türkiye'de ingilizce eğitim verilmesinin en büyük sebeblerinden biri dünyada şu an geçerli dilin ingilizce olmasıdır
* şimdi bu teoriden yola çıkarak %30 luk ingilizcenin bize yetmeyeceğini göreceğiz , önümzde ki 40-50 yıllk bir süreyi inceleyelim
- çin gümbür gümbür gelmekte, adamlar hemen hemen herşeyi kalitesiz olmasına rağmen üretebilmektedir.yalnız uzmanlar önümüzde ki 10-15 yıl içinde bu kalite sorununu halledeceklerini düşünüyorlar ve o zaman kullanılan hemen hemen her şey çin malı olacak, ve dolayısıyla adamlar haklı olarak üzerine çince yazacaklar. bunları kullanabilmemiz için çince bilmek gerekecek ve minumum %20lik bir çince eğitim şart.
-japonlar teknoloji açısından oldukça ilerlemiş vaziyetteler, ve teknolojiyi üretebilmekteler. bilimsel makalelerde hatrı sayılır bir sayıya sahipler ve bilimle ilgilenen insanlar, bir şekilde bu işe bulaşanlar japonca bilmek zorunda, çinceye üç aşağı beş yukarı benzediğinden ötürü % 13 yeter diyorum
- yurdum genci bu abazalıkla gitmeye devam ederse, ingilizce yetersiz kalacak ve erkeklere %10 rusça
*, kızlara ise %10 italyanca
* dersi verilecek herkes mutlu mesut yaşayacaktır.
-%5 fransızca bunu ben istiyorum, çok güzel bir dil.
- ingilizce sevenler derneğinin baskısı üzerine ingilceden vazgeçilmeyecek ama %20 seviyelerine gerileyecektir
-kendi dilimizin hatrına da % 30 türkçeye devam edilecektir, buna da şükür bulamayanlarda var
*.
sonuç olarak eğitim sistemimiz önümüzde ki 40-50 yıl içinde şu şekilde verilmesini beklemekteyim, ilgililere duyrulur;
% 30 türkçe
% 20 çince
% 13 japonca
% 5 fransızca
% 20 ingilizce
% 10 rusça & italyanca (opsiyonel)
edit:
% 2 ispanyolca (
twinkledan özel istek buda seni kıracağıma kafamı kırarım)