görseller
yürüyorum düş bahçeleri nde 

belki ilginizi çeker
  1. · pardon
  2. · itirafçı olma sakın
  3. · rastgele
  4. · düş bahçeleri
  5. · sezen aksu
  6. · unutamam
  7. · izmir yanıyor
  8. · elveda
  9. · itirafçı olma
  10. · uçurtma bayramları
gündem
  1. · demokratik sol halk partisi
  2. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  5. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  6. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  7. · 2012
  8. · mimarlık
  9. · regl dönemi tribi çeken erkek

yürüyorum düş bahçeleri nde  

sayfa  / 2
  1. sezen aksu'nun 11 haziran'da çıkacak 2 cd ve 1 dvd'den oluşan yeni albümü. albüm kapağı geliyor;

(görsel: yürüyorum düş bahçeleri nde/82617)

başlık değiştirme notu: albüm adında bir de kesme işareti varmış, orjinal adıyla olsun albüm sözlükte de...
    (bimekan, 31.05.2009 00:19)
  2. sezen 'imin yeni albumu.. çıksın artık da dinleyelim..

gördüm düşümden büyük bahçe yok
    yüreğimin kuşları konmuş telgrafın tellerine
    neşesi gurbet selamlarından çok
    (sleeping with ghosts, 31.05.2009 00:21)
  3. dvd içeriğini merak ettiğimiz albüm.
    (şimal yıldızı, 01.06.2009 22:20)
  4. albüm kapağı çok orijinal ve güzel ama yine de burunda olsaymış dedittiren türden. ilk düş bahçeleri albümündeki gibi sezen'in başka sanatçılara verdiği şarkıları kendi eşsiz yorumuyla dinleyeceğiz. ayrıca iki yeni şarkıda olacak bu albümde.
    (perhaps, 02.06.2009 11:17)
  5. ilk resmi açıklaması yapılmıştır, ayrıca sezen'cim, o kadar umutlandırdın bizi, çıkar o dvd'yi albümden.

"yürüyorum düş bahçeleri'nde..." 12 haziran'da müzik marketlerde...
    sezen aksu'nun başka sanatçılarca yorumlanan eserlerini yeni düzenlemeleriyle yeniden seslendirdiği eserlerden oluşan "yürüyorum düş bahçeleri'nde..." müzikseverlerin beğenisine sunuldu. akustik ve elektronik altyapılarda olmak üzere 2 cd'den oluşan albümde 3'ü yeni olmak üzere toplam 29 şarkı yer alıyor.

çağdaş sanat performanscılarından cevdet erek'in "katkısız" başlıklı çalışmasının albümün içinde dvd olarak yer alması da albümdeki hoş bir sürpriz olarak dikkat çekiyor. albümün kapak tasarımında ise, daha önce aksu'nun "eksik şiir" isimli kitabının kapağını da tasarlayan emrah yücel'in imzası yer alıyor.

sezen aksu'nun başka sanatçılarca yorumlanan eserlerini yeni düzenlemeleriyle yeniden seslendirdiği eserlerden oluşan "yürüyorum düş bahçeleri'nde..." isimli son albümü 12 haziran 2009'dan itibaren dinleyicilerin beğenisine sunuluyor. 1996 yılında benzer bir konsept ile yayınlanan "düş bahçeleri" albümünün devamı niteliğindeki albüm akustik ve elektronik altyapılardaki 2 cd'den oluşuyor. albümdeki aykut gürel, aytuğ yargıç, fahir atakoğlu, kıvanch k, mithat can özer, mustafa ceceli gibi müzisyenlerin düzenlemeleri, daha önce dinleyici ile buluşmuş eserlerin taze bir sound ile müzik severlere sunulmasını sağlıyor.

"kaçak", "kurşuni renkler", "elveda", "sorma", "unutamam" ve "lale devri" gibi bilinen ve sevilen eserler sezen aksu'nun sesinden akustik versiyonlarıyla yer alırken, "kibir", "çakkıdı", "yok ki" ve "büklüm büklüm" gibi eserler yepyeni elektronik altyapılarıyla dinleyicilerin beğenisine sunuluyor.

albümde, daha önce yayınlanmamış "ıtirafçı olma", "pardon" ve "tören" isimli 3 eser de yer alıyor.

çağdaş sanat performanscılarından cevdet erek'in "katkısız" isimli "yerleştirme" çalışmasının dvd olarak albümle birlikte müzik severlerler paylaşılıyor olması albümdeki diğer bir yenilik olarak dikkat çekiyor. sezen aksu, hayatın içindeki farklı anların video görüntülerinden oluşan bu çalışmaya albümünde yer vermesinin nedenini, popüler sanatın büyük kitlelere daha kolay ulaşabilmesi nedeniyle, daha az bilinen sanat dallarının gün ışığına çıkmasına aracılık etmek olarak açıklıyor. aksu ayrıca, "günlük hayatın rutin telaşları içinde yuvarlanırken, farkına bile varmadan dikkatimizden kaçan anlara, seslere ve karelere odaklanmak çok kolay değil doğal olarak. oysa, bütün bunları parantez içine alıp üzerine fazladan hiçbir söz söylemeden, büyük resimden küçük kareleri "olduğu gibi" çekip, çekiştirmeden bize sunan, bunu yaparken de mucizevi bir şekilde ama yine doğallıkla bizi bambaşka bahçelere götürebilen, bize hiç beklenmedik yeni pencereler açıveren gizli gözler var..." şeklinde yorumladığı ve heyecanlandığı bu türden çalışmaları, "bir ömür paylaştık" dediği dinleyicileri ile paylaşmak istediğini söylüyor.

albümün kapak tasarımında ise, daha önce aksu'nun "eksik şiir" isimli kitabının kapağını da tasarlayan ve ülkemizde ve dünyada birçok önemli filmin afişlerinde imzası bulunan tasarımcı emrah yücel'in imzası yer alıyor.

asıl şarkıların adı ise içerikte geçirilmemiş ve büyük haksızlık yapılmış. bu albümde yas, uçurtma bayramları, söz bitti, anadilim aşk var deniyordu yahu, ki asıl bombalar da onlar aslında. ayrıca dvd'den büyük bir hayalkırıklığı yaşadığımı belirtmeliyim.
    (bimekan, 05.06.2009 20:12)
  6. beklenen olmuştur, bir sezen aksu albümü daha geleneği bozmamıştır. yeni tarih olarak 16 haziran belirlendi. geç olsun, güç olmasın.

16 haziran'da çıkacak albümdür.
    (bimekan, 06.06.2009 22:47)
  7. (bkz: sezen aksu)
    (şimal yıldızı, 06.06.2009 23:30)
  8. çıkmasına 6 gün kala kibir'i nasıl seslendirdiği merak edilen sezen aksu albümü. tabii ki başarısından şüphe edilmiyor mayk!
    (17sini 18ine bağlayan haziran, 10.06.2009 09:36)
  9. ntv'de bayılarak izlediğime göre albümdeki düzenlemeler ancak bu kadar güzel olabilirdi. kurşuni renkler'i nasıl acılı okumuş. unutamam'a o çelloyu kim koyduysa insafa gelmesini diliyorum, acıdan kalp krizi geçirttirecek bize herhalde. ki genel olarak sezen'in sesine yakışmadığını düşündüğüm çakkıdı bile çok güzel olmuş ve tabii bir de albümün ntv'deki sürprizi;

pardon, bakar mısınız?
    tanışmış mıydık?
    sevmiş miydim ben sizi
    hiç sevişmiş miydik?
    (bimekan, 10.06.2009 12:36)
  10. bu pardon denen şarkı bazı vakalara yol açacak diye korkuyorum..çok güzel çok.insanın içini yakıyor.
    (şimal yıldızı, 10.06.2009 12:54)
  11. ntv'de görücüye çıkan albüm. kadınımın sesini duyar duymaz gözlerime çöken buğu, kalbime dokunan sesi hem telaşlandırdı, hem heyecanlandırdı, hem ağlattı, hem güldürdü, hem zıplattı.. albümün içerisindeki pardon çoğu bünyeye zarar verecek, alkollere sürükleyecek, sarhoş olup bağıra çağıra söylenecek;

pardon bakar mısınız?
    tanışmış mıydık?
    sevmiş miydim sen sizi
    hiç sevişmiş miydik?!?
    (sezenehir, 10.06.2009 17:21)
  12. bir video bu kadar döndürülür mü? sezen'in büyüsü bu işte, daha düne kadar, "off unutamam'ı duydum ki ben, offf kurşuni renkler'i de duydum ben, yaaa ama çakkıdı'yı da dinledim konserde, başka şarkılar koysun" diye tripler içerisinde olan ben, videoyu duyduğum an, "aaa ne şahane" demeye başladım.
    ayrıca bir konuda fikrim daha değişmedi.
    lale devri albümü sessizce terk et. yerine kanıma dokunuyor sen gir.
    kaçak sen de terk et.
    bu albümün şarkı listesini ben hazırlasaydım daha daha farklı olurdu tabii, ama buna da razıyım. hele şu an razı ötesiyim.

pardon bakar mısınız?
    (bimekan, 10.06.2009 17:41)
  13. yeni şarkılarımızdan olan pardon'la ilgili yazılmış ilgili bir iki kelam etmek istiyorum.bu kadar yalın sözlerle böyle bir duygu fırtınası nasıl yaratabiliyor bu kadın? gerçekten çok tuhaf bi durum.çoğu zaman sezen'in şarkılarının sevilme nedeninin olayları dolaylı yoldan ifade etmesi olduğunu düşünürdüm.ama bu şarkı tam tersi.yazılmış ama yine yazmak istiyorum..

pardon bakar mısınız?
    tanışmış mıydık?
    sevmiş miydim ben sizi
    hiç sevişmiş miydik?
    (şimal yıldızı, 10.06.2009 18:53 ~ 19:01)
  14. 16 haziran günü piyasaya sürülecek olan albüm.
    (kurdeşendöken, 11.06.2009 12:15)
  15. içerisinde uçurtma bayramları'nın olduğu kesinleşmiştir. çok mutluyum.
    sırada haber beklediğimiz şarkı, yas. lütfen sen de ol o albümde.
    (bimekan, 11.06.2009 12:34)
  16. (bkz: pardon)
    (şimal yıldızı, 12.06.2009 01:54)
  17. sanırım bir şaheser geliyor uzaktan uzaktan.ilk ipuçlarını dinledikten sonra varılan kanı budur.
    (şimal yıldızı, 13.06.2009 15:42)
  18. isteyenler gnctrkcll sitesinden 10 şarkıyı tadımlık dinleyebilirler şifreleriyle. ben büyük bir irade örneği göstererek hepsini birer kez dinledim, pardon 3. kez dönüyor, fakat durdurmalıyım artık, ilk kez albümden dinlemeyi planlıyorum.

her neyse, bugünün artık 14 haziran olduğunu düşünürsek;
    çıkışına 2 gün kalmış albümdür.
    (bimekan, 14.06.2009 03:25)
  19. çıkmasına 1 gün kalmıştır, yarın bu saatlerde umuyoruz ki albümü çoktan almış bilmem kaçıncı defa döndürüyor olacağız. gerçi 2. defa olabilir, 29 şarkı sonuçta, kolay kolay bitmez.
    29 şarkıdaki remiks oranı umarım az tutulmuştur ayrıca. bir tek itirafçı olma sakın'la idare edebiliriz, mesam kayıtları bir de büklüm büklüm'ü işaret ediyor olsa da.
    (bimekan, 15.06.2009 14:37 ~ 14:38)
  20. cd 1

1-izmir yanıyor
    2-unutamam
    3-kaybedenler
    4-uslanmadım
    5-elveda
    6-tutunamadım
    7-kurşuni renkler
    8-uçurtma bayramları
    9-pardon
    10-lâl
    11-sorma
    12-kaçak
    13-lale devri
    14-takvim
    15-muhabbet kuşları

cd-2

1-tören
    2-kibir
    3-yok ki
    4-çakkıdı
    5-anadilim aşk
    6-bile bile
    7-gidemem
    8-gelsin hayat bildiği gibi
    9-itirafçı olma
    10-bekleyelim de görelim
    11-büklüm büklüm
    12-söz bitti
    13-tören (versiyon)
    14-itirafçı olma (versiyon)
    (zızz, 16.06.2009 00:30)
  21. yarın yeniden bir "oh" çektirerek nefes aldıracak olan albümdür. ağlatacak, kıvrandıracak büyük ihtimal, şikayetçi olmam imkansız. albümün sahibinin sesini yeni kelimelerle duymak, yeni müziklerle içime çekecek olmam heyecanlandırıyor. kelimelerin ayakları birbirine dolanıyor şu an. albümü sindirdikten sonra hakkında yazmak daha doğru olacak..
    (sezenehir, 16.06.2009 01:21)
  22. yürüyorum düş bahçelerinde
    gördüm düşümden büyük bahçe yok
    yüreğimin kuşları konmuş
    telgrafın tellerine
    a benim dilsiz dillerim
    a benim sessiz ellerim
    yakala saçından tut hayatı
    çevir yüzüne öp öp
    duruyorum vaktin seherinde
    değiştirdim takvimleri gece yok
    yüreğimin kuşları konmuş
    telgrafın tellerine
    (myself, 16.06.2009 01:25)
  23. albüm dvd'si ile ilgili sezen aksu açıklaması;

şimdi nedir bu dvd? bu, benim size hediyem...

bu aslında epeydir düşündüğüm birşeydi. şaka maka bir ömür paylaştık, gönül artık daha fazlasını istiyor. görüp etkilendiğim, zaman zaman çok yerleşik kanaatlerimi bile bir anda değiştirebilen küçücük bir detay, söz, taze bir bilgi, hayatın içindeki beklenmedik herhangi bir sürpriz, yani ne varsa bir koşu gelip size yetiştirme arzusu...

bu albüm aslında başlamak için iyi bir vesile oldu. malum, müzik gibi popüler sanatlar büyük kitlelere daha kolaylıkla ulaşabiliyor. böyle böyle düşünürken, bunu çok kolay yapabilecek bir sürü şansım olduğunu hatırladım.hayat hakikaten de kocaman bir “bahçe”, her zaman söylenir ama gerçekten de öyle... ama işte hayata bir resme bakar gibi bakabilmek, hayatı bir şiiri anlar, bir şarkıyı dinler gibi dinlemek, yaşamın “kendiliğindenliğindeki” öz estetiğini yakalayabilmek için biraz durup bakmak, baktığını görmek gerekiyor.günlük hayatın rutin telaşları içinde yuvarlanırken, farkına bile varmadan dikkatimizden kaçan anlara, seslere ve karelere odaklanmak çok kolay değil doğal olarak.

oysa, bütün bunları parantez içine alıp üzerine fazladan hiçbir söz söylemeden, büyük resimden küçük kareleri “olduğu gibi” çekip, çekiştirmeden bize sunan, bunu yaparken de mucizevi bir şekilde ama yine doğallıkla bizi bambaşka bahçelere götürebilen, bize hiç beklenmedik yeni pencereler açıveren gizli gözler var. türkiye güncel sanatının icracılarından cevdet erek onlardan biri..bana her anı farketmeyi ve kaçırmamak gerektiğini yeniden hatırlattı.

sizde nasıl duygular uyandırır, ne düşündürür bilemem ama içindeki “katkısız” doğal tadı hissedeceğinizden eminim.

umarım seversiniz...

sezen
    (bimekan, 16.06.2009 01:41 ~ 01:43)
  24. bugün radyolardan dinlediğim kadarıyla bayıltacak ve unutulmayacak bir albüm. zaten nasıl unutulsun sezen aksu yapmış o kadar. nasıl unutulsun?

o değil de sezen aksu'nun sesinden bu şarkıları dinledikten sonra asla ve asla diğerlerinden dinlenemez bu şarkılar. bir takvim'i dinlediğimi hatırlıyorum da ferhat göçer yanında halt yemiş. bir daha hiç bir yerde söylemesin mümkünse. bu kadar da açık ve net söylüyorum. ne lale devri'ni ne uslanmadım'ı ne de çakkıdı'yı n'olur bundan sonra kimse söylemesin sezen aksu'dan başka.
    (bana bir nick bulun, 16.06.2009 20:39)
  25. çok kaliteli bir başlığa sahip albüm.

e ne de olsa sezen aksu...
    (yuksekten korkan pilot, 16.06.2009 20:43)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil