belki ilginizi çeker
  1. · harlequin ichthyosis
  2. · hayatın ne kadar ibne olduğunun anlaşıldığı anlar
  3. · haber sitelerindeki yaran okuyucu yorumları
gündem
  1. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  2. · fotoğraf makinası olmayan japon
  3. · aşık olduktan sonra söylenen ilk sözler
  4. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  5. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  6. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  7. · okan bayülgen
  8. · boylumlama
  9. · karpuzun en güzel yeri

yılan bebek  

1. arabistan'da dünyaya gelen ve görüntüleri internete bomba gibi düşen bir bebeğin haberi.
    video linki:
    http://www.youtube.com/...

ilk önce inanmadım ama haber mynette de yayınlandı.
    (ceyyar kermit, 18.07.2007 18:09)
  2. (fox mulder, 18.07.2007 18:26)
  3. bir arap tarafından youtube a 2 ay önce indirilmiş bir video nun haber sitelerinde daha yeni doğmuş gibi ve sağlık durumunun iyi olduğu yönünde bilgiler verildi. yalnız o video da; video çekildikten bir saat sonra öldüğü yazıyor...

http://www.youtube.com/...

(bkz: basın ahlakı)
    (omega, 20.07.2007 18:03 ~ 24.08.2007 16:41)
  4. rüyalara girecek kadar ürkütücü olan bebektir. bu tip söylentiler ninelerimiz zamanında vardı, hamileyken şunu yapmayın, bunu yapmayın yoksa bebeğinize şöyle şeyler olabilir gibi. birçoğu şehir efsanesi elbette ama enerji ve düşünce gücü sayesinde de, birşey bu kadar istenmeyince belki böyle sonuçlar çıkabilir. şu an itibariyle herşey ihtimal dahilinde. ilginç olan şey şu ki, doğum öncesi kontrollerde bebekte hiçbir problem görünmemiş. çünkü teknoloji sayesinde,bebeğin doğum öncesi her problemi artık anne karnındayken,doğmadan bile tedavi edilebiliyor.
    (age of aquarius, 20.07.2007 18:16)
  5. insanı ister istemez etkileyen bebektir. izlemeden önce kiremit kırmaya hazırlanan insan konsantresi gerekiyor, söyleyeyim.
    (finch, 20.07.2007 18:19)
  6. herhangi suçu günahı olmayan hastalık kurbanı bu bebeklere "maymun bebek" "yılan bebek" gibi yaratıcılık sınırları zorlanmış tanımlamalar yapmak ne kadar insanlık dahilindedir düşündürür.
    (langstrand, 20.07.2007 18:21)
  7. izlediğim görüntülerden sonra bu gece rüyama girmesi muhtemel bebek. yakında anne olacak bayanların izlememesini öneririm.
    (havuç varyermisin, 20.07.2007 18:22)
  8. bütün tüylerimin diken diken olduğu,1 saniyelik bir görüş sonrası direk bilgisayarın ekranını kapadığım bebek..ben hala fake olmasını umuyorum..ya bakamadım ki zaten off of..
    (dream with the fishes, 09.08.2007 16:59)
  9. diğer adı palyaço bebek olan sanssız doğan bebektir.
    (meerjungfrau, 27.09.2007 12:11)
  10. bir örneği de adana'da yaşanmıştır bu vakanın.

öncelikle ailesine sabır dilemekteyim, yaşam tehlikesi varmış. umarım bu tehlikeyi çabuk bir şekilde atlatır ve şekle önem vermeyen insanların arasında mutlu bir hayatı olur.

aynı zamanda milliyet'in habercilik anlayışına da bir örnektir bu durum. şöyle ki:

çocuğun babası seyyar satıcılık yaparak geçinen bir adamcağızdır. çocuk dünyaya gelince şöyle bir demeç vermiştir gazetecilere:

"doğuma 3 gün kala götürdüğümde çok geç kalınmıştı. senet imzalayarak tedaviyi devam ettiriyorum. çocuğumuzu eve götürmek istemiyoruz. hastanede bile zorlukla bakılırken evde bu çocuğa bakamayız. ayrıca çocuğumuzun durumu karşısında çevredekilerin yaklaşımları da bizi üzüyor."

umarım babanın söylediğini iyice okumuşsunuzdur. zira bunun milliyet online'da manşete taşınışı milliyet'in habercilik anlayışına gayet güzel bir örnektir bence. bu olay milliyet online'a tam olarak şu cümle ile taşındı:

"ailesi de onu istemiyor!.."

bravo milliyet. böyle talihsiz bir durumla karşı karşıya kalan aileyi, götünüzden anlayarak yazdığınız başlıklarla bir de siz vurun. başka bir şey yapsanız "size" yakışmazdı zaten.
    (twinkle, 27.09.2007 16:38 ~ 16:40)
  11. harlequin ichthyosis adlı konjenital bir rahatsızlığa sahip olan bebek. doğum öncesinde kolayca anlaşılabilen bu durum, eğer bu kontroller yapılmazsa hasta bebeğin doğumunda anlaşılıyor ve de rahatsız edici bir görünüşten dolayı sosyolojik olarak ailenin bebeği dışlamasına da sebep olabiliyor. doğum öncesinde bu tür vakaların görülmesi halinde kürtaja başvuruluyor.

eğer harlequin ichtyosis'li bebeğin doğumu gerçekleşirse maksimum bir iki ay yaşayabiliyorlar. derileri aşırı keratinden dolayı baklava şekilli plaklar oluşturuyor, bu plakların arasında deri bulunmadığı için de bu bebekler enfeksiyonlara daha açık oluyorlar. ayrıca normal deriden daha kalın bir deri oluştuğu için vücut ısısının gereğinden fazlası depolanıyor bu da hipertermiye yol açarak vücudun dengesini iyice bozuyor. bu genetik hastalık aynı zamanda kardiyovasküler sistem ve solunum sistemine de büyük zararlar veriyor, bebekler kalp ve solunum yetmezliğinden ölüyor.

türkiye'de daha önce pamukkale hastanesi'ndeki vakada, babanın sedef hastalığına sahip olmasının bu konjenital durumla bir ilişkisinin olabileceğini göstermiştir (iki hastalık da keratinleşme sorunlarıdır).

daha da ölümcül ve de rahatsız edici konjenital rahatsızlıklar vardır, örn. anensefali, holoprozensefali gibi. ne yazık ki, doğuştan ölümcül hastalıklarda bunlar en sık görülen vakalardır. bu sebeple doğum öncesi kontrollere gerektiği önem verilmelidir.

edit: bu arada biraz araştırma yapınca gördüm ki, hastalığın ciddiyeti çok yüksek değilse bu hastalar yetişkinliğe ulaşabiliyorlar. derilerini günde üç kez sertçe keseleyen, yüksek esneklikten dolayı çatlayan bölgeleri kremleyen ve de yüzleri için estetik ameliyat gören hastalar, normal şekilde yaşayabiliyorlar. hatta amerika'daki bir hasta triathlon'da yarışarak hastalığına bana mısın demiyor.
    (bosvermis bunye, 27.09.2007 20:12 ~ 28.09.2007 16:25)
  12. tüyleri ürperten bir olaydır.allah kimsenin başına vermesin.
    (nagatik, 28.09.2007 16:24)
  13. bu bebeğin bir mübarek ramazan ayına yaraşır bir hikayesi de vardır. rivayete göre bebeğin yedi tane ablası vardır ve bu bebek de sekizinci kız olacaktır. sürekli kız çocuk sahibi olmaktan bıkan baba da ''evde yedi tane yılan vardı sekizincisi yolda'' diyerek isyan etmektedir. lakin allah kendine isyan eden kullardan hoşlanmaz ve babaya bu anormal görünüşlü bebeği verir.

eksileyin efendim hemen, sanki bebeğe o lakabı ben taktım veya bebek benim yüzümden öyle oldu...
    (nisan cadısı, 28.09.2007 16:35 ~ 16:41)
  14. allah korusun.
    (du, 28.09.2007 16:38)
  15. bilimsel adı harlequin ichthyosis'dur. oldukça nadir bir hastalıktır. ciltteki derinin aşırı kalınlaşmasından kaynaklanmaktadır. deri o kadar sıkmıştır ki vücudu, bebeğin hareket etmesi çok zordur. bu yüzden gözlerde kan çanağı gibi kıpkırmızı ve çıkıktır. aman yarabbim feci birşey yahu...
    (emir, 29.09.2007 12:34 ~ 12:34)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil