdi tayfur filminde.
    sözlerime son verirken;
    "ne oldum dememeli ne olacağım demeli."
    (kumdan kız, 20.07.2008 19:59)
  17. nedensiz bir şekilde son bir kaç gündür üst üste dinlediğim şarkı. bu arada tan'ın yorumu pek olmamış gibi.
    (billy, 20.07.2008 20:08)
  18. şarkı normalde "yıldızlar da kayar, durmaz yerinde" şeklinde naif ve ferdi tayfur'un sesinden dinlendiğinde hafif kıvrak bir tespit içermektedir.

fakat ben hep nazan öncel'in "erkekler de yanar hem de nasıl yanar" şarkısıyla karıştırıp, "yıldızlar da kayar, hem de nasıl kayar" şeklinde söylemeye yelteniyorum. bu nedenle de çok acı yüklü bir anlam çağrıştırıyor...

- yıldızlar da kayar, hem de nasıl kayar..
    - aaaaarrrghhhhh!!!!111
    (şiirbaz, 20.07.2008 20:17)
  19. (right lane must exist, 20.07.2008 20:21)
  20. ekrana her çıkışında göğüs kıllarını görmekten tiksinti gelen tan ın sosyete güzellerini(!) plajlarda bikinilerle dans ettirmeye çalıştığı ama ortama bir o kadar da tezat düşen ve saçma sapan bir görüntü oluşturan, bu da yetmiyormuş gibi bol kadınlı ve bol boyalı serdar ortaç vari iğrenç bir klip yapılan ve böylelikle eller havaya gençliğine birçoğu gibi çerez olan ferdi tayfur un güzelim şarkısı.
    (tonanozanan, 27.07.2008 01:17)
  21. tanın yaptığı ve bir şeye benzeyen ilk iştir bence.
    (always alone, 27.07.2008 16:50)
  22. an itibariyle fox tv'de oynamakta olan ferdi tayfur filmi. filme mi ağlayayım, yoksa ekranın sol altında "yıldızlarda kayar" şeklinde yazılmış olmasına mı kestiremiyorum. çok karmaşık bir ruh hali içindeyim sevgili sözlük.
    (ben hakimim masum bey, 04.08.2008 03:26)
  23. tan isimli bir popçunun da yorumladığı bir ferdi tayfur şarkısı. "ulan böyle şarkı ismi mi olur" diyerekten hemen "zenciler de kayar" isimli şarkım üzerine çalışmaya başladım.
    (fingerbang, 21.08.2008 22:36)
  24. tanın çok güzel yorumladığı ferdi tayfur şarkısı.
    biraz hareketli ama gerçekten çok güzel söylemiş kerata.
    (ceza aka keskinkılıç, 21.09.2008 01:17)
  25. (bkz: rocco siffredi)
    hem de öyle böyle değil.
    (heathcliff, 21.09.2008 01:18)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil