öğrencilik
* hayatınızda ailenize ısrarla "bu gece arkadaşlarımla eğlenmek istiyorum" ya da "madem sizinleyim hadi bu gece dışarı çıkalım" dediğinizde, normal günlerden hiç bir farkı olmayan gecedir.üniversite hayatında insan bu düşünceyi daha bir benimser.sevgiliniz olur arkadaşlarınız parti yapar ama tesadüf işte o hafta vize final haftası olur eğlenilmez.tam "rahatladım bu sene iyi eğleneceğim" dersiniz, eğlenecek insan bulamazsınız.
bir de bu gecelerin özelliği evdeki heasbın çarşıya uymaması sorunudur.şöyle ki arkadaşınızla planı yaparsıınz, evde takılacaksınızdır.gün boyu hazırlık yapar, evi temizlersiniz, yiyecekler alır, masayı donatırsınız, binbir güçlükle tirbüşon bulursunuz, "işte bu gece sarhoş olmak istiyorum" dersimiz, tam o sırada kapı çalar.planlar alt üst olur.bir grup arkadaş tutar kolunuzdan sizi evine götürür.yabancılar vardır tanımazsınız,içki içmekten korkar içemez ortama ayak uyduramazsınız, bütün zevkiniz kaçar, acıkmışsınızdır.aklınız evdeki masada kalır."hadi bize müsade" der kaçarsınız, tam bu sırada guguklu saat onikiyi çalar,araba balkabağına dönüşür,siz külkedisi olursunuz.keyfiniz kaçmış şekilde yeni yıla girerseniz."yılbaşı dediğin nedir ki?" sözcükleri dökülür dudaklarınızdan.