belki ilginizi çeker
  1. · yuruyen merdivende sekil yapmak
  2. · yürüyen merdivende yürüyen şaşkaloz
gündem
  1. · ateistlerin cayır cayır yanacak olması
  2. · lost
  3. · 30 yaşında oyun oynayan geri zekalılar
  4. · sözlükten hiç kimseyi tanımıyor olmak
  5. · niye yaşıyorsun sorusuna verilebilecek yanıtlar
  6. · eti browni intense
  7. · sözlük yazarlarının başucu kitapları
  8. · livingdeath
  9. · büht

yürüyen merdivende şekil yapmak  

1. yürüyen merdivenin trabzanına yaslanıp tek ayağı kullanarak dururken boşta kalan ayağı ise çapraz yapıp etrafa klark çekme eylemidir. (bkz: klark çekmek) eğer aşağıya doğru iniliyorsa, zeminde ki insanlara tepeden bakılır. yolun sonuna doğru da şöle bi mağzalara bakarmış gibi yapıp kendini gösterilmelidir ki işin püf noktası da budur esasında.
    genelde iki kat arasında ki boş zamanı geçirmenin en iyi yolu gibi görünsede bunu bi merdiven dolusu insan yapınca pek hoş görünmüyor.
    (yumiyum, 21.01.2007 17:57)
  2. yürüyen merdivenin çıktığı yöne hızlı adımlarla çıkmak şekil yapma yöntemlerinden biridir. "ben hızlı yaşayan, meşgul bir insanım. basamakta durup bekleyerek kaybedecek vaktim yok" imajı çizer. iyi de yürüyen merdivenler zaten basamak çıkmamak yani "yürümemek" için icat edilmiştir, bu şekilcilik ne içindir?

bir de yürüyen merdivenin aksi yönünde ilerleyip spor yapmaya çalışan kişiler vardır ki kişinin dengesini yitirip paldır küldür düşmesi ve kafayı gözü yarmasıyla sonuçlanır genelde.
    (saçmaladı yine bu, 21.01.2007 18:01)
  3. yürüyen merdivenin genişliğine göre değişkenlik gösterecek eylemdir. kare de yapılabilir, dikdörtgen de. ama en eğlencelisi elips yapmaktır. ben yaptım ordan biliyorum. tabi önce elips yapabilecek genişlikte bir yürüyen merdiven bulmak lazım.
    (chicaloca, 21.01.2007 18:03)
  4. sonunda bir kazayla karşılaşmamak için dikkatli olunması gereken eylem, zira şekil yapayım derken şekil olunabilir
    (mephistophilis, 21.01.2007 18:36)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook