milliyet'in sitesindeki oyunlardan en hasta olanlarından. bir tür scrabble. başka insanlarla falan oynama imkanı..
oynamak için kayıt olmak gerekiyor, söylemeden geçmeyelim. http://oyun.milliyet.com.tr
edit: link ölmüş. zaten tek link de değildi kendisi, badem gözlü olmadı hani..
oynadıkça bağımlılık yapan kelime oyunu. boş zamanlarınızda şu kelimeyi yazsam bir de kelimenin 3 katına oturtsam şu kadar puan alırım gibi hesaplar yaparken bulursanız kendinizi doktorunuza başvurunuz.
(bkz: ben başvurdum ordan biliyorum)
insana sabahı ettirebilen ancak davetiyelerin peynir ekmek gibi dağıtılmaya başlanması sonucunda ilk zamanlarındaki kalitesini korumakta zorlanan süper kelime oyunu.
bilmediğiniz bir çok türkçe(?) kelimeyle karşılaşabileceğiniz kelime yazma oyunu.işinize yarayacak birkaç örnek için: zağ, höl, evç, füg, huğ, jen, töz...
artık aylık 15ytl karşılığında üyelik sistemiyle çalışmaya başlamış sitedir.ancak daha önce listenize eklediğiniz kişileri göremeden ve mesajlaşma butonu kapalı haldeyken başka biriyle halen oynayabiliyorsunuz.
edit:üyelik sisteminin oturmaması ve sonuç olarak kaldırılması ile tekrardan beleş olmuş oyun sitesidir.
sitedeki aday üyelik sistemi sebebiyle, kazıya kazıya normal üyeliğe yükseldiğim site. ücretli abonelik sistemine geçtikleri için, mesajlaşmadan tutunda, masa açıp arkadaşınızı davet etme, arkadaş listesi oluşturmaya kadar hiç bir özelliği kullanamıyorsunuz. forumlarından okuduğum kadarıyla da ilk açıldığında ücretsiz hizmet veriyormuş, o dönem bir çok üye, oyuna yeni kelimeler kazandırmış, geliştirme aşamasında yardımcı olmuş, şu an hemen hemen hepsi abonelik olayından şikayetçi durumda. tamam oyun çok güzel, beyin jimnastiği bir nevi de, en azından hizmetin ücretinde biraz insaflı olunabilirmiş. oyun yapısı itibariyle zaten reklam gösterimine çok uygun, reklamlardan da gelir elde edilebilirdi kanaatindeyim. benzer hizmetleri veren portallarla kıyaslandığında gerçekten üzücü.
uzun süren karşılaşmalarda rakibinize soracağınız 1-2 soru kalıbı var hazır, aynı şeyleri gönderip duruyorsunuz.
jele, jet, jeton, jel, jön, röfle gibi kelimeleri x3 puanlı kısımlara denk getirebilmeyi başardığınızda rakibinizin kafayı gözü çizeceği mükemmel kelime oyunu. hastalık yapar. heleki tanıdığınız biriyle oynuyorsanız tadına doyum olmaz.
bilgisayara karşı oynanılmaması gereken oyun... o kadar oynadım kazanamadım... ancak her oyunda kazanılan puanlar toplam puana eklendiğinden acemilikten normal üyeliğe çabuk geçiş için oynanabilir...
bugün itibariyle aylık 15 ytl lik üyelik sistemini kaldırmış, eski özlenen günlerine dönecek olan sitedir.henüz dönemedi gibi çünkü yoğunluktan dolayı sık sık hata vermekte...beklemedeyiz.
ücretsiz olmasıyla gönüllerde taht kurmuş ama aynı zamanda uyuz kullanıcılarıyla insanı epey sinir eden türkçe scrabble oyunu. doğru dürüst bir rakip bulmak için bazen 5-10 kez masa kurmak gerekiyor. çünkü birçoğu oyunun ortasında, başında veya kurulum aşamasında oyundan çıkıyor. hatta yenileceğini anlayıp bağlantıyı koparanlar bile var.
pis bi oyun. bilgisayarla oynayınca daha pis... çünkü bilgisayar sizin bilemeyeceğiniz abidik gübidik kelimelerle her defasında en az 20 puan alıyor... jen, janr, yuğ, ağu... bunlar bilgisayar'dan öğrendiklerim. işin kötüsü başka oyuncular da sanırım bu kelimeleri öğreniyorlar. ama bilgisayarın yapamadığı bir şey var, o da hep dikey olarak kelime yazması, atıyorum ara nin üstüne nar yazamaz misal, sadece dikey yazabilir. gerçek oyuncularla oynamak da ayrı sınır bozucu, adam bekliyor ki sen 2 kat, 3 kat puan veren kısımlara kelime uzatasın... o bakımdan en güzeli bilgisayarla oynamak, millet karşıdaki 1 dakka bekletmesin diye 15 sn süre koyuyor, bilgisayarla oynarken bekleme derdin yok, sen 60 sn ni tepe tepe kullanıyorsun, bilgisayar şak diye seni hiç bekletmeden yazıyor kelimeleri.