belki ilginizi çeker
  1. · yürüyen merdivende yürüyen şaşkaloz
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  3. · sözlük yazarlarının hayalleri
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · galatasaray
  6. · annenin gençlik fotoğrafları
  7. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  8. · good enough
  9. · obsesif kompulsif

yürüyen merdivende yürümek  

sayfa  / 2
  1. gerçekleştirdiğimizde yürüyen merivendeki durağan ve sakin insanların merdivenin bir tarafına kümelenmek suretiyle bize yol verdikleri acil durumlarda veya tabakhaneye geç kaldığımızda hayata geçirdiğimiz eylem.
    (inanc, 18.09.2005 19:17)
  2. insana uçuyorummm havası verdiren eylem..bu kadar küçük şeyden mutlu olabilmekte güzel tabi
    (beatrice, 18.09.2005 19:38)
  3. (bkz: yürüyen merdivende durmak)
    (only i can save mankind, 18.09.2005 23:13)
  4. sözde rejimde olan orta yaşlı kadınların yaptığı bir tür spor.
    (siradisi, 18.09.2005 23:32)
  5. nedense çoğu insan tarafından garip bakılan eylem.

- ne kardaşım madem yürüyeceksin merdiveni kullan.
    - madem o kadar acelen var bırt bırt bırt...

efendim, bunun aceleyle kesinlikle uzaktan yakından alakası yoktur. (metronun kalmasına ramak kalması haricinde)
    türk insanı zaten allak bullak trafikte saatlerini öldürmüş, otobüs kuyruklarında sürünmüş, devlet dairelerini alt üst etmiş artık sinirler gergin bir yapıdadır. (abartıyorum galiba) burada insanın yüremesine sebep olan duygu sabırsızlıktır, nasıl ki trafikte dellenen yolcu -yolun birazdan açılacağını bile bile- otobüsten inip yürüyorsa, bu da onun gibi işte.

tamamen sabırsızlık. insanlar yürüyerek aheste aheste giden bir alete, yanıltıcı bir hız veriyor. gözlerimiz doyuyor.
    (venom, 01.03.2007 22:10 ~ 22:19)
  6. (bkz: merdivende yürümek)
    (bkz: bir sağa bir sola)
    (floydrose, 01.03.2007 22:14)
  7. hareketsiz kaldığı durumlarda sıkılan bünyelerin uyguladığı eylem. bunu yapanlar otobüste sağa sola yürür, oturuyorsa ne zaman biticek yolculuk diye düşünür. gidilecek yerlere yürüyerek erişilebilecek şehirlerde ikamet etmeleri beyinsel işlevleri bakımından tavsiye edilir. çünkü oturmak belli bir süre sonra kafayı yemelerine neden olabilir. (bkz: kendimden biliyorum)
    (talisman, 01.03.2007 22:18)
  8. bazıları da yukarı doğru ilerleyen merdivenlerden aşağı inmeye çalışırlar hala anlamış değilim!
    (kısırsızaltıngünü, 01.03.2007 22:19)
  9. metro bu duruma insanların kendi kendine geliştirdiği bir kural sistemiyle çok güzel bir çözüm bulmuştur. yürümek istemeyen bünyeler merdivenin sağ tarafında ilerlerken yürümek isteyenler sol tarafı kullanır.

(bkz: yaşayarak öğrenmek)
    (ice t, 01.03.2007 22:31)
  10. bir de ters yöne doğru yürümek vardır ki sormayın gitsin...
    (yasal uyarı, 01.03.2007 22:36)
  11. fizik öss ye hazır testlerine konu olmuş hadisedir. gerçek hayatta da görebiliyoruz, fizik ne kadar hayatın içinde bi hadise değil mi?
    (la mer, 01.03.2007 22:46)
  12. kendini merdiven sanan şaşkın bünyenin eylemi.

adamlar/kadınlar ne demiş: yürüyen merdiven! "benim biramı içen toptur olum" gibi bir ifade, tabi kamuya açık olduğu için bu şekilde anlatılmış, olay budur yani.
    (ornitrin, 11.06.2007 23:46)
  13. (bkz: türklere özgü hareketler)
    (bizdeboylebocekyok, 11.06.2007 23:47)
  14. istanbulda birkaç metro çıkışında bildiğimiz dik ve kaç basamak olduğu belli olmayan yürüyen merdivenlerde imkansız, çok zor olan, büyük efor isteyen eylem.
    (i am a man who walks alone, 07.01.2008 12:02)
  15. acelesi olan ya da eğlence olsun diye uygulanan bir eylemdir. eğer ki daha çok eğlenilmek isteniyor ise yukarı doğru gelen merdivene binip aşağıya doğru inmeye çalışmak.
    (pawing flower, 07.01.2008 12:26)
  16. yürüyen merdivenin sağı boşken sol tarafında durup arkasındakilerin geçmesine izin vermeyen, sonra da "normal merdiveni kullansaydın banane" diyen dingillere açıklama:

taksim metro durağında indiniz. yukarı çıkacaksınız(5 kat falan). yürüyen merdivende herkes durursa yukarı çıkma süresi 10 dakikadan fazla sürer(metronun toplam yolculuk süresi 16 dakika). amma velakin yürümek isteyen vatandaşlar soldan hareket ederse bu süre 5 dakikanın altına iniyor. yürümek isteyen normal merdivenden çıksın diyemiyoruz çünkü o kadar katı o dik merdivenleri kullanarak aşarsak yukarı çıktığımızda başka bir yere gidebilmek için en az 5 dakika dinlenmek gerekiyor(zaten o merdivenlerin hepsini çıkan maratona falan hazırlanıyordur büyük ihtimalle). yani optimum efor sarfederek en hızlı çıkmak için yürüyen merdivenlerde yürümek gerekiyor. kapiş??
    (devil, 07.01.2008 13:12 ~ 13:12)
  17. saçma sapan bulduğum, zamanı bukadar hoyrat kullanıp sürekli israf eden insanların yürümekte olan merdivende yürüyerek 5 bilemedin 10 saniye kazanma çabaları komik geliyor bana. ayrıca yürümeyecek olan insanlar sağ köşede yığılarak gereksiz bir zaman kaybı ortaya çıkartıyorlar. solda dikiliyorum ve yürümüyorum. birileri yürüyerek gidecek diye sağ başta kuyruk beklemek saçma sapan bir aktivite.
    itü sözlük olarak ve de "yalova kaymakamları" olarak "yürüyen merdivende yürünmesin" eylemi yapmak için birgün "yürüyen merdivende oturma eylemi" yapsak ne güzel olur..
    (incebelii, 07.05.2008 13:22)
  18. merdivene eşlik etmektir. bi de trabzanı tuttunuz mu! tam elele bir yürüyüş olur zannımca.
    (diazepam, 07.05.2008 13:24)
  19. obezite sorununa ufak da olsa çözüm olabilecek eylem.
    (beyourself, 07.05.2008 13:30)
  20. yürüyen merdiveni asli şekliyle kullanan insanların tepkisini çeken faaliyet. genelde "madem yürüyeceksin o zaman normal merdiveni kullan" tepkisiyle karşılaşırlar.
    (senin olmaya geldim, 22.04.2009 13:22)
  21. (bkz: hızını alamamak)
    (bi arkadaşa bakıp çıkıcam, 22.04.2009 13:23)
  22. yürüyen merdivende yürürüm, koşarım, zıplarım, amuda kalkarım, takla atarak çıkarım. çok yorgunsam yere yayılırım. öyle ki ayakta dikilmekten ve beklemekten nefret ederim!
    (mae govannen, 22.04.2009 13:33)
  23. bu eylemi büyük bir kitleyle beraber gerçekleştirebileceğiniz en ideal yerlerden biri için:

(bkz: istanbul metrosu)

not:sol şerit.
    (akussaral, 22.04.2009 14:36)
  24. (bkz: ivme kazanmak)
    (ilişik yaşam formu, 19.06.2009 19:44)
  25. yalnızlıktır. sizinle yürüyecek birinin yada bir şeyin olmamasından kaynaklıdır. beraber yürüdüğünüzü zannedip mutlu olursunuz.

edit: vaz geçtim la. mallıktır.
    (spongebob, 19.06.2009 19:48 ~ 19:48)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil