|
|
- sözlükte sıkça karşılaşılan insanların modelleme geleneğinin, genelleştirilmiş hali
- (bkz: x-men)
- (bkz: model modeli)
- insanları modellemekten haz alan insan modeli.(bir dakka lan ben de modelledim)
- kişisel görüşüme göre insanları modellemekle pek bi ilgisi yoktur bu cümleyi kurmanın. çünkü burada model kelimesinin kullanılması bile "öylesine"dir.
günlük hayatta görüp de ilginç bulduğu bir haeketi sözlüğe yansıtmak isteyen yazar şöyle bir başlığı pek estetik bulmamaktadır:
"bazı insanların araba anahtarlarını küpe olarak kulağına takması"
ya da:
"küşük parmağınıburnuna sokmadan uyuyamayan insanların olması"
şöyle bir başlık açmaya kalksa:
"çekmeceden korkan insanlar"
çok daha genellemeci hatta kelimeyi kullanmamış bile olsa modellemeci bir başlık açmış olacak. o yüzden hem biraz daha yumuşak hem de az çok gülümseten bir biçim olarak x modeli kelime öbeğini terçih eder.
söylemek istediğim şey sadece bunun modelleme olmadığıdır. öte yandan başlıkların yarısının bu biçimde olması beni de rahatsız etmekte. her (çok afedersiniz) bokun modelinden bahsetmekten ben de haz etmiyorum ancak burada yanlış olan şey bu kalıbı çok fazla kullanmaktır. yukarıda belirttiğim gibi en uygun şekil olarak seçtiği için değil ilk aklına gelen şekil olduğu için bunun kullanılmasıdır. saygılar. mahmut ve himmetle kalın
- iş bankası'nın maksimum kart reklamlarında zıplayıp hoplayıp x şekline girmeye çalışan insanlardır.
- (bkz: model model canlılar)
ofiste birden kalkıp amuda kalkmış şarkı söylerken osuran insan modeli modellemeye indirilmiş bir baltadır.
|