x men 3 the last stand *  

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. x men serisinin üçüncü filmidir. bryan singer yönetmemektedir. brett ratner isimli bir şebelek yönetmektedir. juggernaut, angel, callisto, phoenix, kitty pryde, beast, colossus bu filmde geniş bir biçimde yer alacak mutantlardandır. fragmandan görüldüğü üzere storm saçları kesile kesile kuşa dönmüşütr. cyclops da kötü yola düşecek gibi gözükmektedir. gambit hala yoktur. bu yapımcıları allah nası biliyorsa öyle yapsındır.
    site:
    http://www.x3movie.com/...
    announcement teaser (valla!):
    http://www.apple.com/...
    (telperion, 15.12.2005 22:34 ~ 22:47)

2. gambit'i listede göremeyince bir kez daha hayal kırıklığına uğradığım film..
    zaten iki filmdir rogue da tavuk gibi geziyor etrafta, şöyle bi uçsa iki elemanın kafasını birbirine tokuştursa fena mı olur?
    allahtan bu yeni filmde phoenix var da filmi bekleme sebebimiz oldu..
    beast abimize de saygılar..
    (rafael, 19.12.2005 20:00 ~ 20:00)
  3. filmin afişine vurulduğumu mu yazıyım yoksa teaser'ına vurulduğumu mu. çok harika bir film bekliyor bizi ben bunu bilir bunu söylerim. az kaldı mayıs'a.
    (creepingdeath, 19.12.2005 20:14)
  4. bir dahaki filmde artık gambit'in apocalypse'i alaşağı edip dünyayı kurtarmasını, phoenix'in x-men'den ayrılıp bikaç galaksi yoketmesini sonra dönüp cyclops ile evlenip çoluk çocuğa karışmasını, yine gambit'in hırsızlar ve katiller arasındaki kan davasından kaçışını, wolverine'in geçmişini temizlemesini, storm'un wolverine'e yazmasını bekliyoruz..bütün bunları bir filme nasıl sığdırırlar bilmiyorum ama suyu çıkmadan seriyi noktalasalar iyi olacak, tadında bırakmak lazım..ama bu seri de gambitsiz noktalanırsa gerçekten eksik kalır..

darısı x-men 4'ün başına..
    (rafael, 19.12.2005 20:32)
  5. x3:last stand serinin son filmi olarak planlandı başta ama serinin yapımcısı ralph winter bunun son film olmayacağını açıkladı.çizgi roman uyarlaması olduğu için x745 e kadar gitmesinden korkuyoruz
    (lucifer, 02.05.2006 03:03)
  6. sitesinde bile karizma olan film.ilk serinin son halkası.

http://www.x-menthelaststand.com/...
    (dick darlington, 19.05.2006 18:31)
  7. wolverine karakterine neden mal edildiğine dair bir açıklama umduğum film.filmin afişinde pençe ne arıyor anlamak istiyorum.
    (dick darlington, 20.05.2006 05:28)
  8. afişinde beast abimizi kurabiye canavarı şekline sokarak daha izlemeden benden seri eksi yemiş filmdir. yine gambit yoktur. bu da ikinci seri eksileme nedenimdi. umarım izlediğim zaman süper eğlenir, aynı zamanda da seri artı oy veren cici olabilirim. saygılar.
    (peng, 20.05.2006 08:57)
  9. giriş notu: yazı spoiler ve benzeri zararlı maddeler içeriyor olabilir.

bu akşam özel gösterimle gidilip görülmüş filmdir. öncelikli olarak tarafımdan beğenildiğini belirtmek isterim. ilk iki filmden ayrı olarak ortamdaki aktif mutant sayısının çokluğu göze çarpmaktadır. sürpriz öğeler filmin her anında mevcuttur, ama sonda doruk noktasına ulaşmaktadır.
    ek not: salonu yazılar çıktığında terketmeyin, sona kadar bekleyin.
    ilk kısım olaylara giriş, geçmişle ilgili bazı öğeler, yeni karakterler hakkında bilgilerle geçmekte. savaş hazırlıkları, fragmanı izleyenlerin bildiği gibi geri dönen jeanin kötüleşme süreci önemli noktalar.
    2. kısımda ise savaş anı büyük bir bölümü kaplamakta. sonlarda olaylarda ve mutant arkadaşlarımızın hayatlarında büyük çapta değişiklikler olmakta.
    -hikayeye yeni karakterlerin eklenip sürecin geliştirilmesi kısımlarında bazı kopukluklar göze çarpmakta.
    -jean karakteri beklentilerinizi karşılamayacak, o nedenle fragmana aldanıp büyük beklenti içerisinde olmayın.
    -kanatlı arkadaşımızın olaylara ne gibi bir katkısı var ben çözemedim.
    -2. filmden sonra ısrarla beklediğimiz ateş ve buzun mücadelesi çok kısa ve basit tutulmuş.
    -olaylar anılarımızda yer edinmiş x menden farklı boyutlara ulaşmakta, çizgi roman ve çizgi filmden tamamen kopmakta.
    -filmi artık seri bitecekmiş, xavierin hayali gerçekleşmiş gibi sonlandırırken, beklenmedik sürprizlerle bir devam olacak dedirten bir durumda salonu terkettik. artık yeni filmmi olur, yoksa matrix gibi xmen online mı yaparlar bilemiyorum.

