|
|
- tam adı "the x-files: i want to believe" olan ve 2008'in temmuzunda amerika'da gösterime girecek, the x-files franchise'ının yeni filmi. henüz konusu hakkında pek bir şey bilinmese de, film mitoloji bölümü değil monster of the week bölümü tadında olacakmış ve hikaye, dizinin bitiminden 6 yıl sonrasında başlayacakmış.
detaylı bilgi burada:
(bkz: http://en.wikipedia.org/...)
ayrıca afişi de hoş olmuş. heyecanla bekliyoruz.
- fragmanı da yayınlanmıştır.
http://www.sinemaestro.com/...
- fragmanından gördüğüm kadarıyla gillian anderson ve david duchovny çok yaşlanmış. çökmüşler sanki. bunun dışında fragmanın ilk kısmı ikinci sınıf bir gerilim filminin fragmanına çok benziyordu. ne zaman ki tema müziği girdi, "aha" dedim, "işte x-files". yanlış görmediysem şirin karakter x-zibit de filmde fbi ajanı olarak yer almış. doggett ve reyes ise yok sanırım filmde.
heyecanla bekliyoruz.(noscho, 12.05.2008 13:35 ~ 16.05.2008 22:18)
- (bkz: unkle/@2530254)
- abd'de 25 temmuzda, ülkemizde ise 12 eylülde gösterime girecek olan, x files efsanesini bizlere yeniden yaşatacak olmasını ümit ettiğim merakla beklediğim film...
www.xfiles.com
(bkz: dönüşüm muhteşem olacak)
- (bkz: http://www.imdb.com/...)
onları tekrar görmek çok güzel.*
- amerikalı eleştirmenlerce olumsuz eleştirilere maruz bırakılan film. iki hafta sonra türkiye de gösterime girecektir. benim gibi hayranları olan kişilerde ilk günden gidip izleyeceklerdir. zira trailer ı izlerken ortada çalan dizi müziği bile heyecan yaratmaktadır..
- efsaneyi yerle yeksan eden filmdir.
(cupid, 05.09.2008 03:45)
- çok rezil... yüzeysel... n'aptığı belli olmayan çakmaçapan bir film olmuş.
sen beş sene üstünde çalış, çıka çıka bu çıksın...
bu filmle ilgili güzel tek şey, hakkında yapılan aşk şarkısı.
http://www.bakiniz.com/...
- vizyona girer girmez gidip gördüğümüz film.
açıkçası sinemasal bir hava yerine bir dizi havası vardı.. eğer the x files dizi olarak dönecek olsaydı, ilk bölümde böyle birşey olabilirdi.
-- spoiler --
ı want to believe cümlesi, dizilerde mulder ın dünya dışı varlıklara inancına gösteren cümleydi. ama filmde uzaylılara dair hiç bir şey yoktu. yıllarca deney yapan iki manyak bilim adamının insandan insana organ nakli için kurban öldürmeleri suç unsuru olarak ele alınmış. bu suç teşkil eden konunun çevresine eski sapıklardan bir rahip serpiştirilmiş.
mulder a içten içe hayran olduğu belli olan bir ajanın scully e gidip mulder a ulaşmasını istemesi, mulder ın merakına ve scully e hayır diyememesi sonucu kendini işin içinde bulması kendi kaptırıp her zamanki deli cesareti ile olayın sonuna ilerlemesi.. son anda scully nin onu kurtarması.. genel konu akışı da budur..
yalnız öncelikle burdan fbı ya seslenmek istiyorum, sizden bi bok olmaz canlarım. bir bölgede yıllarca birileri kaybolup öldürülsün, cesetleri karların altında saklansın, buz tutsun sen haberdar olma, kendi ajanın kaybolunca merak et, eski sapık pedere inan, mulder ı geri çağır.. bizim emniyet teşkilatı bile sizden iyidir be koçum..
gelelim filmin değerlendirmesine.. david duchovny ve gillian andersson rollerini gayet süper oynamışlar. şahsen gillian andersson a aşık oluverdim tekrar.. skinner ı görmekte güzeldi.. sapık pederin de "sürekli görüyorum görüyorum" diyip ıkınmaları biraz sıkıcı geldi bana.. "abi hadi bea şu sayısal ı görüver yırtalım" diyesim geldi bir ara..
senaryo kısmına bakacak olursak.. şu bir gerçekçi the x files ın sevilmesinde, yıllarca yayınlanmasında en büyük pay senaryosuna aittir.. bunu kimse inkar edemez. ama yılların başarılı senaryosu bu filmde maalesef yoktu. söz konusu olayı kesinlikle bir "x file" değildi.. polisiye bir konuydu.. dizinin bir bölümü olarak gösterilse beğeni toplardı ama sinema için aynı beğeniyi alması zor. ve filmin ismi olan "ı want to believe" direkmen mulder ın uzaylılara inancını yansıtırken, filmde dünya dışı varlıklarla ilgili hiçbirşey yoktu. hiçbir paranormal aktivite de yoktu filmde.. polisiye bir konuydu... o yüzden senaryo açısından olmamıştı bu film..
açıkçası, the x files : ı want to believe i ilk duyduğumda mulder ın uzaylılara inancını yansıtan, içinde paranormal bir aktivite olan "x file" dosyasını beklemiştim.. hatta mulder ın kız kardeşi de bu dosyanın içinde yer alabilir diye düşünmüştüm.. maalesef yanılmışım..
-- spoiler --
filme gideceklere de tek tavsiyem, izlerken film gözüyle değilde dizinin bir bölümünü izliyormuş gibi bakmalarıdır.
yine de mulder ve scully i görmek güzeldi.. eğer bir devam filmi daha çekilecekse -ki şahsen isterim- içinde bol bol paranormal aktivite olsun, olayların kurgusu olsun, ve olay gerçek bir "x file" olsun, içinde mulder ve scully de olsun... bu kadar şey istedikten sonra filmin ismini vereyim bari.. isim babası olmuş olurum hem..
(bkz: the x files the truth is out there)
edit: teşekkürler pristique
- inanılmaz kötü bir film. niye kötü olduğunu anlatmaya değmeyecek kadar kötü hatta.
- kredi kartında birikmiş puanlarla gitmeme rağmen o havadan gelmiş puanlara bile acıdığım filmdir.
- tam bir fiyaskodur. 10 bölümlük dizi senaryosunu 1 kerede çakmışlar.
|