görseller
x men origins wolverinex men origins wolverine
x men origins wolverinex men origins wolverine
belki ilginizi çeker
  1. · x men origins magneto
  2. · r5
  3. · gambit
  4. · deadpool
  5. · taylor kitsch
  6. · emma frost
  7. · hulk vs wolverine
  8. · wolverine origins
  9. · wolverine
  10. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · call of duty modern warfare 2
  2. · yaran diyaloglar
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · yeşim salkım
  5. · dinde zorlama yoktur
  6. · kurban bayramı vahşeti
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · abhaz
  9. · aylin aslım

x men origins wolverine  

sayfa  / 2
  1. mayıs 2009 da vizyona girmesi beklenen film. sabır taşı olaraktan bekliyoruz.
    (bkz: x men origins magneto)
    (akarui, 24.10.2007 18:39 ~ 18:39)
  2. "nedir bu wolverine çılgınlığı , yönetmeni wolverine mi sikmiş" diyerek karşı çıkmama , öfkelenmeme neden olan bir film ismi.hakaten güzel kardeşim , cyclops ne yaptı size neden sahipsiz bu çocuk ? önceki filmde 5 dakka gösterdiniz adamı neden lan!!!
    (zaknafein, 24.10.2007 18:54 ~ 24.01.2008 10:28)
  3. comic con 2008'de kamerayla fragmanını çekmiş fanlar. görebildiğim kadarıyla emma frost, blob ve deadpool var filmde. daha önceden haberini aldığımız kişiyi ise* 01:32'de görebilirsiniz. çığlıklara dikkat!

http://www.gametrailers.com/...

edit: sadece 3 saniyelik görüntü (kart fırlatma, staff numarası) ile söyleyebilirim ki, taylor kitsch olmuş anam olmuş. bağyan gambitçiler yaşadı.
    (noscho, 30.07.2008 21:56 ~ 22:00)
  4. aşağıdaki adresten yüksek çözünürlüklü fragmanı izlenebilir:
    http://www.superherohype.com/...

3 sn. olan gambitgörüntümüz 6-7'ye çıkmış; buna bağlı olarak ağzımızdan akan su miktarı da artıyor tabi ki. ayrıca emma frost'u da filmde görecek olmak heyecan verici.
    (noscho, 15.12.2008 20:28)
  5. wolverine'in düşmanlarının başında genel sabretooth'u the sum of all fears, the omen gibi filmlerde gördüğümüz liev schreiber canlandıracakmış.
    (knuckle, 15.12.2008 20:57)
  6. en sonunda beyaz perdede gambit'i görebileceğimiz film. sevindim ulen.
    (universalmind, 18.12.2008 16:05)
  7. x men'in en sevdiğim ve beğendiğim karakteri wolverine olduğundan, vizyona girmesini dört gözle beklediğim film.
    (ceyus, 03.02.2009 00:49)
  8. resimlerden görüldüğü üzre bomba gibi geliyorum ulen havası veren bahar sonu gösterime girecek film. önceki serileri sanki biraz fos bırakacak gibi nedeni belkide daha çok karaktere yogunlaştıkları için olabilir.

(bkz: gavur yapıyor abi)
    (espforever, 03.02.2009 00:56)
  9. ikinci trailerı da görücüye çıkmıştır. içerisinde cyclops'un gençlik haline de yer vermesiyle gönlümü ayrı bir kazanmıştır.
    (bkz: http://www.apple.com/...)

o zaman kaldı geriye 47 gün...
    (cyclops1988, 14.03.2009 23:13 ~ 23:16)
  10. workprint' i malum ortamlara düşmüş efendim... kaplamasız efektler, ipler, arkaplansız sahneler... sırf bunlar göründüğü için indirilip izlenmeli...

edit: her x-men filmi gibi aksiyona boğulmuş film... biraz derinlik bekliyor insan hikayede ama bulamıyor...
    (orochimaru, 01.04.2009 11:33 ~ 22:47)
  11. workprint versiyonunun altyazısı divxplanet'e düşmüş. beklemek istemeyenler, "abi ben izlerim"ciler, türkçe altyazı bekleyenlere duyrulur.

ben bekleyeceğim sağlam versiyonunun çıkmasını açıkçası.
    (sycrone one, 02.04.2009 10:08)
  12. bu filmden önce -hazırlık ve konuya hakim olma açısından- şu animasyonun izlenmesi şiddetle tavsiye olunur.
    (bkz: hulk vs wolverine)
    (redrumurder, 03.04.2009 21:40)
  13. ben olsam filmi izlemeden önce bir şekilde "wolverine: origins vol. 1"isimli trade paperback'i bulup okurum. bahsettiğim toplama wolverine: origins'in ilk 6 sayısını kapsıyor. logan'ın gerçek hikayesini öğrenmek için birebir. muhtemelen film gerçek hikayeyle çok alakalı olmayacak çünkü. (eski x-filmlerinden bunu kolayca tahmin edebiliriz)

(bkz: http://www.marvel.com/...)
    (bkz: http://www.amazon.co.uk/...)

not: devamında 2, 3 ve sonraki tpb'leri de edinin tabi. onlar da güzel.

edit: ayrıca workprint versiyonunu da izlememeye and içtim. zaten okuduğuma göre deadpool ve gambit'i piç etmişler. marvel, senin ağzını yüzünü öperim güzel evladım.
    (noscho, 03.04.2009 21:51 ~ 21:54)
  14. bekleye bekleye ömrümü törpüleyen filmdir.şurda mayıs'a ne kaldı canıııııım...

sonra magnito'yu beklicez,sonra bunun devamı da gelir ''x-men origins bilmemkim'' diye bekleriz sırayla.
    (sleeping beauty, 03.04.2009 23:10)
  15. http://www.isteksiz.com/...
    (rainbow, 07.04.2009 12:10)
  16. filmin montajsız hali sitelere düşmüştür. izleyince film katloluyor ama sinema sanatına dair güzel şeyler öğreniyorsunuz.
    (scylla, 19.04.2009 23:33)
  17. onu bunu bilmem. öyle yada şöyleymiş. onuda bilmem. bildiğim. hastasıyım wolverine'in
    (yenicheri, 29.04.2009 13:03)
  18. bugün beylikdüzü migros'ta izlediğim film.gerçekten güzel bir film olmuş.batman serisi gibi bu filmide baştan tekrar anlatmışlar,genelde bu tarz kahramanlık filmlerinde oldukça olağan üstü,gerçek olmayan sahneler olurdu,fakat batman begins filmi ve dark knight filmleriyle insansı özellikler bu tarz kahraman filmlerde ön plana çıkmaya başladı.filmden bahsedecek olursam filmde hikayeyi iyi anlatmışlar,film süprizlerle ve hareketli bir şekilde devam ediyor.belkide son zamanlarda izlediğim senaryo tekniği açısından en iyi filmlerden biri.herhalde önümüzdeki yıllarda bu filmin diğer serilerinide izleyeceğiz.son olarak bu filmde her ne kadar insanüstü güçleri olsada bazı kişilerin onları yönetenler daima normal fakat akıllı olan insanlardır mesajını az da olsa vermektedir bu film.çünkü o kadar üstün güçlü olan mutantları albay stryker adlı karekter yönetiyordu ve yaptığı deneylerle bir çoğunu hiç haline getirmiştir.sadece wolverine ona karşı çıktı.
    (kral padişah, 01.05.2009 17:11)
  19. --- spoiler, kan, öfke, gözyaşı dolu mektup ---

sevgili marvel comics, stan lee, senaryoyu yazan arkadaşlar ve fox;

merhaba. benim adım william stryk --ay pardon benim adım, adımı boşverin bana sadece noscho deseniz de olur. sadık bir çizgi roman okuyucusu, cyclops, deadpool, x-factor ve psylocke fanatiği olduğumu bilmenizi isterim. wolverine'i de severim ama fanatiği değilim. sizin elinizden çıkmış x-men origins: wolverine isimli filmi vizyona girdiği ilk gün izledim. tıpkı bundan önceki üç x-men filmi gibi. hatta evimde üçlemenin dvd'si bile var, hediye geldi. beyaz perdede ne kadar sikko işler yapsanız da takip ediyorum işte.

bizim ülkemizde bir şarkı var, "nereden başlasam, nasıl anlatsam" diye başlıyor. ben de aynı duygular içindeyim şu anda. nereden başlasam, nasıl anlatsam...

...bu filme karşı duyduğum nefreti...

biraz açayım.

bir kere girişiniz falso canlar. biraz geriye gidin, 7-8 sene önceye. 2001. origin diye bir limited series çıkartmıştınız abi, hatırlıyor musunuz? hatırlamıyorsanız ben özetleyeyim. hem bu mektubu sizden başka okuyanlar da biraz öğrenir gerçekleri. varan biiiiir! wolverine'in asıl babası thomas logan. varan ikiiiii! thomas logan'ın da bir çocuğu var, adı dog logan. varan üüüüüüüç! bunların sabretooth'la hiç bir alakası yok. hatta hani o seride biz hep dog'u sabretooth falan sanmıştık, anımsadınız mı bir şeyler? plot twist, you know?

ama siz ne yaptınız? "sabretooth'la wolverine'i kardeş yapalım, birlikte büyütelim abi. daha kolay olur senaryoyu yazmak."

logan ismini almasını, yabani hayatını falan direkt atladım farkındaysanız. onlara girsem berserker rage'e bağlayıp klavyeyi parçalara ayıracağım zaten.

tamam, kabullendim hadi. geçtim bunu. gerçi baştan falso olduğu için bundan sonra anlattıklarım normal hikayeyle tamamen zıt gidecek.

şimdi o opening titles kısmı vardı ya? götünüze girsin demeyeceğim, sakin olun; hemen şimdi değil. çok stilize olmuş, kabul. filmin akışı için arka hikayeyi de çok iyi veriyor allah için. ama abi ben şeyi anlamadım ya. stan lee, bu sözüm sana. abi siz silver fox'u o savaşlardan çok önce öldürmemiş miydiniz sabretooth tarafından? ee filmde silver fox - ya da sizin verdiğiniz isimle kayla silverfox team x'ten bile sonra ortaya çıkıyor? abi siz naaptınız ya?! hem o "dokunduğu insanı etkileme" gücü ne? karıda sadece iyileşme yeteneği olması lazım?

neyse, bunu da geçtim.

normalde wolverine'in sabretooth'u silver fox'un katlinde tanıması gerekiyor. ama filmde öyle değil. neden? birlikte savaşa falan gidiyorlar çünkü. normalde tüm silver fox atraksiyonu dünya savaşlarından önce olması gerekirken, filmde iki dünya savaşı üstüne vietnam'dan sonra meydana geliyor. sanırım wolverine'i captain america'yla savaşa sokmak prodüksiyonda pahalıya patladı, değil mi canlar?

tamam bütün bu saçmalıkları da geçtim.

hakkınızı vereyim arada bir. team x'i iyi kıvırmışsınız, her ne kadar ekibi tam olarak oluşturamasanız da.

will.i.am'in karakterini tam tamına çizgi romanla aynı yapmışsınız, tebrikler. agent zero da iyiydi. blob ekipte olmamalıydı, ama şişman hali de gayet başarılı olmuş. o ekipte sabretooth ve wolverine'le beraber başka biri daha var ki...

..."the degenerating regenerate", "the merc with a mouth", marvel evreninin gelmiş geçmiş en ukala, en taşşakgeçen, en ölümcül karakterlerinden biri... wade? wilson? deadpool?!

o team x'le deadpool'un hiç bir alakası yok o yüzden hangi kısımdan hikayeye bağlasam bilemedim; ama çok kızgınım. neden? tamam, gözüktüğü sahnelerde ukalaydı, taşşağın kralını geçiyordu. kılıç numaraları? şahane. gerçi benim bildiğim deadpool silah da kullanırdı ama olsun. her şey tamam. hakikaten o sahnelerde çok mutluydum. görünüşü ve hikayesi tam olmasa da yetenekleri ve ruh hali yansıtılmıştı filme. ama... wade wilson sabretooth'a hayatta yenilmez. onu geçtim, zaten weapon x'te wolverine'den çok daha üstün bir iyileşme kabiliyetine sahip oluyor kendisi, filmde bu olay çooook değiştirilmiş. öldüğü zaman rejenerasyon yeteneği yoktu kendisinin. sonraki "the dead pool" sikkoluğunu anlatmaya tenezzül bile etmiyorum. saçmalıktı.

şu dakikadan sonra size hikayenin sikkoluğunu anlatmaktan vazgeçtim. karakter karakter gideceğim sevgili marvel, fox ve diğerleri.

gambit... hmmm... dünya üzerinde en çok sevilen iki x-men karakterinden biri değil mi? check. biri de wolverine zaten, onun filmini yapıyoruz. check. wolverine'in hikayesini çarpıttık, gambit'i de çarptıralım. check.

abi bu bütün weapon x saçmalığına gambit'i niye katarsınız ki? ya hadi kattınız, eyvallah, adamın gücünü cyclops'la karıştırmışsınız abi. gambit patlatıyor, ısı yaratıyor; cyclops kuvvet uyguluyor. yani remy bey bir objeyi fırlatıp patlatabilirken cyclops gözünden çıkan "beam"le nesneleri parçalıyor, onlara kuvvet uyguluyor. filmde ne oluyor? gambit wolverine'e kart atıp onu duvara fırlatıyor, duman patlama yok. cyke gözlüğünü çıkarıyor, duvar eriyor, alev çıkıyor. haydaaaa...

taylor kitsch kardeşim. yakışıklısın, aksanı da yapmışsın. iyi bir gambit olmuşsun. keşke gözlerini siyah/kırmızı yapmayı da unutmasalardı. olsun, gitmişsin role yani. allahtan josh holloway oynamamış, zaten çok az gözükecekmiş.

cyclops dedim, oradan tüm weapon x saçmalığına bağlayayım. ya allahaşkına, quicksilver'ı lastik bantlarla bağlamış, tutsak etmişler fasilitede diğer mutantlarla beraber. alsdaldkjaşdkljasdklşask. ne içtiniz lan siz? emma frost falan var ya. ulan insan der ki, "silver fox'un kardeşi yaptık bari ismini emma yapmayalım, insanlar yeteneği aynı olunca karıştıracaklar emma frost'la.". ama yoo, adını emma koyalım, yeteneği de aynı olsun, dolgun dudaklı ve sarışın yapalım. göğüsleri dolgun birini bulsaydınız da cyclops'la bi sahne çekivereydiniz? o eksik kalmış.

bir de xavier çıkıyor falan. patrick stewart ya, yapma abi ya. gelme şunların oyununa.

wolverine'e falan geri dönemeyeceğim şimdi, değinecek o kadar nokta var ki karıştırdım, ne desem kan kusuyorum; bırakayım burada.

bokum gibi film olmuş. gerçek hikayeye ihanet etmişsiniz. hainler! siktirin laaaaan!

yours sincerely,

noscho
    xoxo

--- spoiler, kan, öfke, gözyaşı dolu mektup ---

geyiği bir yana bırakırsak; kıyısından köşesinden çizgi roman okumuş insanlar, wolverine'in gerçek hikayesini bilenler bu filme gitmesin. sinirden koltukları yersiniz. önceki x-filmlerini izleyenler bu filmi de izleyebilir, koşuşturmacalar, aksiyon falan güzel. hikayeyi de sevebilirsiniz, yan karakterleri beğenebilirsiniz. ben beğenmedim. sevmedim. nefret ettim. ihanete uğramış hissettim. kalbim kırgın.

eğer magneto'nun origins filminde de tüm çizgi romandan ayrı bir hikaye yaparsanız, eğer öyle bir şey olursa...

"viiiictoooooooooooooooooooooooooooooooooor!" diye peşinize düşeceğim.
    (noscho, 01.05.2009 23:08)
  20. iks men oricins volverin, volverine yol verin a dostlar diyerekten ben de gittim filme. fakat salonda hepi topu 6 kişi olmamız beni şaşırttı. şimdik konuya biraz bakalım müdür. lan wolverine x-men de ki en trajik geçmişe sahip, en çile çekmiş, en bir çok şey yaşamış görmüş geçirmiş, en müslüm dinleyip jilet çekmiş karakter değil mi? biz böyle bildik wolverine babayı böyle tanıdık. siz de ne yaptınız hugh jackman abi wolverine'e baya bir yakıştı diye ve wolverine de marvel dünyasında en sevilen super hero oldu diye tutup bu karakterin tek olarak filmini çekelim dediniz. iyi de ettiniz. aylarca deli dana gibi bekledik döne dolaşa. e tamam da yavrum niye adamın geçmişini saptırıp hızlı hızlı geçiştirdiniz. verem ettiniz lan beni ipneler! ayrıca bu deadpool niye don göynek geziyor? kostümü yok muydu lan bu adamın? ayrıca sabretooth'un ne işi var wolverinin çocukluğunda falan. bazı şeyleri daha iyi geniş yansıtabilirdiniz olm. olmadı bu valla olmadı. sizin yapacağınız filme deee size deee para göz ibneler. tuuu allah belanızı versin be.

edit: o sinirlen fena giydirmişim. ee on altı tl para verdim lan ben biletlere. olacak o kadar.
    (bay sıtkı sıyrıl, 02.05.2009 20:39 ~ 04.05.2009 12:29)
  21. sabretooth ve gambit 'inde filme dahil olması ve ana konun wolverine olması sebebi ile x-men serileri arasında en umutlu olduğum film.bana göre film eğer çok kötü bir şekilde uyarlanmadıysa x-men serisinin en iyi filmi olacak!

(bkz: wolverine)

(bkz: sabretooth)

(bkz: gambit)
    (tırtıklı tırt tırtıl, 03.05.2009 17:25)
  22. öncelikle söylemek isterim ki kötü bir film değil. hoş bir film hatta. ama bir x-men 2 değil.

spoilersız bir yazı yazmaya çalışacağım. senaryosunun çok ama çok fazla klişe barındırdığı doğru. hugh jackman yine aynı logan. oldukça karizma. liev, sabretooth rolünün altından çok iyi kalktığı gibi, bana kalırsa filmde karizması wolverine'in bile üstüne ç.ıkan bir şahıs haline gelir. ufak tefek hoş ayrıntılar var (sp-- mesela filmin başında asansörle üst kata tüm takımın çıktığı sahnede asansörde çalan müzik gibi sp--)

ama film zaten baştan sonra lurgu. gerçekle alakası yok. gerçekten kastım çizgi romanla. eğer çizgi romandan alıntı olsaydı mazur görülebilecek bir çok ayrıntı, filmde görülmüyor. bir çok insanın filmde ne iş yaptığı belli değil. mesela losttaki charlie olsun, yine losttaki ben'in kızını öldüren eleman olsun, boks sahasındaki siyahi olsun hepsi yan ama bir o kadar da çok gereksiz karakterler. olmalarına gerek yok ama senaryo o kadar zayıf ki bi şekilede kotarılmaya çalışılmış.

izlerken bazı yerlerde uykumun geldiğini itiraf etmeliyim. ama sonuçta x-men'in en can alıcı karakterlerinden birinin öyküsünü izliyorsunuz. 10 üzerinden 6 veririm. ama 7 verene kızmam.

bir sonraki film için;

(bkz: x men origins magneto)

edit: bir de gamibit merakla bekleyenler vardı filmden önce. gambit zaten doğal olarak kısa bir rol alıyor filmde, ancak filmin ilk hafta başarısı yüksek olduğu için ve gambiti oynayan taylor kitsch'in başarılı bir performans göstermesi üzerine şu anda holywood kulislerinde bryan singer'a içinde gambitin daha çok rol alacağı bir film çekilebilme olasılığı konuşuluyor.
    (conquistador, 04.05.2009 15:25 ~ 15:30)
  23. şimdiye kadar çıkmış üç x-men filmi de kötüydü... ancak bu film kötülük konusunda ayrı bir boyutta... dünyayı kurtaran adam ya da günümüz m. ali erbil filmleri vs. hakkında söylenen şeylerden daha beterlerini bu film hakkında söylemeyen ayıp eder, haksızlık eder, taraflı davranır, gole ofsayt der, penaltıyı, basket faulu, üç saniyeyi vermez...

en başta hugh jackman, patrick stewart..... gözüme gözükmeyin.. ben böyle boktan filmde oynamam demediniz... senaryoyu yazan ve filmi çekenlere birşey demiyorum bile... bağlayın, kapatın, bir odaya verin hapları neyim... belki iyileşir gerizekalı ibneler...

offf... acayip sinirliyim be sözlük... belki sakinleşip gelip düzeltme/ekleme yapma olasılığım olduğunu belirterek bitiriyorum şimdilik...
    (orochimaru, 04.05.2009 23:34)
  24. elbette gişe yapacak filmdir. x-men filmleri her zaman gişe yapmıştır. afişe wolverine ve gambit konulduğu anda da milyonlarca insan, kötü olduğunu bile bile "10 lira para mı ulan... yürüyün sinemaya" diyeceklerdir. aylar öncesinden kıyameti kopartan workprint'e rağmen yığınlarca insan sinemaları dolduracaktır film için.

ama bu mudur x-men tarihinin en sağlam karakterlerinden birinin hakettiği film? wolverine bu mudur? hugh jackman bile kurtaramamış filmi, o derece olmamış. ha cgi festivali izleyeyim derseniz, buyrunuz... berbat değil, fakat kesinlikle hakkında yapılan hiçbir şişirmeyi de haketmiyor.

ayrıca, bu mudur yapılabilecek en iyi gambit? telekinesi ile iskambil kartlarını fırlatmalar falan... bizim bildiğimiz gambit, kart ve sopa konusunda kendisini eğitmiş ve tek mutant gücü, nesnelere patlayıcı enerji zerk edebilen biridir. bunda hem telekinesi var, hem de sadece iskambil kartlarıyla çalışıyor. belki sinema için daha uygun, ama çizgi roman ve gambit hayranları için de büyük hayal kırıklığı.
    (itülmüş, 05.05.2009 10:16)
  25. genel kanıya göre, tıpkı batman begins gibi beklentileri karşılamamış filmdir. bomba bir devam filmi beklemek de biraz abes kaçacak, zira serinin böyle bir yapısı yok gibi.
    (sikko, 05.05.2009 10:25)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil