belki ilginizi çeker
  1. · 69 tl
  2. · yaran yanlış başlık okumaları
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · ugg düşmanı ezik kızlar
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · yılmaz özdil
  6. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  7. · her yerinden öpüyorum rüştü
  8. · i feel you
  9. · helal olsun

yılbaşı sapıklarına verilen 57 ytl ceza  

sayfa  / 3
  1. (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 02.01.2008 16:04)
  2. müşterisine tecavüz eden taksi şöförünün gerçekleştirdiği eylemden hemen sonra arabasını polis karakoluna çekip kendini paralayan müşterisine " in hadi kendini savunabileceksen git savun " demesi ne kadar cüretkar!! ise sapıklara biçilen miktarda o kadar günaha davet ediyor. zira ülkemizde (bu genel yargılamadan nefret etsem de) kadına yönelik taciz ne zaman gündeme gelmiş olsa sonunda hep komik gerekçeler komik rakamlar ortaya çıkıyor. bir nevi kaşınanı kaşıyacaksın (tırnaklarınızı kökünden sökmek gerekecek) görüşü. seneye bu rakamda artış olsa da yılmak yok yola devam.
    (pandoramıodakim, 02.01.2008 16:36 ~ 16:41)
  3. gelecek yılbaşı daha iyi performans göstermeleri için milli sapıklarımıza verilen teşvik primi...
    (tambatumbaesmerbomba, 02.01.2008 16:54)
  4. şiddete karşı bir insan olmama rağmen yılbaşı sapıklarına, jop tavsiye ediyorum hızlı bir çözüm olması için. yoksa küçükken bu potansiyel sapıkları eğitmek hem ülkemize, hem polise hem de o sapıkcıklara faydalı olur. ha bir de bunların kameraya takılanlarını şöyle bi zoomlayıp mümkünse ekranı 24 tarzı karelere bölüp 5 saniyecik yorumsuz olarak gösterseler o da caydırıcı olur bence...
    (akarui, 02.01.2008 17:05)
  5. taksimde turist ellemek: 57 ytl
    17 aylık bebeğe tecavüz: 21 sene
    gurur, haysiyet: paha biçilemez
    (bvrak, 02.01.2008 17:24)
  6. fukaraya kömür dağıtıp ülkeyi uçuracağına inanan zihniyetle yönetilen bir ülkede uygulanan gayet normal meblağdaki cezadır.
    yankesiciyi,kapkaççıyı,tinerciler alıp merkezde bir temiz dövüp sonra gönderen güvenlik anlayışının doğal sonucu aynı zamanda.
    (gebesh, 02.01.2008 17:28)
  7. bu olaya katılan hanzoların yüreklerini yakan bir para cezası olmuş, şimdi yana yana " ulan bilseydik bir kaç tane daha ellerdik" diye hayıflanıyorlardır.
    (nickime kadar, 02.01.2008 17:29)
  8. iranlı'nın provakasyonuna gelmediğimiz gösteren cezadır. türk gençlerimizi büyük bir cezadan allah korudu. zaten münferittir.
    (altlejant, 02.01.2008 17:35)
  9. komik ceza.
    turiste el sürmeyle tatmin olan ülkem insanının bu iş karşılığı ödediği bir bedele benziyor.
    geneleve gidip parasını verip çatır çatır her istediğini yapmak gibi.
    57 ytl.vizite ücreti bir nevi.

bu insanda mıdır kabahat yoksa teşvik eden sistemde mi acaba?
    cebine 57 ytl koyup taksime mala giden adama ne söylenebilir ki daha.
    (adrian, 02.01.2008 17:39)
  10. 57 milyona göt ellemeyi öpüp de başına koyacak bir sürü errrkekin olduğu bi ülkede yılbaşı sapıkları gelenekselleşmesse iyidir. götümüz bundan sonra daha da tehlikede. adam "parasıyla değil mi lan!" dese diyecek bir şey yok.
    (ahmak ı hayal, 02.01.2008 17:42)
  11. birilerine göre gayet cüzi gibi gelen bu miktarı ve cezayı küçümseyenleri kınyıyorum.

bugün memlekettin ekonomik durumu ortada. 400 milyona sigortasız çalışan dört çocuk babası adama sen tutup da taksimde iki göt mıncıkladı diye milyar milyar trilyon trilyon ceza kesemezsin güzel kardeşim. yok adamda. olsa zaten gider aksarayda siker taksimde elleyeceğim diye hiç uğraşmaz.

şu garibanların cebindeki üç beş kuruş harçlığı da alıp daha fazlasına göz dikenlere yuh diyorum yuh. ölün ulan ölün.

şu sözlükteki nadir faşistlerden biri olarak biliyorum ki, nasıl bi durumsa, bu ibneleri idam etsek veya yargı sürecinin hantallığına inanıp linç etsek ilk ağlayacak insanlar "bu gencecik insanlara nasıl kıydı faşist eller" diyenler yine bu uygulamayı eleştirenler, bu cüzi cezaya tepki gösterenler olacak.

(bkz: havada polemik kukusu var)
    (bkz: hırrrr)

alakalı olarak
    (bkz: @2166171)
    (hector, 02.01.2008 17:56 ~ 19:11)
  12. (xix, 02.01.2008 18:09)
  13. öncelikle bu cezayı veren hakimle tanışmak isterdim doğrusu.. nasıl düşümüş, hangi açılardan bakmış olaya, tek tek bilmek isterdim. çünkü sorun 57 ytl para cezasında değil, yapılan rezilliğin kabahat olara nitelendirilip kabahatler kanununa göre ceza verilmesindedir. bir kadına tacizde bulunulacak, üstelik medyada geniş yer bulmuş, kamuoyunun tepkisini çekmiş bir olay haline gelecek ve sen bu fiile kabahat diyebileceksin. aferim.
    (yilan tislak, 02.01.2008 18:22)
  14. şaka
    (solamnicknight, 02.01.2008 18:27)
  15. ufak bir bilgi verelim; söz konusu 57 ytl kabahatler kanununun uygun gördüğü cezadır ve yılbaşına özgü bir tarife değildir. o ceza da büyük ihtimalle ''sarhoşluk'' ve ''rahatsız etme'' suçlarından dolayı verilmiştir. söz konusu kanunda yılbaşı sapıklığı gibi bir madde bulunmamaktadır. gayet sıradan bir günde bir hanıma aynı hareketlerde bulunursanız ve şikayetçi olmazsa aynı tarifeden cezanızı çekersiniz. demek istediğim; beklemeyin yılbaşını falan, dalın önünüze gelene...
    (damda deli var, 02.01.2008 18:28)
  16. (muzevir, 02.01.2008 18:35)
  17. (ahmak ı hayal, 02.01.2008 18:38)
  18. adalet dağıtıcıların "aferin, şu gavur icadını kutlayan zındıklara kutlama yapmaya kalktıkları vakit başlarına gelecekleri gösterdiğiniz için teşekkürler gençler!" şeklindeki sözleriyle, bayrak önünde polis ağabeylerle çektirilen hatıra fotoğraflarıyla, sırt sıvazlamaları ve "türkiye sizinle gurur duyuyor!" nidalarıyla halaylar eşliğinde tahsil edilmiştir muhtemelen.
    (selenge, 02.01.2008 18:39 ~ 18:59)
  19. o değil de neden yuvarlak hesap 60 ya da 50 değil de 57 ytl olduğunu anlayamadığım ceza. hayır o 7 ytl neye göre hesaplanıyor, bunun için özel bir tarife mi var ellemeye veya değdirmeye göre değişen? küsürat nedir yani?

- evet, sizin ne vardı?
    - ben bi mıncıkladım, biraz da sürttüm
    - 60 ytl
    - ama bi dokundum çektim yani
    - o zaman 57 ytl
    - hmm.. fiş almasam nolur hacı?
    - hacı mı?
    (ocean spray, 02.01.2008 18:46)
  20. ilgili haberin linkini verelim: http://www.milliyet.com.tr/...

öncelikle, hukuk hakkında kulaktan dolma bilgiler dışında herhangi bir fikrimizin olmadığını göstermiştir bu olay. gerek sözlükteki yorumlar, gerekse haberin sunuş biçimi buna delalet.

taciz gibi suçlarda şikayet olmadığı takdirde ne polisin, ne de adalet sisteminin yapacağı pek birşey yok. öldürme, yaralama vb. suçlarda şikayet olmasa dahi, kamu güvenliğini tehlikeye düşürecek bir suç söz konusu olduğundan, devlet kamu davasını açar ve ilgilileri cezalandırır. ancak taciz gibi, mağdurun şikayetinin var olmadığı bir durumda, karine olarak böyle bir suçun var olmadığı kabul edilir.

öte yandan, çok daha ilginç bir durum var ki, haberde "ortada olayla ilgili şikayetçi olmadığı için şüphelilere, kabahatler kanunun 37'nci maddesine göre başkasını rahatsız etmekten 57'şer ytl para cezası uygulandığı öğrenildi." gibi bir ifade de geçiyor.

kabahatler kanunu'nun 37. maddesine bakalım;

"mal veya hizmet satmak için başkalarını rahatsız eden kişi, elli türk lirası idari para cezası ile cezalandırılır."

ilgili maddede sadece "mal veya hizmet satmak için" başkalarını rahatsız edenlere para cezası yaptırımı uygulanıyor. yani, elindeki çakma parfümleri satmak için "abi bak başka yerde bulamazsın bu kadar ucuza, orijinal bunlar." diyerek 20 dakika boyunca kafa siken tipler kastediliyor. halbuki ben televizyondaki görüntülerde, ağzından tükürükler saça saça gördüğü her kadına saldıran güruhun yukarıdaki örnek gibi, herhangi bir mal ya da hizmet satmaya çalıştığını görmedim. dolayısıyla, tacizci güruhun bu maddeden dolayı 57 ytl para cezasına çarptırılması mümkün değil. yurdum dolaylarında da, bu kadar açık bir kanun hükmüne karşı böyle bir yaptırıma başvuracak bir hakim olduğunu sanmıyorum.

neyse, haberi kim yazdı, o son paragrafı kim oraya koydu bilmiyorum ama büyük ihtimalle milliyetgazetesi her zaman olduğu gibi bizimle kafa buluyor. seksi fotoğrafları için tıklayınız haberciliği bile daha iyiydi amına koyim, en azından haberi götlerinden uydurmuyorlardı.

ek: ilgili kanun maddesindeki 50 ytl'lik cezayı da, habere 57 ytl olarak monte etmişler. "küsuratlı sayı vereyim de, salladığım anlaşılmasın." düşüncesiyle hareket etmişler anladığım kadarıyla.

ek2: kanunda geçen 50 ytl para cezası suçun işlendiği zaman 57 ytl imiş. düzeltme için zarpandit'e teşekkürler.
    (strateji, 02.01.2008 18:51 ~ 16.07.2008 18:26)
  21. bir saniye yanlış anlaşılma olmasın.

57 ytl sadece elle dokunabilenlerin cezasıdır. sürtebilenler 43 ytl daha dokunamadan boşalanlar 1 ytl ödeyeceklerdir.

(bkz: hay allahım yarabbim)
    (hansvoralberg, 02.01.2008 19:12)
  22. ve ben hala insanlığımdan utanıyorum... ben hala türkiye'li oluşumdan... türkiye'de yaşayan, onlar gibi türkiye gençliği olarak anıldığımdan utanıyorum...

annelerinin, kız kardeşlerinin yüzüne bakıyordur belki onlar, o namussuz insanlar!
    öylesine utanıyorum ki ben şu an haberleri seyrederken televizyonda,
    utanıyorum insanlığımdan. bu adamlar gibi insan olarak addedildiğimden.

ben kanunlarımızdan da utanıyorum! kanunsuzluklarımızdan da.
    olay kontrol altına alındı diyen muammer güler'e inat onun bu ayıbından da utanıyorum.
    (itirazım var sayın yönetici, 02.01.2008 19:14 ~ 19:18)
  23. (du, 02.01.2008 19:21)
  24. bize yakışan bir karardır.

sapıkların "al şu elliyedi lirayı ben turiste değdiricem" demelerini teşvik eden bir uygulamadır.
    elliyedi lira senin itin köpeğin olsun devlet baba...
    içelim güzelleşelim...
    (emigrant, 02.01.2008 19:22)
  25. türkiye'de söz konusu; insan hayatı,şeref , namus ve mağdurluk olunca ne kadar ucuz olduğumuzu bize hatırlatan artık şaşılmaması gereken hadisedir.ve en önemlisi o kadar kişinin arasından tek kişiyi gözaltına alıp onada 57 ytl ceza verilmesidir.
    memleketin neresi doğruki??
    (solar eclipse, 02.01.2008 19:25)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil