efes pilsen'den yılbaşına özel değişmeyen tatları buluşturan bir site. yılbaşının değişmeyen tadı tombala coşkusunu sitede bulabilirsiniz. tabi 18 yaş üstü arkadaşlar için olan sitede bol bol eğlence ve ödüller de mevcut.
değişmeyen tatlar demek için buradan buyurun:
http://www.degismeyentatlar.com
bıktıran tatlardır kanımca.
klişenin de kendine özgü bi tadı vardır ama yılbaşı denen hadisenin ne tadı ne tuzu vardır şahsıma.. bıktım bir nevi. bir sene belirlense ve bundan sonra o seneden devam etsek daha mutlu olabileceğime neredeyse eminim. en azından tv'de yayınlanan "2008'in göt verenleri", "2008'in damdan düşenleri" gibi akla gelebilen her şey için yapılan yıllık listelerden, "unutamadıklarımız" diye dayatılan çoktan unuttuklarımızdan filan kurtulurduk..
pijama,terlik,televizyon.
(bkz:
ptt)
(kubelik, 19.12.2008 17:09 ~ 17:10)
yılbaşında eğlenilir anlayışıyla yola çıkarak kendini muhteşem bir geceye hazırladıktan sonra yılbaşı eğlencesinin beklenildiğinden çok daha sönük geçmesi sendromuna yakalanan insanların varlığı ve 1 ocak günü yaydıkları negatif enerji, bu negatif havanın toplumun tamamına yansıması ve yeni yılın getirdiğı boşluk şeklinde desteksiz bir psikolojik sallamayla paketlenip servis edilmesi.
(bkz:
dansöz)
en azından bi zamanlar öyleydi....
milliyet'in dağıttığı kağıttan (sözde)3 boyutlu gölükle,
show tv'nin yılbaşı programlarını izlemek.
(bkz:
nerde o eski yılbaşı tatları)
itüsözlük giri editlediğinde ikinci zamanın belirmediğini görmemize vesile olan reklamın manşeti, bir de iki satır reklam metni yazarken bile hata yapılabileceğini göstermiş oldu.
bir sürü olay yapıp, ertesi gün çük gibi kaldığımız atraksiyonlardır.
en azından benim için böyledir. yıllardır yılbaşı gelmeden önce kanallar bangır bangır reklam yapar. alışverişler tavan olur. milli piyango çekilişleri, tombalalar. işte 199x hoşgeldiler, geri geri saymalar vs.. e insan bir olay bekliyor.
sonrasında üniversite yıllarında yılbaşı kutlamaları örneğin. allahım tam bir rezalet. geçen yılbaşı evime 5 tane sap kustu. ne için? yılbaşı.. lan yarraam yılbaşına girdin diye üstelik aynı bardakta şarap ve votka karıştırılır mı? ne oluyor yılbaşı gelince.
hayır işin kötüsü şu. kutlamayı yaptığın şey yeni yılın gelmesi. 2009 a giricez mesela. farklı mı olacak? doğan aynı güneş, gördüğün yıldızlar aynı, ay aynı, renkler aynı.
bende çocukluktan beri gelen birşeydi bu herhalde. yada bende bir mallık var bilemiyorum.
bilmem hangi yıla giriyoruz vs.. ile beraber kutlamalar partiler. "aha şu yıla giriyoruz vay bee.." diyorum.
bu doğrultuda beklentiye kapılıyorum. ama ertesi gün önceki günden hiçbir farkı olmadığını görünce göt oluyorum. yani olayın özeti.
tabi bu çocukluk aklıyla hayalkırıklığına uğramamdı.
geçen yıl da çük gibi geçti zaten. kustular ibneler.
kutlamıyorum lan yılbaşını. girmiyorum yeni yıla da. siktir lan!
ertesi gün it gibi temizliği kim yapacak?
noel baba mı?
adamlar parası neyse veririz demiş, basmış parayı açmış anketi. reklam değil, bildiğin anket lan bu! efes pilsen sözlük yazarlarına beleş bira, blues festivalleri için bedava bilet versin bak gör sen o zaman cümbüşü. yemin ediyorum nefes almadan efes aldırırım.
mandalina kabuğuyla tombala kartı kapatmak. ve de
toffee nut latte *
20-25 sene önce bi yılbaşında eğlenmek maksadı ile maaile kağıt oynarken hiç kazanamamam sonucu kızıp masanın üstündeki portakal kabuğunu babama fırlatmam ve sonrasında babamdan yediğim dayaktır yılbaşının değişmeyen ve hatta tadı damağımda kalan , aklımdan çıkmayan tadı benim için.
(fular, 26.12.2008 11:44)
fındık, fıstık ..