tuhaf bir yazarımsı.
adı ayşe olanların genelde kadın olması başlığı altına yazdığı "ne kadar da enteresaaaaaan" girisiyle karşılaştıktan sonra, yaşadığım kısa süreli bir dumur seansının ardından, ufak bir incelemede bulunayım dedim kendisi hakkında, girilerine baktım.
kendisi iyi bir insan olabilir, sevebilirim, tanıyabilirim, ki tanımıyorum, mesajlarıma bakıyorum, herhangi bir diyaloğum olmamış duyurulara yardım etmek haricinde; fakat bu giriyi vitrinime koymayı bu kadar düşünmemin sebebi kişisel değil, girilerinin yarısından fazlasının tek cümlelik bakınızlardan, tanımdan uzak ünlemlerden, soru/cevaplardan, google'da yazıldığında ilk çıkan sitedeki yazıların kopyalayıp yapıştırılmasından, ve sözlük insanına hiç bir şekilde referans olmayacak kişisel girilerden oluşması; yani kafamdaki sözlük modelinden olabildiğince uzaklaştırması burayı.
tek yapan o mu, hayır tabi ki. benim girilerime bakan herhangi biri rahatlıkla benim herhangi beş tane girimden "hasiktir lan sen kendi girilerine bak" diyebilir. demelidir de. bu hususta uyarıldığımda yapılması gereken biraz düşündükten sonra "babanın sözlüğü mü lan istediğimi yazarım, moderatörler siler seni ilgilendirmez mına koyum" ayar çabasından ziyade "hakikaten haklı olabilirsiniz, bundan sonra dikkat etmeliyim, girimi de siliyorum" olmalıdır, tabi hakikaten haklıysa karşı taraf; bana yapılsa böyle cevap veririm en azından, bana soran olmadı, kimseye de bir uyarıda bulunmadım, bulunamadım, nikaltına yazdığım şahıs da dahil olmak üzere.
geyik yapacak mıyız, yapacağız tabi ki, burası olabildiğince resmi bir sözlük olsun kaygım yok. fakat "forum" ile "sözlük" arasındaki farkı ayırt edememek hakikaten sıkıyor beni sözlükte; bunun statüdür, nesildir, giri sayısıdır, entelijansıdır hedesidir, hödösüdür, zerre kadar alakası yok. kim olursa olsun, bir insanın girisi benim için bir fayda sağlamıyorsa, o girinin gerekliliğinden şüphe etmek kadar doğal bir hakkımın olmadığını düşünüyorum.
peki ya bir insanın neredeyse bütün girileri öyleyse?