kampusumemescidistiyorum com *  

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. kampüsünde daha güzel bir kütüphane yada yada iyi derslikler yerine mescit isteyen bir topluluğun açtığı web sitesi. üniversitedeki hristiyanlarda kilise yahudilerde sinagog istemelidir bu durumda. üniversiteler medrese değil laik eğitim kurumlarıdır. zaten ülke çapında heryerde gerektiği kadar ibadethane vardır. gereksiz bir tepki, gereksiz bir site daha.
    (perception, 06.04.2008 17:52)
  2. çok şükür ateşe tapan bir çoğunlkuk yoktur ülkede. zira bu amcalara uyduğumuz taktirde yanmayacak bina, ortadan kalkmayacak eğitim kurumu düşünemiyorum. yine o kadar tehlikeli inanç için sizi buraya alalım;

(bkz: hinduizm)
    (pembe panter, 06.04.2008 17:57)
  3. (bkz: http://www.kampusumemescidistiyorum.com/)
    (azureel, 06.04.2008 18:01)
  4. (bkz: kampusume birahane istiyorum)
    (bkz: kampusume kahvehane istiyorum)
    (adamın biri, 06.04.2008 18:08)
  5. saçma sapan insanların yapmış olduğu provakatif bir hareketin adresi. salt provakatif amaçlı yüz verdiniz astarı nerede den başka bir şey olmayan pişkinlik göstergesi. bu ülkede türban bile bu kadar kıyamet kopartmış devleti geri adım attırtmıştır kaldıki her üniversiteye bir mescid kampanyası misali bu harekette insanların cahilliği ve maşalığına bir göstergedir.
    aslında sadece bu bile türkiyede yapılmak istenen her şeyin bir aynasıdır. ermeni soykırımını tanırsanız bu ermenilerin toprak istemesine kadar gidecektir, eyalet sistemi yaparsanız kürtler azacak bağımsızlık isteyecektir ve siz türbanı serbest bırakağız derseniz işte bu kalitedeki insanlar dakikada sizin özgürlük mantelitenizi kötü ve hain amaçlarına alet eder size başka bölücü ve yıkıcı planlarla gelirler savını doğrulamakta olan durumdur.
    (lost knight, 06.04.2008 18:09 ~ 18:23)
  6. tanım: gereksiz insanlardan gereksiz bir söylem.

ne bu şimdi? ulan kampüsünüzde eğitim adına hiçbir sikim yokken siz mescid istiyorsunuz. siktirolun 50 adım ötede mescid de var, camii de. ne boktan insanlarsınız lan. provake amaçlı eylemlerinize dini olguları alet etmeyin artık. yeter ya. ulan bir mescid eksik demi harikulade kampüslerinizde. ne sikim bir eğitim ortamı var farkında değilsiniz. mescid istiyormuş. neyse yaa. bir şey demiyorum ben.
    (fantastikkarakterleriolmasadanickimcokfantastik, 06.04.2008 18:14 ~ 18:22)
  7. laf oyunlarını bırakıpta işin özüne bakacak olursak bu işin sonu ülkemin şeriatla yönetilmesini istiyorum a kadar ilerler.bu ülkenin kaderiyle,rejimiyle kimse oynamamalı ve bu kadar zorlanmaması gereklidir.şimdi at koşturursunuz ve istediklerini yaparsınız ama ileride durum değiştiğinde kendi yarattığınız radikallerde sizinle oynamaya başlayınca ağlamaya hakkınız yoktur.
    (all your base are belong to us, 06.04.2008 18:18)
  8. (bkz: http://www.kampusumeinekistiyorum.com/)

hindu'yum, o bakımdan.
    (neverlander, 06.04.2008 18:29 ~ 24.07.2008 00:19)
  9. zerre haklılık payı görmediğim isteğin dile getirildiği sitedir.
    hak savunma iddasıyla yola çıkan grubun isteğinin yerine getirilmesi demek sayı farkı ne olursa olsun diğer dinlerin mensuplarının ibadet alanlarının da kampüs içerisine açılması gerekliliğini doğurur.
    ülkemiz bu denli yokuşa sürülürken isteklerinde dikkatli olmalıdırlar, isterken bir kez daha düşünmelidirler. ibadetlerini yerine getirmek isteyenler camilere gidebilirler. eğer bunu yeterli bulmuyorlar ise ilahiyat fakültesinde okuyup, sıra üstünde namaz kılabilirler.
    asimile olmak bir kültüre verilmiş en büyük cezadır kanımca, bu ülke de islam dini mensuplarının oranı ne olursa olsun bir diğerinin ibadetine karışma, zorlama hakları yoktur. ve laik devlet düzeni bu zorbalığı kaldırma adına kanunlar koyar. eğer bir ülke laikse devletin kontrolündeki eğitim yuvasında da dini unsurlar, ibadet haneler bulunamaz.çünkü diğer kültürleri, t.c. vatandaşlarını korumak asıl olandır.

bunu idrak edemeyen üniversite öğrencisinin olduğuna, başkalarına saygı duyacağına, işi zorbalığa dökmeyeceğine inanmıyorum.demek ki böyle üniversite öğrencisi yoktur, isteği de olamaz.
    (bkz: demagoji)
    (durugörü, 06.04.2008 18:32 ~ 18:39)
  10. alternatiflerinin universitemdeharcistemiyorum.com, egitimdefirsatesitigiistiyorum.com, ulkemdehuzurverefahistiyorum.com gibi siteler olmasını dilediğim bir internet sitesi.
    (umarsız uçurtma, 06.04.2008 18:33)
  11. be hey dürzü eşiğini zorlayan ve can dündar'ın türkiye'de bulunan cami, imam, ilahiyat görevlisi, vs. ile okul, öğretmen, bilmem ne sayılarını karşılaştırdığı yazısını ortaya çıkartabilecek potansiyele sahip bir oluşum. sözlükler çalkalanıyor sanki kayda değer bir şeymiş gibi. bu isteğin niteliğinden bahsetmiyorum tabii, ciddiye alınıp alınmayacağından bahsediyorum. bu oluşum, tayyip erdoğandan nefret eden 250 000 kişilik bir grup kurmak ya da onu seven 250 001 kişilik başka grup kurmak gibi bir şey.
    (endergelisencaykurrizeataklari, 06.04.2008 18:45)
  12. camimeanfiistiyorum.com
    (klippan, 06.04.2008 18:48)
  13. beni "odamaolimpikhavuzistiyorumlan.com" şeklinde bir site açmaya teşvik eden oluşum. sponsor arayışındayım.
    (estravanza, 06.04.2008 18:57)
  14. (bkz: başka türlü birşey benim istediğim)
    (koku, 06.04.2008 19:01)
  15. bilim ve sanat yuvası üniversitelere mescid yapılmasını kişisel hak ve özgürlüklerle bağdaştırarak abesle iştigal eden kampanyanın web sitesi...bu kampanyayı destekeleyenlere çok fantastik bi önerim var...madem üniversitede öğrencilerin ibadet dahil her türlü özgürlüğü var ve ibadet etmeye ihtiyaç duyuyorlar kabül kampüse mescid yapılsın ama biline ki bununla beraber bir çok yeni kampanya başlatılır ve emin olun ki kitleleri peşinden sürükler...

(bkz: kampüsümetekelbayisiistiyorum)

(bkz: kampüsümegenelevistiyorum)

(bkz: kampüsümestripclubistiyorum)

hiç küfür etmeyin bunlar da ihtiyaç ne de olsa....bu kampanyanın destekçileri (olmaz ya tut ki mesela) kampüste strip club veya genelev açıldığında aynı hoşgörülü, özgürlükçü ve liberal tutumlarını sürdürebileceklerse, savaş çıkarmayacaklarsa ben karşı değilim mescide... ( nereye karşı değilim lan üni de mescid mi olur işin b.kunu çıkarmayın... biz strip bar istiyor muyuz işte...)

ayriyetten üniversitelerin onca sorunu varken, bu sorunlara kafa yormak varken böyle skindirik şeyleri gündeme taşıyan hıyarlar topluluğuna da bravo diyorum...zaten hayatta en önemli referansı din olan bu dallamalar bu okulları bitirip napıcaklar merak ediyorum...bir salak nesildir ki yetişiyor şu aralar....
    (sinek larvası, 06.04.2008 19:04)
  16. madem yine be hey dürzülük bir durum var ortada, copy-paste yapalım, geleneği bozmayalım, siteyi kuran hain şeriatçılara da gerekli ayarı vermiş olalım:

ne ararsın tanri ile aramda!...
    sen kimsin ki orucumu sorarsın?
    hakikaten gözün yoksa haramda
    başı açığa niye türban sorarsın?

rakı, şarap içiyorsam sana ne.
    yoksa sana bir zararım, içerim.
    ikimiz de gelsek kıldan köprüye,
    ben dürüstsem sarhoşken de geçerim

esir iken mümkün müdür ibadet?
    yatıp kalkıp atatürk'e dua et.
    senin gibi dürzülerin yüzünden,
    dininden de soğuyacak bu millet

işgaldeki hali sakın unutma.
    atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
    sen anandan yine çıkardın amma
    baban kimdi bilemezdin şerefsiz.
    (küller, 06.04.2008 19:10)
  17. siteyi kuranların talepleri yerine getirildiğinde, öğrencileri zorla mescide sokup, kafalarına vura vura namaz kıldıracakları, mescide gelmemekte direnenleri ise satırlarla doğrarken, vücutlarından akan kanları gece ayinlerinde afiyetle içecekleri için türk ırkının en son ulu peygamberi atatürk'ün kurduğu, laik türkiye cumhuriyetinde kabul edilemez ve çıktığı yere geri sokulası bir isteğin hayasızca dillendirildiği hain bir sitedir.

ne ararsın bilim ile aramda!..
    sen kimsin ki mescid sorarsın?
    hakikaten gözün yoksa haramda
    başı açığa niye türban sorarsın?

be hey dürzü!
    (küller, 06.04.2008 19:18)
  18. "hadi koçum hadi allah versin" denesi topluluktur.
    (kullanmadanöncekutuyuçalkalayınız, 06.04.2008 19:24)
  19. gerçekci bir önerme sitesi değildir.özgürlükleri ve dini yaşamakla uzaktan yakından alakası yoktur.ülkeyi kaosa,dinle yönetilmeye,amerika nın hizmetinde ve güdümünde bir ülkecik haline getirmeye çalışan güçlerin baskısıdır.madem çok özgürlükler ülkesi olmayı istiyoruz amerika gibi ozaman sokaklarda gençlerin sevişmesine izin verilmesi,herkesin istediği kıyafeti giymesi(mini etek,cübbe,sarık vs),herkesin her yere girmesi (üniversitelere ve kamu kurumlarına herkesin istediği kıyafetle girmesi),sadece üniversitelere değil tüm devlet kurumları içine mescid,hristiyanlar içinse her ile ilçeye bir kilise inşa edilmesi,din derslerinin zorunluluğunun kaldırılıp seçmeli olması gerekir.gerçekçi olmalıyız ülke şartlarında.bizler bunu kaldırabilcek yapıda değilizdir.daha çok fırın ekmek yememiz gerekmektedir.

edit:eksi oy vermeniz yada en sevilmeyenlere girmesi umrumda bile değil.gerçek gerçektir..bu ülke şarlatanların ve yobazların değildir.haa ayrıca namaz kılmak veya mescid istemek yobazlık değildir.o anlama çekmeyin..üstlerine alınması gerekenler kendilerini biliyor..
    (palmira, 06.04.2008 19:26 ~ 07.04.2008 21:00)
  20. bu oluşum karşısın da bazı insanların da kampüslerine buda tapınağı, katolik klisesi , protestan kilisesi,sinegog , cem evi istemelerine yol açacak eylem türü, bunu isteyen insanlar bu diğer isteklere hoşgörülü bakacaklar mı acaba???dedirtir insana

bilimin özgürce yapıldığı üniversiteler bilimin özgürlüğünü koruyabilmek adına kampüs düzenindedirler. buralara dini ayırımcılığı sokmanın bilime ve üniversitelere acaba nasıl bir katkısı olacaktır??? bilim dinlerden bağımsız laik bir olgudur çünkü diye düşündürür.

bu özgürlük kisvesi altında isteyenler (ki asıl niyetlerini hepimiz çok iyi biliyoruz) yarın birgün başkaları da çıkıp kampüse birahane -keşkeee-, kahvehane, bowling salonu, 3 film birden (ıııı şey ..) gösterimi yapan sinema, istediklerinde buna acaba ne diyecekler çok merak ediyorum.(aslında biliyorum)
    (bkz: tehlikenin farkında mısınız)
    (bkz: üniversitene sahip çık)
    (bkz: okullar eğitim içindir)
    (bkz: @2324149)
    (speleofizik, 06.04.2008 19:29 ~ 07.04.2008 19:24)
  21. öncelikle belirtmek isterim, üniversiteler akademik anlamda eğitim verilen bir nevi insana meslek kazandıran, insanı hayata hazırlayan kurumlardır.her kişi olmasa da çoğu üniversite öğrencisi üniversiteye başladığında ilk kez ailesinden memleketinden ayrı düşer.ergenliğin o asi dönemindeki "anne karışma bana sus" diyen ağızlar telefonlarda "anne eve geliyorum yarın çok özledim sizi yapacak mısın kurufasulye" demeye başlar.önceki cümlede anlatmak istediğim olay şudur: insan hayatın ne olduğunu anlar üniversitede.hayatın ilk ve orta öğrenimdeki sıralar arasındaki muhabbetler olmadığını öğrenir ve gerçeklerle yüzleşir.tamamen ayrı bir hayatı olduğu gerçeğiyle.üniversite insanı buna hazırlayan kurumdur bir nevi.ona hayatını sürdürebileceği bir meslek kazandırır.sosyal ilişkilerinde nasıl davranması gerektiğini deneme yanılma yoluyla bulmasını sağlar.ülkenin dört bir yanından insanlarla, kendi kültürüyle tanışmasını sağlar.üniversite insana bilgi ve deneyim kazandırmak için vardır.

üniversiteler çoğu şeyi kısıtlamaz ama sınırsız özgürlükte vaat etmez.öğretimden çok eğitim vermesi amaçlanan bir kurumun kusura bakılmasın ama ibadethanelerden çok daha önemli ve aciliyet gerektiren ihtiyaçları vardır bence.zaten üniversite sayısı az olan bir memleketten bahsediyoruz.hatta çoğu üniversitesi eğitim anlamında yetersiz olan bir ülkeden.şahsen yüzölçümü açısından türkiyenin en büyük üniversitesinde okuyorum (bkz: ege üniversitesi) ama ben gerektiğinde fakültemde sunumum için, sınavım için, tezim için araştırma yaparken adam gibi bir bilgisayar laboratuvarı, kaynak vs. bulamazken insanların ibadet edemiyoruz demesi rahatsız ediyor beni biraz.öğrenci demek öğrenmek için çalışan kişi demektir.hayatta akademik anlamda tüm temellerin alındığı bir yerde ibadeti birinci öncelik haline getirmek bir seçim meselesi ve özgür bir karardır evet ama şu anki hayat için hazırlanılan bir yerde sonraki hayatı düşünmek biraz fazla ileri görüşlülük oluyor bence.benim de üniversiteden çok fazla beklentim ve çok fazla isteğim var.ama elbette bunların zorunlu olarak bir sıralaması olmalıdır.insanlar üniversitede mescit isterken o insanlardan on kat fazla insan üniversite istiyor bunu da düşünmek gerekir.türkiyede yeterince ibadethane var diye düşünüyorum.ama bu ülkede yeteri kadar hastane, üniversite, lise, ilkokul yok.bu ülkedeki üniversitelerin yeterli yurdu ve yemekhanesi bile yok.(kantinleri yemekhaneden saymıyorum kusura bakmayın) benim arkadaşlarım yurtta farelerden korunmak için kedilerle koyun koyuna uyurken "mescit" büyük ihtimalle akıllarının bir köşesinde yer almıyordur.bu da beni düşünmeye sevkediyor "yoksa bu adamlar mükemmel bir üniversite de okuyorda geriye bir bu mu kalmış" diye eğer öyle ise hakkınız mescit buyrun gidin yaptırın.ama şu da bilinmelidir ki 8 milyon insanın okuma yazma bilmediği bir ülkede, kızların okula değil kuran kursuna gönderildiği bir ülkede(kuran kursuna karşı değilim, insan inancını öğrenmekte özgürdür ama okula da gitmelidir), üniversitemizde mescit istiyoruz gibi bir cümle insanda biraz sırtından bıçaklanmış hissi yaratıyor.zaten öğrenmeye hevesli bir kitle yok üniversitede.millet kaytarmaya, hileyle hurdayla sınıfı geçip diplomayı kapmaya bakıyor.şimdi böyle bir "bitse de gitsek" havası varken, insanlara eğitimi sevdirmek, öğretime yönlendirmek gibi çok daha önemli konular varken sanmıyorum ki herhangi bir rektör "çocuklar haklı yapalım ibadethane" gibi bir cümle kursun.zaten çürümüş bir eğitim sistemimiz var, üstüne üstlük düzeltmeye çalışan birileri de yok.çürütmeyin daha fazla
    (qualyn, 06.04.2008 19:36)
  22. kıçını kaldırıp iki adım ötedeki camiye gitmeye üşenen ahalinin açtığı site. onlara sittirin gidin diyor, allah'tan sabır diliyorum.

(bkz: kampüsümdenormalinsanistiyorum.com)
    (deanneise, 06.04.2008 20:47)
  23. kampusumemeiledoldurun com şeklinde okumaya çalıştığım internet sitesi.

(bkz: dervişin fikri neyse zikri de odur)
    (hansvoralberg, 06.04.2008 20:54)
  24. "her kuşu siktik bi' leylek kaldı" lafının ".com"lusudur.

her mahalleye bir üniversite açılıyor ama profesör yok, laboratuvar yok. dershane tadında sınıflar, büyük üniversitelerde eğitim veremediğine her gece oturup ağlayan zayıf öğretim görevlileri, ezberle girmiş fen puanından sıçmasına rağmen okuyan mühendislik öğrencileri. bu işte bir gariplik var ama doğru söylüyorsunuz mescid yok. minare filan eksik.
    (justfrozen, 06.04.2008 21:02)
  25. bir dicle üniversitesi öğrencisi olarak, dicle üniversitesine davet ettiğim oluşum. fakültelere 200 metre civarı bir uzaklıkta d.bakır'ın en büyük camilerinden biri hizmet veriyor, üniversite içinden gidilen bir yolun ucunda. ama insanın aklına farklı şeyler geliyor bağıra çağıra, peşinden birilerini sürüklemeye çalışarak üniversiteme mescit istiyorum deyince. hatırlarsınız, bir dönem bir grup “kürtçe eğitim” diye ortalığı velveleye vermişti. daha sonra bu kabul edildi ve “kürtçe eğitim merkezleri” açılmaya başladı. peki kaç kişi biliyor bu merkezlerin ilgi olmadığı için teker teker kapandığını? bunu şöyle bir şeyle birleştirelim : dediğim gibi, okuduğum üniversitenin oldukça yakınında devasa bir cami var. üniversite hocalarının çoğu akp yanlısı olduğu için öğrencilerin çoğunun hocaya yaranmak için namaz kılmaya gittiğini, namaz kılmaya gitmek için dersi yarıda böldürerek hocanın gözüne girmeye çalıştığını bu üniversitede okuyan birçok kişi bilir. kafanızda bir şeyler canlanmaya başladı mı? devam edelim o zaman.

demokrasiyi her istediklerinin önüne gelmesi, bir “armut piş ağzıma düş” durumu olarak görenler, düne kadar mum söndürmelerle iftira atıp zan altında bıraktıkları alevi kesim de o çok istedikleri mescitlerinin karşısına bir “mini” cem evi açtırdıklarında, tepkisiz kalabilecekler mi? ya da kampuste gezinirken yanından geçtikleri bir binadan “pazar ayini” sesleri, karşısındaki çimlikte otlayan ineklerin sesleri yükselirken gülüp eğlenmeye devam edebilecekler mi yoksa tepki mi koyacaklar? aynı hoşgörüyü başkalarına da gösterebilecekler mi? oruç tutma-ma-mda aynı hassasiyeti göstermeyenler * bunda nasıl göstersin?

sanırım bu sene bitiyor okulum. ama bu üniversitede “yaşaya-ma-dıklarım” hiçbir zaman aklımdan çıkmayacak. diğer üniversitedeki öğrencilerin ders arası duvardaki bilgisayarlardan internete girebilmesini bir lüksmüş gibi gösteren, öğrencilerin sosyalleşmesine izin vermeyen bir ortam sunan, kurulduğu yıl olan 1974’ten beri sadece 2002 yılında (yazıyla = sadece bir kez) bahar şenliği yapan, kışın dersliklerde montla donmamızı * seyreden, hiçbir fakültesinde yeterli donanıma sahip olmayan bir üniversiteye göz yumarak “kampusumemescidistiyorum” derseniz insanlar kıçıyla gülmekle sinirlenip tavır almanın arasında kalır. hani nerede fikir özgürlüğü, nerede görüşlere açık olmak, nerede özgürlük diyenlere kafalarındaki demokrasi tanımını gözden geçirmelerini tavsiye ederim.

sitelerinde şöyle bir açıklama yapmışlar, aynen kopyalıyorum :

“bahsi gecen haberde (neverlander notu : cumhuriyet gazetesindeki haberden bahsediyor) yapılan tanımlamaların sadece ilgili gazetenin kendi yorumu oldugunu belirttikten sonra haberde gecen mescitler seriatcı yuvası olacak seklindeki yönlendirmenin binlerce yıldır yeryüzünde iyinin ,doğrunun,faydalının ve hak kın kaynağı olan islama karsı duyulan nefretin ifadesi olduğunu görmek bizi üzmüstür.”

bu arkadaşlar bu bu yaygarayı istanbul üniversitesi avcılar kampusüne mescit yaptırmak için koparmışlar. sen gidip rektörlükle konuşmak yerine siteler kurup milleti peşinden sürüklemeyi, kahraman olmayı seçince kıllanıyoruz be anam. nefret ifadesi değil bu yazdıklarım, yanlış anlamayın. kıllık ifadesi. sayenizde…

bu arada, komikçilik dalgasına katkıda bulunmak adına soyumun mısıra dayandığını belirtir, “kampusüme piramit” isterim.

okul, hastane, vs yapımının öncelik olmamasına bile karşıyken, sadece eğitim verilmesi gereken yer olan üniversite sınırları içine dini sokmak “hak” değil bana göre.
    (neverlander, 06.04.2008 21:08)
 sayfa  / 2