|
|
- bir boylumlama çeşididir..
- (bkz: bir x olarak y)
- (bkz: regresyon uydurma)
- orijin haricinde, sonsuza kadar platonik kalmaya mecbur ilişkidir.
- orijinde şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılıp, sonsuzda bile birleşemeyen bir duygusal ilişkidir. (bkz: paralel doğrular sonsuzda kesişirler)
~ dik doğrular için tırtıklı cips'e en derin saygılarımı sunmaktayım*
- x ilk göz ağrımızdır. tek bilinmeyenli denklemlerin başrol oyuncusudur. anlaşılırdır. çözülebilirdir. sevilesidir. taki y devreye girene kadar. y ile başlar karışıklıklar. sinsidir. z'nin, q'nun, w'nun geleceğinin habercisidir y.
- çoğu zaman xin bağımsız zavallı ynin de xe bağımlı olmasıdır.
- x: bu kalabalık ne? eylem mi var?
y: yok lan. çok psikopat bi hocaymış bu. a,b,c,d,e de geldi bu sefer.
z: o değil ben bu a'ya gıcığım ha.. ilk harf o ya, bi afralar bi tafralar..
y: susun lan, geliyolar. duymasınlar. nasıl bir işlemdir munakoyim, bi dipdibeyiz bi uzak.
a: ayy... bu ne yaa..yoruldum paydan paydaya koşturmaktan.. ittirmesene kardeşim ilerliyoruz işte.. b kıçımı mı elliyosun sen benim?
b: yok apula! beni de c ittiriyo valla, kusura bakma.. oğlum dayamasana, bak bağyan rahatsız olmuş!
c: ben naptım oğlum görmüyon mu d'yi yaa.. nası koşuyo pezemenk.. ana d nerde lan?
e: az önce sadeleşti o.. şu karşıdaki d'yi de alıp gitti.
x: ne biçim işlem lan bu yeminle sonuca çıkmıcaz.. ulan nerdeyim ben? kaybolduk!!
z: yaa sen dur şimdi anlarız, d hacım kaç çıkıcaktık biz?
y: eee.. sikerim ben yatıyorum..
- (bkz: fonksiyon)
- yanyana gelirse erkek cinsiyet kromozomu,ayrı ayrıysa matematikte bilinmeyen olurlar.
- x: ben eşsizim ben mükemmelim!
y: sen bensiz yapamazsın.
x: güldürme beni. ben tek başıma yeterim.
y: nasıl yeteceksin?
x: şöyle ki sen olmadan da ben bir benzerimi bulup ,xx olup yaşayabilirim. ama sen benzerini bulsan yaşayamazsın.
y: olamaz!!
x: oldu bile canım. sen peşimden daha çooook koşacaksın.
y: ama denklemler,matematik,fizik,kimya.. denklemlerde senden yüzlercesi ancak ben ediyordum?!?
x: o hayatın denkleminde geçersiz canım. bu evrende hayat bulup yaşamak istiyorsan benim peşimden koşmak zorundasın.
y: bunu yapamazsın!
x: bal gibi yaparım. biz kendi içinizde mutluyuz ama siz kendi içinizde mutlu olamazsınız.
y: ...
(bkz: hayatın en basit yerinde dahi geçerli yasalar)
- (bkz: edi ile büdü)
- x yalnız bırakılmaya mahkumdur
(bkz: x'i yalnız bırakmak)
x'e değer verilir ve y bulunur
(bkz: x'e değer vermek)
y; x'siz hiçbir şeydir fakat x, değer verilmese de aslanlar gibi kendi ayakları üstünde durur, y'ye sıfır verilip x'in değeri anlaşılabilir, ardından x'ten özür dilemek gerekir.
(bkz: x'e değer vermemek)
|