yüzünü doğuya çevir zirvesi 

adana çık aradan

1. ilk olarak,
    (bkz: kitapsız her okula kitap kampanyası)

24 temmuz 2005 pazar günü,istanbul cafe karınca'da gerçekleşecek,kitapsız her okula kitap kampanyası'na katkıda bulunmak isteyen herkese açık olacak zirvedir.

(bkz: http://zirvetor.itusozluk.net/...)

zirvenin istanbul ayağı için: close2death
    ankara ayağı için: creepingdeath veya subulak
    izmir ayağı için: the weakest link
    eskişehir için: taras bulba ile iletişime geçebilirsiniz.

ankara,izmir,eskişehir zirvelerinin mekanı kesinleşince bu başlıkta ve zirvetör'de belirtilecek.
    (close2death, 28.06.2005 22:28 ~ 01.07.2005 14:15)
  2. sadece sözlük yazarlarına değil, kitapsız her okula kitap kampanyasına katılım gösteren tüm okurlara da açık olan zirve.
    (aqua, 30.06.2005 06:21)
  3. aşağıda pesdacui’nin ilettiği bir mesaj var konuyla alakalı olarak
    demişler ki;

"organizatör sıfatlı dallama kardeşim close2death’le bugün pek heyecanlı olduğu zirve hakkında konuştum. kendisinin @453280 girisinde de uzun uzun değindiği gibi dersimde işler biraz karışık imiş ve bu hafta sonu olacak zirveye gelemeyecekmiş. zirve sanırım yapılacak ve kitaplar toplanacak. ancak istanbul sorumlusu olan kardeş olmadığı için kitaplar ne olacak bilmiyorum. kendisi “abi siz alın sağlam bir yere koyun ben alırım dönebilirsem” dedi. bu durumda konuyla ilgili zirveye katılacaklarla acilen konuşmam lazım ne yapılacak nasıl yapılacak karar verilmesi lazım. plan program hakkında bilgisi / önerisi olan varsa pesdacui@yahoo.com msn adresinden görüşebiliriz."
    (allah kızlara güvenseydi zar koymazdı, 21.07.2005 21:14)
  4. organizatör olarak pesdacui'nin seçilmesini,kitapların onda toplanmasını,hesabı da onun karşılamasını istediğim zirve.
    (toumai, 21.07.2005 21:26 ~ 21:27)
  5. close2death gelmediği için organizasyonu moderasyona kalmış zirve. palanthaser bu işten hakkıyla çıkmış ve sorumluluk göstermiştir (hesabı da ödedi baba adammış vesselam) ama maalesef koca 1000 kişilik itüsözlük'ten 4 kişilik bir katılım olmuştur. lütfen sözlükte lafla vatan millet kurtaran arkadaşlar şapkalarını önüne koyup bir düşünsün. zirvenin bombası apardan gelmiş, getirdiği kitapları taşımaya 3 adam yetmemiştir. daha çok şey söylemek istiyorum ama sinirleneceğim yazmıyorum.
    (gelecegim, 24.07.2005 20:50)
  6. adetim olmadığı üzere kaydolup gelmeyenleri ifşa edeceğim kampanya zirvesi. gblack katılmamış fakat kitap iletmiş o yüzden haklıdır diyorum. guest8644 ve insancik rumuzlu kullanıcılarımız kaydolmasına rağmen gelmemiş, esefle kınıyorum.

en başta apar, gelecegim, gelecegim'in bir arkadaşı, guenever(assassin aracılığıyla) ve benim getirdiğimiz kitaplar dışında önceden belirtilmesine rağmen ve hakkında şevk duyulması gereken fakat düşük katılımla gerçekleşen zirvedir.

yapılmıştır, fedakarlık edip gelinmesi gerekirdi diye düşünüyorum keza kendi adıma bunu yaptığım için herkesten de beklerdim. oturduğu yerden ahkam kesmeye bayılan bir kitle haline geliyoruz zamanla ve bir de iyilik yaparken bile tam keyfiyet içerisindeyiz.

umarım ileride yapılacak ikinci bir zirveye yeterli katılım olur, keyiflerimizden az vazgeçilir, imkanlar zorlanır ve hakkaniyetle bağış yapılır.
    (palanthaser, 25.07.2005 03:34 ~ 03:45)
  7. kemmiyetin hiçbir zaman nazarımızda önem kesbetmediğini bizlerin daha ziyade keyfiyete rikkat atfettiğimizi göstermesi adına faydalı olduğunu ve takdire şayan, fedakar insanların ellerinden geleni yapsalar başkalarına gerek kalmayacağını anlamamızı sağlayan bir zirve olmuştur. mey'us olmaya sükut-u hayale kapılmaya, müteessiren esefe veyahut teline mahal bırakmamak gerektir. zira herkesin mesuliyeti kendi vicdanına rabt olunmalıdır. katılan arkadaşları bir krz daha tebrik ediyor gayretli çalışmalarından dolayı necip milletimiz adına hepsine saygılarımı sunmak istiyorum.
    (bkz: türkiye sizinle gurur duyuyor)

ekli-yorum:
    el insaftır, ayıptır, yazıktır ya. bu giride eksilenir mi be kardeşim!? anlamsız bu iş ya!bunu eksileyen yazardan recam bana bir msj atsın. vallahi kızmayacağım. sadece nedenini merak ettim. kusurlu bir yanı var ise düzeltelim nedir yani atla deve değil?!! arapça kelimeler dolayısıyla eksilenen bu giriyi ibret-i alem olsun diye düzeltmiyorum!
    (fempusay, 25.07.2005 11:40 ~ 16:37)
  8. önemli bir işim çıktığından dolayı gelemedim, özür dilerim. ayrıca tanışmak istediğim 1-2 insanla tanışma fırsatını kaçırdğım için büyük kayıp olarak görüyorum bunu. ayrıca 2. parti kitapları yakın bir zamanda göndereceğim.
    (gblack, 25.07.2005 16:32)
  9. yapılacak 2. zirve güz yarıyılı başladıktan sonra yapılırsa daha çok katılım olur diye düşünüyorum
    (mavio, 26.07.2005 13:23)
  10. tunceli'deydim. zirveden birkaç gün önce dostum pesdacui aradı. tunceli'deki gergin ortam yüzünden gelemeyeceğimi belirttim, sağolsun o da zirve ile ilgilenebileceğini söyledi..

zirve günü. saat 13.30 suları. düşünüyorum "kaç kişi vardır, ne kadar kitap toplanmıştır, elimize yüzümüze bulaştırmadan halledebilecek miyiz?.."

çok umutluydum. çoğunluğu üniversite öğrencisi olan, ve yine çoğunluğu zar zor bugünlere gelmiş olan arkadaşlarım, tanıdığım, tanımadığım herkes işin bir ucundan tutmuş, bana yapacak birşey bırakmamışlardır sanıyordum.

saat 14:45 falan. yine telefon. pesdacui arıyor:

-naber
    -iyidir senden naber,
    -iyi, zirvedeyiz oğlum çok güzel burası.
    -hadi ya, katılım ne alemde
    -800 kişi var, okurlardan da gelmişler
    -(kalp küt küt) e olum hiç gürültü yok orda
    -tabi olmaz olum.. 4 kişiyiz..
    -(içten küfür kafir..) hasktr lan?
    -tabi olm..
    -..
    (bla bla bla..)

bu telefon diyaloğundan sonra hergün sözlüğü uğrunda foruma çevirdiğimiz memleket ve gençlik sorunlarını hatırladım birden.

parmaklarımızı, kafalarımızı boşuna yormuşuz. ille de kampanya olayını pat pat kafanıza vurmak mı gerekirdi?.. ille de hatırlatmak, lök gibi alıp alnınızın ortasına yapıştırmak mı gerekirdi?..

sadece 4 kişi.. ama tartışmaya gelince sazanlayanların sayısı 4444 kişi..

4 kişinin katıldığını öğrendiğim günden sonra bu başlığa birşey yazmak gelmedi içimden. hatta 2. bir zirveyi aklımın ucundan bile geçirmedim.

günahınızı almak gibi olmasın. belki de üniversite kitlesinden fazla şey bekledik. evet evet. hata bizdeydi. hergün karı kız mevzularından kafalarını kaldıramayan üniversite gençliğinden fazla şey beklemişiz!..

2. zirve olayına gelince.. arkadaşlar da istedi 2. bir zirveyi.
    umarım bu 2. zirvede haklı mı yoksa haksız mı olduğumuz ortaya çıkar..

unutmadan, öyle bir gün gelecek ki, namlular, danalar, gelinlik kızlar arasına düşeceksiniz. benim bayramım o gündür!

bu arada zirve hakkında bir yazardan gelen mesajı herkesle paylaşmak istiyorum.. nicki lazım değil kişi demiş ki:

"bence insanların doğudaki kürt çoğunluğa tepkisi olduğunu kürtlerle kürtçülerin karışmaya müsait bir vakıa olduğunu hesap edemediniz.kimsenin doğuda asker öğretmen kaymakam öldüren adama kitap gönderip eğitme isteği kalmadı."

yorum yapmak ile yapmamak arasında kaldım. yıllardır eğitilmemiş, kitapsız, öğretmensiz kalmış bir yere el uzatmak istemiştik.

ama doğru söylüyor arkadaş. o küçük, eğitilmeyi bekleyen çocuklar aslında birer canavarlar. biz oraya kitap gönderdik, kitapları yaktılar. biz oraya okullar yaptık, okulları yıktılar. biz oraya hastaneler açtık, hastaneleri yaktılar.. biz doktor gönderdik, onlar kafalarını uçurdular..

bu nasıl bir usluptur.. şartlar nasıl olursa olsun, bu nasıl bir zihniyettir?!

meğerse ordaki körpecik çocuklar öldürmüş kaymakamları, öğretmenleri!.. bu zihniyet bu şekilde devam ettiği takdirde, bu çocuklar hiçbir gerçeği öğrenemeyecek. yine "umut" diye bildikleri politik ve silahlı mücadelenin sempatizanı olacaklar.

hiç düşündünüz mü bilmiyorum. o kaymakam ve öğretmenleri aslında birebir silahlar falan değil, sizin zihniyetleriniz öldürdü. halen de farkında değilsiniz.

ps: ulan madem memleketi siz kurdunuz, siz kurtarın!..
    (close2death, 04.08.2005 14:27 ~ 07.08.2005 00:28)
  11. başarısız olduğuna inanmadığım ancak katılımın az olması hasebiyle eleştirilebilecek bir faaliyet olmuştur. doğrudur. zirveyi gerçekleştiren arkadaşlara zaten teşekkür etmiştik ancaaak;
    bu kabil bir eleştiriyi kimse hak etmemiş olmalı. gerçekten çok sığ ve tahkir edici bir inanış bu.
    ben milliyetçi -ırkçı değil- ve muhafazakar bir çizgiye sahip bir bireyim. atalarım fatih sultan mehmet tarafından pontus rum devleti alındığında trabzon'a yerleştirilen göçebe türkmenlerdir. ancak aklımdan hiçbir zaman şu şunu öldürdü buna yardım edemem diye bir husus geçmedi, şu halde geçmesi mümkün de değildir.bunun iki yönü var;
    1-suçların şahsiliği ilkesi
    2-hukukun üstünlüğü ilkesi
    bu iki ilke de bana bu çocukların bir kere suçları olmadığını göstermekte. yani benim onlara yardım ederek bir şekilde onları kazanmamı hiçbir güç engelleyemez. hemen şunu ekliyeyim bu çocuklar bir yere gitmiş veya kaybedilmiş de değil. ancak özen gösterilmeli, dikkatle takip edilmeli ki; örgütler bizlerden daha fazla çalışmakta.
    ikinci yönü, bir şekilde hata yapmış sosyal normlar çerçevesinin dışına çıkmış insanlara bile kin duyarak veya şiddete şiddetle karşılık vererek hiçbir yere gidildiği görülmemiştir. abd-ırak / afganistan savaşlarını ve benzeri olayları hatırlayın. bu halde şu cümleleri yazan arkadaşın derhal bir şekilde bütün insanlıktan özür dilemesini ve mümkünse herşeyden önce kendisi ve kendisi gibi düşünenlerin şimdiye değin bu ve benzeri çocuklar için ne yaptığını düşünmesini salık veriyorum! öte yandan ağzı yüzü kirli, sümüklü, elleri pimpis diye bir çingene -sadece vurgulu olsun diye verilmiş bir örnektir; aşağılama kastı yoktur- çocuğu ile aynı sahandan çorba kaşıklayamayacak düzeyde olanların insanlığından şüphe edeceğimi de bildirmek isterim.
    (fempusay, 04.08.2005 14:49 ~ 15:54)