gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  4. · çok istenip de olunamayan meslekler
  5. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  6. · ugg
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · aşk ölçer
  9. · nihat doğan show

yükselen kürt milliyetçiliği  

1. ekşi sözlükte yaşanan ve bazı yazarların sözlükteki kürtleri bulmak için online listesini tek tek aramalarına sebep olan durum. kürtler kendileri hakkındaki entrylere toplu halde "-" oy veriyorlarmış zira.
    (cyberboy, 11.06.2004 14:45 ~ 14:49)
  2. ben kürdüm diyen özgürlükçü, insan hakları savuncusu; ben türküm diyen de faşist sanılmaktadır. işte bu ülke bu hale gelmiştir. getirilmiştir.
    (hepten aykırı, 12.06.2004 11:53)
  3. pkk'nın en güçlü zamanında* dahi hayal edemeyeceği bir duruma gelen ülkemizde*şu sıralar olması pek bi normal hadise.***
    (where is my mind, 12.06.2004 12:09)
  4. pkk nın siyasi amaçlarına ulaşmaya başladığı bugünlerde , hükümetin de desteklediği hadise...
    (egecem, 12.06.2004 14:19 ~ 14:39)
  5. ya delilik bu ne demek yahu. faşizm zaten çılgınlık, üstüne bir de bu adamlar eklenince iş çığırından çıkıyor. bire de yükseliyormuşmuş.

haa, hükümetin suçu sonuçta. ileriyi görmedikleri için (daha doğrusu görmemiş gibi davrandıkları için) bu belayı sardılar başımıza. her "ab kriterini" domalarak dilleri sarkmış bekledikleri için, uyuyan belayı uyandırıyorlar. sen "al" dersen adam da sana "ver" der. göz göre göre çıkaracaklar imralı'daki "karbon çuvalı pzvnk"'i, üstüne bir de kahraman yaparlar. hatta hızlarını alamayıp "haritada şurayı sınır olarak kestim,aşağısı bizim" demeye getirecekler açık açık.(babayı alırlar)
    (bkz. 3 ün 1 i)

herkes adam gibi dursun yerinde. sonra "biz mazlumuz,ezilmişiz,insan hakkı nerede" diyorlar. eğer hayali bir yerin kurulması gibi çalışmalara(hadi biz içinde olmasak neyse) bizi de dahil edersen tabi ezeriz adamı!! bunun ne faşizmle ilgisi var ne de nefretle.o terimler,onların suçlama için kullandığı maske sloganlar.

şimdi sen benim evimin orta yerinde halay tepeceksin, sonra "biz burayı beğendik,ya senin şu oturma odasındaki duvarı yıkıp bizim daireye eklesek" diye teklif sunacaksın(bu adamlar bu apartmanda bile ikametgaha sahip değil ne dairesi), sonra ben "hassiktir ulan ordan" deyince acımasız ev sahibi olacağım. hatta gidip senin halay mendilini(imralı'daki ....) elinden alınca gidip karakola (aihm) şikayet edeceksin.
    eh kusura bakma ama (bkz. bi sktir git) artık istersen.
    (hell guardian, 12.06.2004 20:32 ~ 20:41)
  6. dış kürtlerin avrupa'da özellikle şu günlerde tırmandırdıkları milliyetçilik. arkasında kimler var çok yakında çıkıcak biz de görücez.

(bkz: musul sorunu)
    (bkz: kerkük sorunu)
    (napoleon, 13.02.2005 01:16)
  7. şimdi böyle bir şey var mı yok mu bilinmez ancak pkknın başarısıyla paralel bir çizgide değerlendirilmesi hayli ilginçtir. zira pkk proleter bir harekettir ve esas olarak feodalite ve türk milliyetçiliğine karşı ortaya çıkmış bir oluşumdur. ve zaten bir sınıf hareketi olmasından ötürü onu türkiyeye pazarlayanlar tarafından yeterince başarılı bulunmamıştır ve aponun kalemi de bu yüzden kırılmıştır.
    (analist tilki, 02.02.2006 21:45)
  8. (bateristt, 24.12.2006 20:16 ~ 20:18)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil