görseller
yüreğinin götürdüğü yere git 

belki ilginizi çeker
  1. · susanna tamaro
  2. · günah işledikten sonra gidilecek yer
  3. · lettera a un bambino mai nato
  4. · beni ıssız bir yere götür diyen kız
  5. · kazanan yalnızdır
  6. · hocam dale ne demek
  7. · anima mundi
  8. · büyük aşklar yolculuklarda başlar
  9. · okunması gereken kitaplar
  10. · yüreğinin götürdüğü yere git
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  2. · tunceli alevileri dinsizdir
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · aşk ı memnu
  5. · aşk
  6. · prison brake
  7. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  8. · sevgilinin gözyaşları
  9. · 19 ekim 2006 beşiktaş tottenham hotspur maçı

sayfa  / 2
  1. (bkz: zeytinburnu'nda akbilim bitti)
    (chaghdash, 11.03.2006 02:19 ~ 02:29)
  2. (bkz: alternatif nereye gidiyorsun cevapları)
    (la mer, 11.03.2006 11:14)
  3. (bkz: yüreğinin götürdüğü yere bi siktir git)
    (the joy of not being, 04.02.2007 23:35)
  4. (bkz: cehennemin dibine kadar yolun var)
    (weirdlola, 05.02.2007 18:40)
  5. bengü'nün ''git'' adlı şarkısının sözü....

...
    ne söylesem neye yarar
    ne söylesen neye yarar
    git,yüreğinin götürdüğü yere git..
    ....
    (zeynepp, 05.02.2007 18:50)
  6. zor bir karar verme aşamasına gelindiğinde söylenen sözdür.2 kişi arasında kalındığında kendi kendine söylenirsin.mutlaka kalbin birine yatkındır ve kararını verirsin.ama hangisini seçersen seç üzülen biri olacaktır.üzülen kişi olmamak için verilecek en doğru karar yüreğinin götürdüğü yere gitmektir.
    (bizzat yaşanmış ve onaylanmıştır)
    (blinkin, 05.02.2007 19:03)
  7. ......ve sonra önünde pek çok yol açılıp sen hangisini seçeceğini bilmediğin zaman,herhangi birine, öylece girme.otur ve bekle.dünyaya geldiğin gün,nasıl güvenl ve derin derin soluk aldıysan öyle soluk al;hiçbir şeyin senin dikkatini dağıtmasına izin verme.bekle ve gene bekle.dur,sessizce yüreğini dinle.seninle konuştuğu zaman kalk ve yüreğinin götürdüğü yere git!

denmiştir.

yıllar sonra gelen edit:
    (bkz: yüreğinin götürdüğü yere siktir git)*
    (styks, 28.03.2007 13:47 ~ 05.08.2009 02:36)
  8. ......her erkeğin yaşamında mükemmel birlikteliğe ulaşabileceği tek bir kadın vardır. her kadının da yaşamın bütünlüğüne ulaşabileceği tek bir erkek. amabuluşabilmek pek az kişinin yakalıyabileceği bir alın yazısıdır. geride kalan herkes bir tatminsizlik, sürekli bir özlem içinde yaşamak zorundadır. böylesine bir buluşmayı kaç kişi başarabilmiştir ki..

yüreğinin götürdüğü yere git, kitabı umuda yaklaşmayı, çabayla , başarmayı gösteren bir kitaptı benim için.

....yaprağı gür , ama kökü zayıf bir ağaç ilk rüzgarda devrilir. oysa kökü güçlü ve yaprakları az bir ağaçta cansuyu binbir güçlükle dolaşır. kökler ve yapraklar aynı ölçüde gelişmelidir. olayların içinde ve üzerinde olmalısın. ancak böyle gölge ve sığınak sunabilir. ve ancak böyle doğru mevsimde çiçekler ve meyvelerle donanabilirsin....

denir.
    (baharda geldim, 28.03.2007 14:04 ~ 14:04)
  9. "mantıklı olanı değil içinden geleni yap" anlamını taşıyan ve nedese aklıma hep nazım hikmet'in "yolculuklar başlamaz yürek çağırmasa" dizelerini getiren sözdür.
    (charlie, 28.03.2007 21:25)
  10. beni avutacak anılarım var
    seni yaşatacak sonsuza kadar
    yolun açık olsun verdiysen karar

bir kez daha düşün ilk adımında
    bir kez daha düşün yol ayırımında
    ne sende ne bende kalmasın ümit
    ne söylesem neye yara
    (baharda geldim, 09.04.2007 17:00)
  11. bencil, züppe, acımasız vs. bir takım insanların -ki bunların bazıları da "sanatçı" titrinin bonuslarını toplarlar- en çok kullandıkları sözcüklerden biridir "yürek". bedenlerinde taşımadıkları bir organı ağızlarına pelesenk ederler ki, dışarıdan bakanlar, "ne duygulu, ne hassas bir insan" desinler. tıpkı, aşkın kıyısından bile geçemeyecek tiplerin -özellikle cikismikis şarkıcıların- "yar" kelimesini ağızlarından düşürmedikleri gibi. al işte kenan doğulu! adamın 20 senedir gagalamadığı bıldırcın kalmadı, hala aşk şarkısı yazıyor. lan oğlum yer miyiz bunları? senin derdin başka.

konuşmalarında, yazılarında, şarkılarında, romanlarında "yürek" kelimesini çok kullananlardan uzak durun; çoğunun ciğeri beş para etmez (bak ben efendi gibi ciğer diyorum)! kaba saba metaforlar ve mızmız, cıvık, yalap şap bir romantizmle ortalama beyinleri avlayarak cep doldurmak peşindeler. "yüreğinin götürdüğü yere git"miş, peh peh! yürek dediğin kan pompalayan bir organ, ben nereye gidersem o gelsin oraya.
    (iki blok otede, 09.04.2007 17:16)
  12. temenni.
    git buralardan. yeter ki gözüm seni görmesin. yüreğinin benim bulunduğum noktayı işaret etmediği aşikar. de haydi o zaman yüreğinin götürdüğü yere git. yalnız, cümle içindeki kelimelere dikkatini çekerim. götürdüğü yerin ahım şahım olma garantisi yok. misal ben, şu anda nereye gitmek istiyorum? bilemeyeceğim... ama sanırım fazla enerjim var, hafiften bir langırt oynama çabasındayım. gollerden sonra gol sevinci yapma havasındayım. demek ki neymiş? benim yürek tekin. sakın ha sen göte gelmeyesin.
    hem hangi zamanda yaşıyoruz cicim? malı mülkü satıp sayfiyeye taşınma planları falan. plaza çalışanı etkisi bırakıyorsun bende. taparım hiyerarşiye. yüreğinin götürdüğü yerde ondan var mı?
    gel hadi boşver, sokul yamacıma hele. koklaşak. bunalımdasın, farkındayım. alışverişe çıkalım mı? dönüşte film de kiralarız. evet, aşk filmi.
    (bak arkadasim, 09.04.2007 18:02)
  13. gidersen yüreğim de gelir seninle, seçim söz konusu olmaz o zaman. tek şıkkı seçmek zor mudur yoksa? dedim ya, yüreğinin götürdüğü yere git. yüreğim gelir ardınsıra.
    (silversilver, 04.07.2007 15:03)
  14. git ve orda kal, hatta mümkünse bu söze itibar edenler siz hepiniz topluca kaybolun bi, geri dönmeyin dedirten, delirten cümlecik, artık çıksın bu ağdalı söz öbeği hayatımızdan diye dualar ettiren.
    (season of change, 07.07.2007 15:00)
  15. dedin ki bana;
    -bir kitap var, yüreğinin götürdüğü yere git.
    seveceksin okuyunca.
    okudum bir çırpıda.

geldim ey sevgilim, geldim yanına.
    aradım, buldum, sarıldım uykunda sana.
    ne tatlıymış bu duygu ayrılamadım.
    boşuna değilmiş beklemem seni yıllarca.

artık yollarımda acılar varsa,
    ya şimdi ben hoşçakal diyemezsem sana,
    ya da döndüğümde ağlayarak, o karanlık sensiz yıllara.
    o zaman bir tanemmm,
    okuduğumuz o kitabı
    sen de okur musun benim için bir daha?
    (özlemce, 03.11.2007 15:05)
  16. bu söz,lise yıllarımda bir arkadaşımın babasıyla girdiği ve benim de şahit olduğum tartışmayı getirir hep aklıma.

yer:arkadaşın babasının tesisat dükkanı
    kişiler:ben,arkadaşım,babası.
    konu:gelecek planlaması.

-baba:(bana dönerek):ya sen efendi adamsın metro! yola getir şu adamı bir şeyler söyle.
    -arkadaş:ya baba! ben tesisatçı olmak istemiyorum. kazandığım okula gitmek istiyorum.
    -baba:(bana dönerek) ya sen söyle metro. bu adamın kazandığı okuldan nasıl bi bok çıkıyor ki,böyle bokunu nimet zanneden keçiler gibi direniyor?
    -arkadaş:hayır! ben istediğim yere gideceğim!
    -baba:ananın amına kadar yolun var!
    (metropolsalagi, 01.12.2007 09:13 ~ 09:30)
  17. yüreğinin götürdüğü yere git ama önce evrenin ve aklının sesini dinlemeyi öğren.
    duyumlarının güç verdiği sağduyuna güven.
    yüreğin kararmamış, kanadın kırılmamış olsun.
    bilgilerini inançlarından, hoşgörünü önyargılarından öne geçir.
    kendinle barış, ölümü de yedeğine al, güle oynaya düş yola.
    kimse tutamaz o zaman seni, yüreğinin götürdüğü yere git.
    (çekirdekailem, 10.01.2008 21:45 ~ 21:46)
  18. yüreğinin götürdüğü yere gidipte acı çekenlerin nefret ettiği söz.

gitme... yüreğinin götürdüğü adres hep aynı. defalarca geri çevrildiğin bir kapıya tekrar gitme. yüreğini bir kez olsun dinleme.
    (billy, 12.06.2008 10:54)
  19. hayatın anlamı olarak algılayanların bulunduğu söz. buna uymak isteyip de uyamayanlar bir de "gittiğin yere yüreğini götür"ü denesin der, bir edebiyat yapma denemesini daha böyle elime yüzüme bulaştırırım.
    (depik, 19.06.2008 04:13)
  20. - abi, ev arkadaşım apar topar çıktı evden, nabıcam bilmiyorum.
    - yüreğinin götürdüğü yere git.

- en yakın arkadaşlarım hep yurt dışına gitti, hayatını yaşıyor, ben kalakaldım, ne yapsam bilemiyorum.

- sevgilimle ayrıldık. ben şimdi hangi biraneye ya da hangi karının koynuna koşsam, bu acı çok fazla !?

- karar veremiyorum; tatil için ege'de bi yere mi gitsem yoksa akdeniz'e mi uzansam ?

- depresyondayım. hiçbir şey yapasım yok. hiçbir yere gidesim yok.

vb.

fena klişelerimizden bir tanesidir kısacası.
    (alik, 19.06.2008 04:38 ~ 04:38)
  21. (bkz: kadri nin götürdüğü yere git)
    (phillytominny, 08.01.2009 13:14 ~ 13:15)
  22. (bkz: sen git wondrous gelsin)
    (three hours, 08.01.2009 13:16)
  23. insanı büyük çoğunlukta ateşe atan söz.
    (çıtırpaneharcı, 08.01.2009 13:38)
  24. işte bir yanlış yönlendirmeyle daha karşı karşıyayız. gitmeyin arkadaşım vallaha bak. 2345 kez denedim sonunda hep kötü şeyler oluyor. aklının götürdüğü yerden başka bir yere gitmeyeceksin.
    (ev yapımı domates sosu, 08.01.2009 14:20)
  25. (bkz: gidecek yerim mi var)
    (capon, 08.01.2009 14:25)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil