belki ilginizi çeker
  1. · faruk karadoğan ın itü de türkçe eğitim sözü
  2. · yabancı dille eğitim
gündem
  1. · demokratik sol halk partisi
  2. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · ezel
  6. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  7. · okan bayülgen
  8. · doğum günü
  9. · akdeniz bar

yüzde otuz ingilizce eğitim  

1. ilk olarak gazi üniversitesinde gerçekleştirilmiş olan eğitim(sizlik) modeli. istanbul teknik üniversitesinde bir çok öğretim görevlisinden birebir duyduklarım dehşete düşmem için yeterli bir sebeptir. gülsün hanım dışında hiç bir senato üyesi yüzde otuz ingilizce eğitimi desteklememesine rağmen, senato üyeleri gülsün hanım tarafından ankaraya çağırılıp (her nasılsa) ikna edilmiş, ve itüye dönüşlerinde yüzde otuz ingilizce kararı senatodan geçirilmiştir. toplantı masalarında akademisyenlerin ayaklanmaları fayda etmemiştir. hatta bir hoca çok açık biçimde aynen şöyle söylemiştir "ne profesörlerin, ne de öğrencilerin istediği bir eğitim modelini, hangi güçlerin rektöre dayattığını ben de merak ediyorum" rektöre mi dayatmışlardır, rektör kendisi mi dayamıştır bilinmez, ama rektörün okul üzerindeki hükümranlığı çok açıktır. netekim, sayın rektörümüz faruk beyin yüzde yüz türkçe eğitimi savunduğu bilinmektedir. ama nereden geldiği bilinmeyen baskılar neticesinde seçim bildirisine türkçe eğitimi almamıştır.
    merak ettiğimiz;
    üniversitedeki çoğu öğrenci ve akademisyen tarafından istenmeyen, açıkça reddedilen bu eğitim modeli niçin hala uygulanmaktadır. üniversite zaten akademisyenler ve öğrencilerden oluşmamaktamıdır? üniversiteyi oluşturan bu insanların istekleri neden yönetim tarafından dikkate alınmamaktadır. eskiden görüşleri belli olan insanlar yönetim kademelerinde görev alınca, görüşleri birden bire değişmektemidir yoksa, birileri ingilizce eğitimi dayatmaktamıdır? okulumuzda her sene yapılan anket sonuçları neden açıklanmamaktadır. bu anketlerde ingilizce eğitim aleyhine hiçbirşey yazmamaktamıdır, yazıyorsa anketlerin bu bölümleri değerlendirilmemektemidir?*
    (atlantis, 27.10.2004 22:37 ~ 22:38)
  2. kaldırılması için her türlü yasal platformda sesimizi duyurmaya çalışmamız gereken, itünün yüz karası olan durum. teknik ünviersitenin dört bir yanında, öğrenciler bu konuyu konuşmaya başladıkları, akademisyenlere bu konuyu sürekli hatırlattıkları, öğrenci temsilcilerinin rektörlükte bu konuları dile getirdiği günler sonucunda türkçeye geri dönüleceği inancı mevcuttur bende.ya da bari ingilizce yüzde yüz olsun da ne olduğumuzu bilelim(!).
    (bkz: ben dilekçemi yazdım)
    (atlantis, 27.10.2004 22:47 ~ 22:53)
  3. çok yanlış bir uygulama. insanın kendi dili varken, anadilde anlaşılması zor olan konuları başka bir dilde öğrenmek yükseköğretime vurulmuş bir darbedir. böyle bir sistemle ne kadar verim alınablir ki? hayatta herşeyin prosedür gerekçesiyle yapılmasının borcunu genç beyinler ödememeli. kurban yine biz ve daha fazla kurban vermeye meyilli bir eğitim hayatı... yararsız öğretilerle bir şeyler başardığımızı zannediyoruz ama kendimizi kandırıyoruz her zamanki gibi.
    (viola, 27.10.2004 23:07)
  4. teknik uygulama niteliğindeki derslerin, mezun olan öğrencilerin uluslararası literatürü rahat takip edebilsinler diye hayata geçirilmiş uygulama.
    (azwepsa, 29.10.2004 14:57)
  5. istanbul siyasal bilgiler fakültesi'nde, bir dönemde alınan tüm derslerin toplam kredisinin en az yüzde otuzu ingilizce olacak şekilde uygulanan sistemdir.
    (neredesin soğuk kış, 26.02.2007 22:09)
  6. merhaba arkadaşlar,
    today our subject is marketing strategy. (turkish english)
    ancak ilk olarak ödevlerinizi verin.
    are there anyone who didn't bring in his project?
    (esquire, 26.02.2007 22:13)
  7. hocasına ve dersine göre verimli olabilen sistem.
    inşaat mühendisliğinde genellikle aşağıdaki dersler verilmektedir.

teknik ingilizce ı
    teknik ingilizce ıı
    engineering dynamics
    computing methods in engineering.
    structural engineering
    water resources engineering
    fundamentals of geotechical engineering
    properties of concrete
    applied hydraulics
    geographic ınformation systems (gis)
    tranportation engineering
    (etranger, 26.02.2007 22:55)
  8. türkiye'de ingilizce eğitim verilmesinin en büyük sebeblerinden biri dünyada şu an geçerli dilin ingilizce olmasıdır* şimdi bu teoriden yola çıkarak %30 luk ingilizcenin bize yetmeyeceğini göreceğiz , önümzde ki 40-50 yıllk bir süreyi inceleyelim

- çin gümbür gümbür gelmekte, adamlar hemen hemen herşeyi kalitesiz olmasına rağmen üretebilmektedir.yalnız uzmanlar önümüzde ki 10-15 yıl içinde bu kalite sorununu halledeceklerini düşünüyorlar ve o zaman kullanılan hemen hemen her şey çin malı olacak, ve dolayısıyla adamlar haklı olarak üzerine çince yazacaklar. bunları kullanabilmemiz için çince bilmek gerekecek ve minumum %20lik bir çince eğitim şart.
    -japonlar teknoloji açısından oldukça ilerlemiş vaziyetteler, ve teknolojiyi üretebilmekteler. bilimsel makalelerde hatrı sayılır bir sayıya sahipler ve bilimle ilgilenen insanlar, bir şekilde bu işe bulaşanlar japonca bilmek zorunda, çinceye üç aşağı beş yukarı benzediğinden ötürü % 13 yeter diyorum
    - yurdum genci bu abazalıkla gitmeye devam ederse, ingilizce yetersiz kalacak ve erkeklere %10 rusça*, kızlara ise %10 italyanca* dersi verilecek herkes mutlu mesut yaşayacaktır.
    -%5 fransızca bunu ben istiyorum, çok güzel bir dil.
    - ingilizce sevenler derneğinin baskısı üzerine ingilceden vazgeçilmeyecek ama %20 seviyelerine gerileyecektir
    -kendi dilimizin hatrına da % 30 türkçeye devam edilecektir, buna da şükür bulamayanlarda var*.

sonuç olarak eğitim sistemimiz önümüzde ki 40-50 yıl içinde şu şekilde verilmesini beklemekteyim, ilgililere duyrulur;

% 30 türkçe
    % 20 çince
    % 13 japonca
    % 5 fransızca
    % 20 ingilizce
    % 10 rusça & italyanca (opsiyonel)
    edit:
    % 2 ispanyolca (twinkledan özel istek buda seni kıracağıma kafamı kırarım)
    (yako, 26.02.2007 23:23 ~ 14.03.2007 19:12)
  9. (gelirsemkal, 27.02.2007 00:08)
  10. bence yüzde yüz ingilizceden bile daha kötü olan sistem.en azından pratikte uygulanmıyormuş,ona da şükür..
    (mugurg, 27.02.2007 00:29)
  11. ingilizcenin %30 unu bile öğrenemediğiniz gibi türkçenize de ket vuran sistem.
    (bkz: kendimden biliyorum)
    (çeyrek asır, 27.02.2007 00:52)
  12. okula ilk girdiğimde bana vaadedilen ve verilen, ancak şimdilerde yerini yüzde yüz tarzanca eğitime bırakan rezalet eğitim sistemi. eğitim türkçe olmalıdır, yüzdesi bindesi olmaz... tamamen türkçe!
    (steinmetz, 27.02.2007 01:19 ~ 01:20)
  13. ya kaldırın ya da yüzde yüz yapın dedirten eğitim(sizlik).
    hayır yani ya layıkıyla yapın ya da yapmayın sahi.herkes biliyor ingilizce, bilmeyenler de günümüzün gereklerine uygun olarak öğrenir artık.
    (elensar, 15.11.2009 20:10)
  14. bu ülkenin, genel orta öğretim anlayışı..,
    şu var ki yüzde otuz eğitim = yüzde dokuz eğilim
    yüzde yüz eğitim = yüzde otuz eğilim...
    (dadaruh, 15.11.2009 20:13)
  15. beyninin %10'unu bile kullanamıyorsun diye inandırılan bir ülkedeki insanlara reva görülen eğitim şekli. ingilizceyi %100 kullansa neyi kaybetceğini tartışan ama neyi kazancağı konusunda beyin fırtınası yapmayanlara layık görülen eğitim şekli. lisan eğitimi ile ilgili anlayışa felç getirerek, yeni bir dil öğrenmeye yönelik yorumlama kabiliyetini inaktif hale getirmek ve birçoğunu da bu ezber düşünceye alet etme ne kadar dürüst olabilir? düşünen veya sömüren, bir şekilde kendini kabul ettirmiş ve konuşma-yazın anlamında evrenselliği tartışılmaz bir dilin kullanırlığı ve gerekliliğini, ezbere bir eğitim sisteminin uygulamarı çerçevesinde tartışmak abesle iştigal bile etmiyor kanaatimce. okumuşluk oranı, üniversitelerde çıkan yabancı kaynak oranı, üniversitelerin yabancı kaynaklarını kullanabilme altyapısı, yetişmiş personel gibi zahiri bahaneleri kabul ediyorum ama %30 ingilizce eğitimin üniversitelerde yaygın hale gelmesi için bir engel göremiyorum. engelli olmak daha çok beyninin % 5'ini kullanamadığını düşünmekle alakalı zannımca.
    (tonguç, 15.11.2009 20:27)
  16. "amaagg biz yüzde yüz ingilizce öğretiyoruz ;)))" dedirten. dediydiler.
    (marmaledov, 15.11.2009 20:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil