görseller
xbox 360 

belki ilginizi çeker
  1. · xbox 360 elite
  2. · project natal
  3. · forza motorsport 3
  4. · playstation 3
  5. · halo 3 odst
  6. · aşık olunacak kızın sahip olması gereken üç şey
  7. · hironobu sakaguchi
  8. · nba 2k7
  9. · mirror s edge
  10. · 7nci nesil oyun konsolları
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  3. · yılmaz özdil
  4. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  5. · erkekte ses tonu
  6. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  7. · yeşim salkım
  8. · ölmek
  9. · moderatörün kafasını karıştırmak

xbox 360  

sayfa  / 2
  1. microsoft'un yeni nesil oyun konsolu.

custom ibm powerpc-based cpu

* three symmetrical cores running at 3.2 ghz each
    * two hardware threads per core; six hardware threads total
    * vmx-128 vector unit per core; three total
    * 128 vmx-128 registers per hardware thread
    * 1 mb l2 cache

cpu game math performance

* 9 billion dot product operations per second

custom ati graphics processor

* 10 mb of embedded dram
    * 48-way parallel floating-point dynamically scheduled shader pipelines
    * unified shader architecture

polygon performance

* 500 million triangles per second

pixel fill rate

* 16 gigasamples per second fill rate using 4x msaa shader performance

* 48 billion shader operations per second memory

* 512 mb of 700 mhz gddr3 ram
    * unified memory architecture

memory bandwidth

* 22.4 gb/s memory interface bus bandwidth
    * 256 gb/s memory bandwidth to edram
    * 21.6 gb/s front-side bus

overall system floating-point performance

* 1 teraflop

storage

* detachable and upgradeable 20gb hard drive
    * 12x dual-layer dvd-rom
    * memory unit support starting at 64 mb

i/o

* support for up to four wireless game controllers
    * three usb 2.0 ports
    * two memory unit slots

optimized for online

* instant, out-of-the-box access to xbox live features with broadband service, including xbox live marketplace for downloadable content, gamer profile for digital identity, and voice chat to talk to friends while playing games, watching movies, or listening to music
    * built-in ethernet port
    * wi-fi ready: 802.11a, 802.11b, and 802.11g
    * video camera ready

digital media support

* support for dvd-video, dvd-rom, dvd-r/rw, dvd+r/rw, cd-da, cd-rom, cd-r, cd-rw, wma cd, mp3 cd, jpeg photo cd
    * ability to stream media from portable music devices, digital cameras and windows xp-based pcs
    * ability to rip music to the xbox 360 hard drive
    * custom playlists in every game
    * built-in media center extender for windows xp media center edition 2005
    * interactive, full-screen 3-d visualizers

high-definition game support

* all games supported at 16:9, 720p, and 1080i, anti-aliasing
    * standard-definition and high-definition video output supported

audio

* multi-channel surround sound output
    * supports 48khz 16-bit audio
    * 320 independent decompression channels
    * 32-bit audio processing
    * over 256 audio channels

system orientation

* stands vertically or horizontally

customizable face plates

* interchangeable to personalize the console

kaynak : (bkz: http://www.xbox.com)
    (neverwinter nights, 16.05.2005 22:43 ~ 18.05.2005 22:52)
  2. 2005'in sonlarına doğru çıkacak konsol.
    (neverwinter nights, 18.05.2005 22:47)
  3. tahminimce hiç bir zaman bir playstation 3 olamayacak konsoldur. açıklanan özellikler de bunu gösteriyor zaten. piyasaya ilk girmesi belki bir avantajı olabilir ama ps3 manyaklığı onu da yener sanırım.
    (creepingdeath, 18.05.2005 22:48)
  4. playstation 3 bu makinedan daha iyi performansa sahiptir, ilgili olanlara duyrulur..
    (zeus, 18.05.2005 23:53)
  5. gamepadlerinin dizaynı çok kötü olan oyun konsolu
    (kornish, 28.11.2005 18:58)
  6. www.smashmyxbox.com adlı internet sitesinin topladığı bağışlarla kuyruğa girerek aldığı ve sırada bekleyen tüketim çılgını amerikalıların gözü önünde parçaladığı yeni nesil konsol.
    (advoscotch, 28.11.2005 20:44)
  7. firmware hack yediği ve backup oyunları çalıştırdığı söyleniyor. hatta yapanlar bunu bir güzel videoya da almışlar. ancak ne kadar doğru yalan bilinmez, yinede gelecek seneye kadar kırıp, çipini de çıkarırlar.

http://www.xbox-scene.com/...
    (jamesdean, 19.04.2006 23:44)
  8. ps3 ile aynı klasmanda yarışmayan elektronik alet.

(bkz: polemik yaratmak)
    (ben bilmem beyim bilir, 04.12.2006 20:43)
  9. şu an için yeni jenerasyon oyun konsolları arasında erken çıktığı için oyun açısından sorun bulunmayan alet.
    (neverwinter nights, 04.01.2007 00:49 ~ 00:49)
  10. (ben bilmem beyim bilir, 25.04.2007 08:04)
  11. microsoftun çıktıktan 2 yil sonra "ısınma hatası varmış lan. aldıysanız haberiniz olsun.eheheh" demesinin üzerine hala hatalı dizayna sahip şekilde ürettiği konsoldur. alan kişi oyun oynarken mutlaka biraz survival-horror tadı alabilir "aha şimdi yandı" diyerekten. gidin ps3 alın, rahat rahat oynayın.
    (kekecadam, 22.07.2007 10:25)
  12. hatalı üretim olduğu mikisoft tarafından kabul edilmesine rağmen hala fiyatında bi düşüş yapılmayarak bizi üzen konsoldur. biz türkler çalıştırırız onları, kimse merak etmesin.
    (beholderrulez, 22.07.2007 10:44)
  13. 2007 üretimlerinde ısınma hatası olmadığı rivayet edilen ve türlü sitelerden 400 liraya kadar inen fiyatıyla alınabilen güzel konsol.
    (estravanza, 30.12.2007 14:51)
  14. şu aralar avrupa da gta iv teması piyasaya sürülen yeni nesil konsollardan yalnız bir tanesi.
    (travis acherontia styx, 28.03.2008 19:17)
  15. bir ay süren ps3 mü yoksa xbox 360 mı araştırmalarım sonucunda galip gelen konsoldur kendisi. şunu da belirtmek isterim ki kesinlikle ps3 ten geride değildir.

konsol oyun oynamak için alınır keza ben de öyle yaptım. xbox 360 ın kolunu elime aldıktan sonra diyebileceğim tek şey sırf oyun kolu yüzünden bile tercihiniz xbox 360 olabilir. xbox live ın psn den her bakımdan üstün olması ve daha kolay ve keyifli bir şekilde online oyun deneyimi sunması da cabası. ayrıca bırakınız lütfen bu ps3 donanım olarak çok daha üstün geyiklerini. tamam ps3 ün cpu su xbox 360 ınkinden çok daha üstündür fakat gpu tarafında da fark cpu daki kadar bariz olmasa da xbox 360 lehinedir. ayrıca ps3 ün cell işlemcisine oyun yazmanın zorluğundan ötürü multi oyunların çoğunluğu xbox platformunda daha iyi çalışmaktadır. ps3 exclusive leri için durum farklıdır. sony desteğiyle yalnızca ps3 platformu için yapıldıklarından konsolun tüm nimetlerini kullanırlar ve tadlarından yenmezler.

eğer ki ben film hastasıyım, her gün blue-ray film izleyeceğim, hd nin her pikseli çok önemli benim için diyorsanız, ayrıca arada da bir arkadaş gelir pes atarım, belki mgs4 oynarım derseniz buyrun ps3 sizi bekliyor. ama ben konsolu oyun oynamak için alırım gerisi vız gelir diyenlerdenseniz kesinlikle xbox 360. multi oyunların xbox 360 ta daha iyi çalıştığını biliyor ama ps3 exclusive lerinden de ayrı kalmak istemiyorsanız iki konsolu da alacaksınız demektir.
    (woodpecker, 28.11.2008 11:44 ~ 11:44)
  16. ısınma sorunu tarafımızdan* çözülmüş oyun konsolu.

"ıslak havluyu atıyorsun cihazın üzerine; ne kırmızı ışık yanıyor, ne ısınma sorunu. hatta kırmızı ışık yansa bile üzerine ıslak havlu serdiğinde ışık sönüyor."

söylentiler bu şekilde.
    (stone cold, 25.02.2009 15:34)
  17. bi yıllık birlikteliğimize iki hafta önce nokta koyan konsoldur. gecenin bir yarısı kırmızı şeytani gözlerini bana doğrultmuş, tam da güzel oyunların arefesinde bozularak az da olsa kendine küfür ettirmiştir ipne konsol. gitti beyaz meleğim. fakat başında geçirdiğim o güzel günlerin hatrına bir şansı daha hakediyor. şimdi hiç yoktan 100 lira masraf çıkardı. ama tabi ki buna değer. zira bir oyuncu gözüyle halen ps3' ten bariz olarak üstünlükleri var. tabi bu üstünlükler göreceli olmakla birlikte; fazla nazlı olması ve ülkemizde teknik desteğinin sadece tahtakale piyasasından ibaret olması sebebiyle türk oyun severlerin gözüne bir türlü girememiştir.
    (ciğercinin önünde takılan kedi, 19.05.2009 17:25)
  18. yeni nesil konsol savaşlarına project natal'la damga vuracak sanki. ayrıca e3 2009'da öğrendiğimize göre left 4 dead 2 ve sadece bu platformda çıkacak yeni metal gear solid oyunu da* xbox'ın ps3 karşısında biraz daha güçleneceğini gösteriyor. wii bizim için yeni neler saklamış, öğrenmek için yarını beklememiz gerekecek.
    (noscho, 01.06.2009 22:52)
  19. project natal denen garip böyle töbe estağfirullah bir şey yapmışlar:

http://www.youtube.com/...

evet; bence de yasaklanmalı, sonunda insanların beynine kablo bağlayacaklar, matrix olacağız diyorduk, adamlar direk kablosuza geçmişler.

(bkz: ne olacak bu insanlığın hali)
    (nick uçar sözlük kalır, 05.06.2009 02:51)
  20. e3 2009' da tam anlamıyla şarap misali olgunlaşmış konsoldur. xbox 360' ın; forza motorsport 3 , alan wake , splinter cell conviction, halo 3 odst , project natal ve milo ile gelecek yıla damgasına vuracağı aşikardır. ha bir de metal gear solid rising' i unutmamak gerek.
    (ciğercinin önünde takılan kedi, 05.06.2009 03:14)
  21. rakibinde god of war 3, gran turismo 5, heavy rain gibi oyunlar çıkacağı için gelecek yıla pek damga vuramayacak konsoldur. ama candır canandır. back-up oyun oynatma imkanı vermesinden ötürü bütçe dostudur. ama 3 kırmızısından deli gibi tırsılandır. ps3'le her konuda yarışır, çok konuda üstünlük sağlar ama ps3 yanında karizması yoksundur.
    (maybesomeday, 03.07.2009 05:31)
  22. yaş itibarıyla oyundan zevk alamama sendromumu bana anında çözdürmüş, eve gitsemde oyun oynasam diye bana saatleri saydıran inanılmaz bir oyun konsolu.
    (beholderrulez, 30.07.2009 11:10)
  23. hayatlarında belkide hiç xbox oynamamış insanların play station un popülerliği bakımından, asla ps3 ile kıyaslanamayacak olan alet ve benzer şekilde boş yorumlarda bulunmaktadırlar.

ben ise aylardır xbox 360 pro pack kullanan birisi olarak fikirlerimi paylaşmak istedim. evet xbox ta 3k problemi vardı. evet var demiyorum, vardı diyorum. yeni çıkardığı jasper işlemcisi ile bu sorunu tamamen ortadan kaldırmıştır ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. 3k problemi ortalama 1 yıl sonra ortaya çıkıyordu zaten. bana kesinlikle 1 yıl sonra xbox un çöpe gidecek deseler yine de hiç düşünmeden alırdım.

arkadaşım ben bir oyuna 100 küsür tl para veremem. 5 oyun parasına bir tane xbox alırım. oyunlarımı internetten indirip tanesi 3 tl ye gelen çift katmanlı dvd me çekiyorum oynuyorum, ya da 5-6 tl ye satan bir sürü yer var ordan alıyorum. ben bu makinayı oyun oynamak için alıyorum. arkadaşlarımın ps3 ü var 3-5 oyunla yıllarca oynayamam. 20 tane oyunun maliyeti 1 ps3 oyununun maliyetinden az.

oyunları hd ye attıktan sonra sadece oyun başlarken dvd sürücü çalışıyor ondan sonra hd den oynuyorsun makine hiç ama hiç ısınmıyor. online oyunlara gelince yazılımı yapan konsolun üreticisi microsoft. ps3 ile kesinlikle kıyaslanamayacak bir oynanabilirlik var online oyunlarda. hatta şunu bile söyleyebilirim. 2 konsolun gamepad lerini elinize alın hangisinin daha kaliteli olduğunu anında anlayacaksınız.

oyunlar görüntü kalitesine gelince kesinlikle oynamadan karar vermeyin derim. kesinlikle çoğu oyunda ps 3 ün tam anlamıyla eline vermektedir. ps3 ünü satıp xbox alan kişilerin neden bunu yaptığını anlamak çokta zor değil aslında. türkiye de yasal olarak satılmadığı için yani teknosa ve benzeri yerlerde ps3 karşısında populerite ve satış miktarında baya geride kalmaktadır orasında tartışılacak birşey yok.

yaz tatili için geldiğim antalyada evimde internetim olmadığı için yeni oyunları indiremedim. istanbul dışında da oyunlarını satın alabileceğim pek bir yer olmadığından bir kaç ps3 kafe ye gittim. xbox oyunu varmı dediğim de herkes "o ne ya?" dedi. böyle böyle dediğimde herkes abi ps3 le nasıl bir tutarsın dedi. abicim bir bak bir oyna nedir bu sony sevdası nedir bu önyargı anlayamadım gitti.

kısacası arkadaşlar amacınız oyun oynamak için oyun konsolu almaksa 1 saniye bile düşünmeden xbox 360 alın derim. ama jasper işlemcili almayı unutmayın. ama yok ben illa bluray film de izlicem diyorsanız o zaman ps3 sizi bekliyor. oyun almaktan birkaç ay içinde belinize büyük yükler binecektir bunuda bileseniz.
    (useful idiot, 21.09.2009 00:00 ~ 00:54)
  24. türk milletinin at gözlüğü taktığının bir kanıtı dahadır bu.
    ps kafelerde adama xbox al rahat et diyosun adam o ne diyo,anlatıyosun millet bunu istiyo diyo; ulan o millet pes'i bide xbox'da oynasın (zaten pes dışında oynadıkları bişe yok, mundar ediyolar aleti) arasında 10 fark bulana ps hediye edicam.

sonuç olarak 10 tl lik oyunlarıyla (hatta internetten indirilirse daha ucuz olur) halkın oyun kosoludur xbox.
    (temptation, 13.10.2009 11:48)
  25. şimdiye kadar edindiğim en güzel elektronik cihaz, biraz oynar hevesimi alır satarım diye almıştım ama şimdi bu cihaz olmadan yapamam diyorum. oyun oynamayı başka bir boyuta taşımakta kendisi. bugün 3k görsem yarın gidip yenisini alırım, o derece seviyorum.
    (beholderrulez, 16.10.2009 11:11)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil