aşkperest albümü ve tarkan'ın en güzel şarkısı olan kış güneşi gibi eserlere imza atması sebebiyle gözümde çok büyük bir yer edinmiş, ama ondan sonra yaptıkları ile artık köşe bucak kaçtığım sanatçı.
tıpkı levent yüksel'in med cezir albümüyle kaliteyi zirveye taşıdıktan sonra batırması gibi, o da aşkperest'ten sonra bitirmiştir kendini.
eskilerde, saçma sapan bir programı vardı bu hatun kişinin. programa kimin konuk olacağını kendisi de bilmiyordu, ve bir anda karşısına çıkan şahısla olan muhabbetleri görülmeye değerdi.
yt:yıldız tilbe
bk:bahtsız konuk
yt:oo sayın bk gelmişler, hoşgeldiniz efendim
bk:hoşbulduk yıldız hanım nasılsınız?
yt:iyiyim teşekkür ederim siz nasılsınız?
bk:teşekkür ederim ben de iyiyim
yt:yeni albüm çalışmaları nasıl gidiyor?
bk:aslında ben yeni albümü geçen kasım ayında çıkarmıştım, şimdi bi anadolu turnesi var 2 sene sonra belki bir albüm düşünürüz,
yt:hadi ya, ee çoluk çocuk nasıl
bk:yıldız aslında ben de evlenmeyi düşünüyorum ama daha hazır değilim evliliğe
yt:(tüh ya yine tutturamadık)
....
bir de yine bu akıllara ziyan programda, kendisine studyodan kağıtla haber getiren bir çocukla oynaşırken canlı yayında bayılıp kalmıştır kendileri.
bir de "çabuk olalım aşkım" şarkısını beğenerek dinlemekteyim.
ilk albümü olan delikanlım'da gerçekten güzel şarkıları olan sanatçı.
özellikle de sevemedim ayrılığı ve sana değer gerçekten güzel şarkılardı.
sonra ne oldu kendisine anlayamadık. oyun havası, göbek havası filan tutturdu gidiyor.
(moya the song, 03.10.2005 01:52 ~ 27.05.2006 20:42)
bütün olumsuz tavırlarına ve kötü şarkılarına rağmen asla detone olmayan allah vergisi bir sese sahip, saf bir kadın olduğu her halinden anlaşılan, uyuşturucuyla olan münasebetinin, içinde olduğu iğrenç camiaya katlanamamaktan kaynaklandığını beyan etmiş, bir kız çocuğu sahibi, alevi kökenli bayan.
delirdikten sonraki döneminde türkü söylemek dışında bir aktivite içinde olduğu zamanlarda;
allahın belası rahatsız edici bir sese ve görüntüye (doğuştan gelen özelliklerden bahsetmiyorum) sahip gerizekalılık ve eğitimsizlik kombinasyonuyla ortalıkta gezen varlık.
dikkat çekebilmek için binbir türlü abuk subuk iş yapan (dans etme biçimi de buna dahil) ve inaılmaz bir biçimde başarılı olan, başarısının gözümde zerre kadar değeri olmayan bir yaşam formu.
arkasındaki ekip ve de anlatılması kolay duyguları ifade etmesi sayesinde kendisini pazarlayabilen, bununla beraber hayran kitlesi toplayıp daha çok karşımıza çıkıp bizi intihara daha çok yaklaştıran insan görününmlü amip.
kendisi gibi eğitimsiz, sanatçıyla hokkabaz arasındaki farkı bilmeden kendisine santçı diyen nice angutlara da şarkı yazdığı için fikret kızılok'a ezik diyen zihniyet tarafından "yeni sezen aksu" olarak adlandırılmasıyla toplumu zehirleyen nazgul sesli orc.
tek olumlu kabul edilebilecek özelliği olan duygusallığının da içine sıçan mal.
garip bir şekilde insanları kendine çekmeyi başarabilen kadın. ilk görüşte itici, şarlatan gibi gözükse de, şarkılarını söyleyince alıp götürüyor insanı. onun tarzı bu galiba, deli gibi gözükerek adamakıllı sözlerle insanların yüreklerine dokunabilmek.
televizyon makinasındaki performansıyla beni büyülemiştir. özellikle el adamını çıplak sesiyle söylerken. şaskının bir yerinde gönlüm isterse gelirim diyecek kadar asi. "bir ucu sen paslı makasın bir ucu bendim" diyecek kadar da tutkulu. hem acı hem tatlı, bitter çikolata gibi. duyguların şahlanışına bak diyor insan ister istemez. bas bas bağırıyor kadın;" nota bilmem, benim duygularım var"; iyi ki duyguların var yıldız.
sözün özü, arsız bir kadın bu yıldız, herkesin hissettiği tüm mahrem duyguları ortalık yerlerde bağıra çağıra söylüyor, iyi ki söylüyor.
çok problemli bir çocukluk hayatı geçirdiğini hatta çocukken oldukça deli olduğunu,evden sık sık kaçtığını ve bu sebepten babasının onu eve bağladığını bununlada kalmayıp fena halde dövdüğünü söyleyen söz yazarı,şarkıcı.
son birkaç albümüne kadar çok sevdiğim sanatçıdır.şimdilerde ne olduysa acele albüm yapma telaşına kapılıp kötü şarkılar yapmıştır.keşke bu sevdadan kurtulup yine dayan yüreğim,iki kadın bir adam,el adamı gibi dinlerken insanı başka yerlere götüren şarkılar yapsa dedirtendir.
birisinin,karşısına geçip,ciddi ciddi dansının nasıl birşeye benzediğini anlatması,hatta bunu görüntülü örneklerle pekiştirerek kendisine dans ettiği bütün klipleri izletmesi gereken şarkıcı.nedense bende dansını hiç izlememiş kanısı uyandırmaktadır.