sonuç olarak, film seyredilesi, lakin biraz daha uzatılarak kurgudaki eksiklikler giderilebilirmiş. çünkü salona girişimizle çıkışımız arasındaki süre 2 saat bile olmadı(tabi özel gösterim olması nedeniyle reklam olmaması buna bir etken olmuş olabilir).

-------spoiler----------
    yer: xavierin odası
    zaman: öğrencilere ders verdiği vakit
    olay: öğrencilere izletilen videoda hatunun ekrana yaklaşıp konuşması. sözler yaklaşık olarak şu şekilde:
    "komada olan bir insana, bir başkasının, mesela kanserden ölmek üzere olan bir insanın zihninin yerleştirilmesi ahlaki açıdan ne kadar doğrudur?"(genel çıkarım buydu, farklar pek önemli değil)
    not: bu anı ve sözü film bitene kadar unutmayın. ben sinemadan çıktıktan sonra idrak ettim olayı tam olarak.
    -------spoiler----------
    (lord andurien, 25.05.2006 23:49 ~ 26.05.2006 09:02)
  10. (bkz: x men 3)
    (lord andurien, 25.05.2006 23:59)
  11. credits'i izlemeyen taocu sinema izleyicisine sağlam bir ayar veriyor ama ne yazık ki yerine ulaşmıyor. neden çünkü izlemiyorlar. evet.
    (ucurtma, 27.05.2006 22:16 ~ 01.06.2006 11:09)
  12. metale dönüşen adam rus değil miydi dedirten film
    (elchupacabra7, 28.05.2006 12:17)
  13. filme genel olarak iyi demek mümkün değil bence.konu aslında iyiydi ama o kadar çok karakter var ki bu bazen dezavantaja dönüştü.mesela karakterlerin kendi hikayalerine tam olarak odaklanmadıkları gibi hepsinden bi parça koymaya çalışmışlar asıl konu çok güzel olmasına rağmen arka planda kaldı bu yüzden.iyi mutantlardan niye sadece 6-7 tanesi magneto ve ordusuna karşı koydu?daha fazla mutant olamaz mıydı? bu kadar geniş bir alana sahip film daha uzun olamaz mıydı? büyük beklentiler,büyük hüsran...
    (lucifer, 28.05.2006 13:39 ~ 26.09.2007 14:35)
  14. bu yazı spoiler, abs ve hava yastığı içermektedir; ona göre dikkatli okuyalım.

öncelikle, süper film. en kritik dönemeçte yapılan teknik direktör değişikliğine, fazlasıyla kısa tutulmuş süresine, olay ve tip yoğunluğuna, klasik karakterleri bozuk para misali harcamasına rağmen, x menin karanlık ve kaotik atmosferini şahane bir şekilde yansıttığını belirtmek gerekir. hatta x men'in meselesini (ki belli bir meselesi olan nadir çizgiromanlardandır), "gizli yediler ve şatonun esrarı" tadındaki ilk filme göre daha iyi ortaya koyduğu bile söylenebilir.

filme gelirsek, beast aranan kan olduğunu kanıtlarcasına orta sahayı toparlıyor; ice man nihayet aklını başına devşirmiş, iyi yükselerek kafayı gömüyor; phoenix topu ayağına aldığı anlarda seri çalımlarla sonuca gidiyor; wolverine ve magneto bildiğiniz gibi, onlarsız x men alemi düşünemiyoruz; ne yazık ki mystique'ten mahrum kalıyoruz bu kez; rogue denen langaroz ise yine beklenen performansından uzak, sahada gezinmekten başka bir şey yapmıyor.

özellikle kilisedeki mutant toplantısı ve magneto'nun kampında geçen bölümlerde kendimi çizgiromanın içinde hissettim ki sırf bu sahneler için bile izlenmeye değer bir çalışma olmuş. karakterler yeterince işlenmemiş, yok efendim pyro'nun nasıl bir motivasyonla davrandığı algılanamıyor tarzında tavır koyanlara ise, ortada nihayet bir çizgiroman uyarlaması bulunduğunu, karakterlerin bir shakespeare tragedyası formatında geliştirilmesi gibi bir tasanın, hele ki bu kadar popüler bir çizgiromanda yeri olmadığını hatırlatmak isterim.

neticede gidin izleyin; çizgiromanları okumadıysanız onları da merak edeceksiniz zaten. yok eğer izlediğiniz şeyin bir sürü kılıksızın birbirine çift daldığı mana fukarası bir sirk olduğunu düşünüyorsanız, kafaya takmayın. nasıl olsa yakında unutursunuz gider.
    (tembel, 06.06.2006 18:42)
  15. gözlerin cyclopse u aradığı ama diğer mutantlar da dahil kimsenin cyclopse u sallamadığı film.ulan ayıp be yılların cyclopse u ezik muamelesi görmüş resmen.
    (zaknafein, 06.06.2006 19:03)
  16. ::: spoiler içerebilir; lakin pek fazla değil :::

hiç bitmesin dedirten serinin şimdilik son halkası. zilyon tane değişik mutant var. oldukça yaratıcı ve güzel sahneler var filmde. filmin acı sürprizi gambit iken en süper sürprizi (en azından bana göre) beast idi. cyclops'a ve jean'e yazık edilmiş. cyclops'un rolü daha fazla olabilirdi ve jean* seyirciyi daha bir "oha filan oldum." konumuna sokabilirdi. ayrıca afişlerde o kadar yer verilen kanatlı gencin hangi yaraya derman olduğunu çözmüş değilim. sanırım hem laboratuvardaki reddi hem de xavier'in ölümünden sonra x-men taziye evini ziyareti* cure'a karşı olan isyanın başlangıcını sembolize ediyor. anlaşılması zor olmuş biraz. sağlık olsun.

::: spoiler içerebilir; lakin pek fazla değil :::
    (twinkle, 06.06.2006 21:49 ~ 07.06.2006 02:16)
  17. x men serisini izlememiş olmama ve sinemaya zorla sokulmuş olmama ragmen inanılmaz begendiğim filmdeki hatunlardan gözlerimi alamadığım acaba mutant olmak nasıl bir duygudur diye düşünmeme neden olan film
    (sorunsal, 06.06.2006 22:00)
  18. ----spoiler----
    yapımcıların ana karakterlerin yarısını harcadıktan sonra kalan karakterleri toplayıp wolverine filmine transfer edecekleri filmdir. james marsden süpermene kaçmıştır bryan singerın arkasından. patrick stewartın da anlaşması bitmiştir herhalde. ancak professor xi lök diye öldürmek göt istemektedir. bu yüzden bir kısım dalaverelere başvurulmuş, profesör kendini boş bulduğu bir vücuda download edivermiştir. biz picarddan bozma profesörümüzü pek sevmekteydik halbuki. bu arada bobby drakei ucundanda olsa iceman olarak gördüğümüz filmdir. ancak kendisinin savaşırken takındığı küçük emrah ifadesine gıcık olmuşumdur. psylockeun ufak cameosuna ve de bozuk para gibi harcanmasına ise hiç girmek istememekteyim.
    edit: çok fena sıçmışım sevgili sözlük okurları. komadaki boş flash diski oynayan adam da patrick stewartmış meğer. adamın günahını almışım diyerek buraya bir necefli maşrapa sokuyorum.
    ----spoiler----
    (telperion, 07.06.2006 01:25 ~ 23:39)
  19. ---spoiler---

ertem şener in ronaldinho ya olan ilginç aşkından sonra tanıklık ettiğim başka bir aşk hikayesidir.

filmin yönetmeni dallama hollywood insanı , benim cyclopse umu bana izletmemiş , filmin başında öldürmüş , sallamamış , xavieri de gebertmiş , wolverine e olan aşkını da ulu orta yaymıştır.o ne lan öyle x men mi olur bi gidin ya.duygusallık katmışlar bi de saçma sapan , biz aksiyon izlemeye gittik tek gördüğüm bozuk x men karakterleri ve ölümleriydi.ya sorarım cyclopse ruhsal bunalımdayken xavier hiç storm a "yavrum o kafayı sıyırdı seni lider düşündüm ne dersin" dermi ya... sonra magneto şerefsiz biri mi ? hayır ve hayır...olmamış kardeşim bu film.kızdım evet.

---spoiler---

not:ilk girimde gazı almamıştım.ancak telprion a teşekkürü borç bilirim gaz konusunda.

bu filme gitmeyin arkadaşlar x men seviyorsanız.
    (zaknafein, 07.06.2006 01:38)
  20. ----spoiler----
    düşündükçe deliriyorum sevgili okurlar. multiple mani kötü adam yapma fikrini ortaya atan kişiyi bulursam iki çift laf edeceğim. ve bu laf "aferin sana" olmayacak.
    ----spoiler----
    (telperion, 07.06.2006 23:54)
  21. bobby drake'i 5 sn. için ıceman olarak görmek için bile tekrar gidilesi film. lakin aynı şeyleri diğer karakterler için söyleyemem. keşke psylocke ve colossus'u daha fazla kullansalardı.
    serinin son filmi olduğunu düşünenleri filmin son sahneleri ile dumur etmiştir.
    (el portugues, 26.06.2006 12:28)
  22. ----spoiler----
    bu filmi güzel kılan sadece ve sadece gambit ile birlikte favori karakterim olan jean grey'i phoenix halinde ve gücünün doruğunda izlemekti benim için (çocukluğu, evi, arabaları..vs uçurması, insanları parçalara ayırması falan filan hoştu) onun dışında cyclops'un sanki bu bir diziymiş de o bölümden sonra diziden ayrılacakmış gibi daha filmin en başında harcanması (tamam filmi bıraktı da bari diğer filme kadar bekleseydi..) , angel'ın x-men'e kelimenin tam anlamıyla "tepeden düşmesi" ve karakterin kesinlikle bir yere oturtulamaması, wolverine'in parçalanıp parçalanıp saniyede iyileşmesi (yani bilemiyorum belki o da jean gibi ikinci filmden beri çok ama çooook güçlenmiştir yoksa mümkün olduğunu pek sanmıyorum), rogue ve iceman ilişkisi ki ilk filmden beri karşısındayım, gambit'in yokluğu, nightcrawler'ın yokluğu, önemli karakterlerin yan rollerde harcanmaları...benim bildiğim x men'le alakası olmayan pek çok şey fakat x men'in türlü türlü versiyonlarının olduğunu göz önünde bulundurarak, en azından bazılarına, olabildiğince ılımlı yaklaşmaya çalışıyorum.
    çok şey beklenmiş ama kesinlikle bekleneni vermeyen, çok şey anlatmaya çalışmış ama hiçbirini doğru düzgün anlatamamış bir film bu..fakat filmi çizgi romanın dışında değerlendirince kesinlikle vasatın üstünde bir filmidir kanımca (ya da jean grey sempatim görüşümü etkilemektedir)
    ps. magneto'nun phoenixten kaçarken "ne yaptım ben" tarzı bir cümle sarfetmek için araya sıkıştırılması nasıl bir rezilliktir anlayamadım gitti...
    ----spoiler----
    (nighttimebird, 05.07.2006 02:02)
  23. wolverine gibi bir anti-kahramanı, alemin en kral dark-hero'sunu, karizmatik bir chaotic neutral karakteri tutup lawful good yapmış serinin son filmidir. bu ayrıntıya takıldığım için filmi 2 kere izledim, yine tam izleyemedim.
    (mavio, 02.01.2007 15:03)
  24. jeneriklerden sonra gösterdiği (ya da oraya gizlediği) son sahne ile bana küfür ettirmiş "ya yeter artık" dedirtmiş film...

-------------------------spoiler---------------------------
    filmin son sahnesinde doktor hanım bilinci yerinde olmayan hastanın yanına gider ve kontrol etmeye başlar. o sıra hastadan bir merhaba duyulur. doktor dönüp hastaya bakar ve küfretmem gereken soruyu sorar:
    -charles??
    --------------------------spoiler---------------------------
    (talen, 16.01.2007 15:56 ~ 15:57)
  25. uzun bir aradan sonra içimde yeniden alevlenen sinema aşkıyla tekrar dönüş yaptığım sinema dünyasında izlediğim filmler silsilesinin önceki gün izlediğim ilk halkası...

şimdiye kadar seyrettiğim en güzel "x-men" filmi...

önceleri yönetmen koltuğuna bryan singer gibi kalite işler çıkarmış * bir yönetmen yerine brett ratner gibi piyasa filmler* çekmiş bir yönetmen gelmesi beni tedirgin etmişti...

ancak filmi izledikten sonra brett ratner'in, bryan singer'dan daha iyi bir iş çıkardığını gördüm ve her ne kadar serinin son filmi dense de bırakılan açık kapılar nedeniyle serinin devam filmlerini beklemeye koyuldum...
    (van den budenmayer, 29.03.2007 13:20)
 sayfa  / 2