görseller
woodstock 69woodstock 69
woodstock 69 
belki ilginizi çeker
  1. · joan baez
  2. · woodstock 3 days of peace amp music
  3. · woodstock 99
  4. · hippi
  5. · summer of 69
  6. · woodstock
  7. · 20 ekim 1994 earls court pink floyd pulse konseri
  8. · wacken open air
  9. · itü sözlük yazarlarının yaşamak istediği dönemler
  10. · bulanti
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · okan bayülgen
  7. · asla birlikte olunamayacak birine aşık olmak
  8. · sosyal liberal sentez
  9. · 20 şubat 2008 fenerbahçe sevilla maçı

woodstock 69  

1. 69 yılında düzenlenmiş belkide dünyada ki müzik festivali olarak nitelendirebilecek ilk festival. beat kuşağının tamamının bir araya geldiği söylenir bu organizasyon için. konserle ilgili bir cok ayrıntı vardır. örneğin o dönem ingiltere de bulunan jimi hendrix yapımcısı ile kavga etmiştir. bu festivale katılmak istediği için festivalin organizatoru michael langdır. festival tüm dünya şu slogan ile duyrulmuştur "3 days of peace & music"

festivale 20-25 bin arasında insanın katıldığı söylenmektedir. festivalde gün gün çıkan isimler şunlardır.

tek gün ücreti : 7.00 dolar
    2 gün ücreti : 13.00 dolar
    3 gün ücreti : 19.00 dolar

olarak açıklanmıştır ücretler. sonradan giriş içerde konanklama tuvalet ücreti gibi büyün para gerektiren işlemler ücretsize çevrilmiştir.

15 ağustos:

joan baez
    arlo guthrie
    tim hardin
    richie havens
    incredible string band
    ravi shankar
    sly and the family stone
    bert sommer
    sweetwater

16 ağustos:

canned heat
    creedence clearwater revival
    grateful dead
    keef hartley
    janis joplin
    jefferson airplane
    mountain
    quill
    santana
    the who

17 ağustos:

the band
    jeff beck group
    blood sweat and tears
    joe cocker
    crosby stills and nash
    jimi hendrix
    iron butterfly
    ten years after
    johnny winter
    (punkmanifestosu, 27.10.2005 00:00 ~ 00:44)
  2. kadro sağlammış para olsa gidilirmiş diye yorumlanacak etkinlik.
    (choban, 27.10.2005 00:03)
  3. woodstock 69'u rakamlarla anacak olursak;

0 - festival alanında toplanan çöp..
    1 - zatürre vakası
    1 - diyabet koması
    1 - (dolar) 16 ağustos'ta sosisli sandviç ücreti
    1 - (dolar) somun ekmek ve bir çeyrek litre süt ücreti
    1.60 - (dolar) çalışan işçilere verilen saat başı minimum maaş
    2 - bir telefon görüşmesi yapmak için beklenen saat
    2 - doğum vakası
    3 - ölüm vakası (biri aşırı eroin alımı, biri apandis patlaması, biri traktör kazası)
    4 - (dolar) bir adet asit ya da 20 adet meskalin fiyatı..
    4 - rapor edilen çocuk düşürme vakası
    5:07 - 15 ağustos cuma günü ilk sahne alan sanatçı: richie havens
    6 - (ay) festival için geçirilen hazırlık süresi
    6.50 - (dolar) tek kişi için bilet ücreti
    8 - (saat) new york city'den bethel'e gitmek için (98 mil) geçen saat
    10 - gürültüden rahatsız olan çiftçilerin havaya açtığı ateş
    10 - (milyon yard) festivalde bulunan blue jean ve t-shirt kumaşı
    13 - (ay) jimi hendrix'in konseriyle ölümü arasındaki zaman
    14 - (ay) janis joplin'in konseriyle ölümü arasındaki zaman
    15 - (mil) trafik yüzünden arabalarını bırakan festival katılımcılarının yürüdüğü ortalama mesafe
    15 - (dolar) bir ounce marijuana fiyatı
    17 - (mil) tampon tampona araba kuyruğu uzunluğu
    18 - (dolar) üç günlük bilet fiyatı
    18 - 6000 hastaya bakan doktor sayısı
    20 - (bin dolar) lsd almak isteyenlerin yatırdığı toplam tutar
    24 - (dolar) üç günlük biletin kapıdaki fiyatı
    25 - festival organizatörlerinin ortalama yaşı (john roberts/michael lang: 24, artie: 20 kornfeld/joel rosenmann: 26)
    31 - ana sahnede sahne alan sanatçıların kağıt üzerindeki sayısı
    33 - uyuşturucu yüzünden tutuklanan insan sayısı
    36 - 6000 hastaya bakan hemşire sayısı
    40 - (dakika) konseler arası süren en kısa bekleme süresi
    48 - woodstock programı kitapçığının sayfa sayısı
    50 - new york'tan getirilen ekstra doktor sayısı
    50 - (sent) festival alanı yakınlarında satılan sosisli sandviçin şişirilmiş fiyatı
    50 - (mil) woodstock'la new york arası mesafe
    60 - alandaki yaklaşık umumi telefon sayısı
    61 - new york city'den kalkan otobüs sayısı
    65 - iş verilen amatör radyo sayısı
    80 - (feet) sahnesinin genişliği
    80 - festival sonrası açılan dava sayısı
    90 - marijuana içen kullanıcı yüzdesi
    100 - narkotik masanın gerçekleştirdiği tutuklama sayısı
    110 - woodstock festivali ve altamont festivalleri arasındaki gün sayısı
    120 - (dakika) iki konser arası en çok beklenen süre
    150 - gönüllü polis sayısı
    346 - günlüğü 50 dolara mesai yapan new york'lu polis sayısı
    400 - lsd tribine (bad trip) giren katılımcı sayısı
    450 - kamp yapanlar tarafından çitlerden salınan inek sayısı
    600 - portatif tuvalet sayısı
    1.300 - (pound) acil yardım helikopterleri tarafından getirilen konserve, sandviç ve yiyeceklerin tutarı
    1.500 - (dolar) santana'nın 45 dakikalık konseri için ödenen ücret
    2.366 - 1969 ağustos'unda bethel kasabasının nüfusu
    2.500 - (dolar) orijinal woodstock posterlerinin 1989'daki fiyatı
    4.062 - festivale giriş yapılamadığı için geri alınan bilet sayısı
    7.500 - (dolar) grateful dead gurubuna konserleri için ödenen ücret
    8.000 - (dolar) kapıda bir şekilde alınmayan festival biletlerinin 1989'daki fiyatı
    11.200 - (dolar) who grubuna konserleri için ödenen ücret
    24.000 - (dolar) aynı biletler için istenen ücret (8000'e bakınız)
    30.000 - hazırlanan sandviç sayısı
    50.000 - (dolar) festivali düzenlemek için max yasgur çayırının 600 dönümüne ödenen ücret
    60.000 - festivale katılması beklenen kişi sayısı
    100.000 - kamp yapan kişi sayısı
    186.000 - satılan bilet sayısı
    315.000 - (feet) woodstock filmi için harcanan kaset bandı uzunluğu
    320.000 - hendrix çalmadan önce festivalden ayrılan tahmini kişi sayısı
    400.000 - festivale katılan tahmini kişi sayısı
    500.000 - festivalin ilk günü tüketilen hamburger sayısı
    500.000 - (dolar) festivali düzenlemek için harcanan tahmini tutarı (10 ay sonra tekrar hesaplanıp bu rakam 2.6 milyon dolara çıktı)
    600.000 - (dolar) john roberts tarafından festival zamanı rapor edilen ama sonradan kapatılan zarar
    1.000.000 - (dolar) alan garry tarafından woodstock festival alanının 37.5 dönümlük arazisi için 1996'da ödenen para
    1.300.000 - (dolar) sonraki satışlardan elde edilen para
    50.000.000+ (dolar) woodstock filminin 1979'da dünya çapında elde ettiği brüt box office para miktarı..
    (pea, 07.01.2007 14:54)
  4. bu festivalin kayıtlarından oluşan görüntü kasetleri 1970'de satışa sunulmuştur.

woodstock: 3 days of peace & music (usa) (longer version) 228 dakika (dört saate yakın)

http://www.imdb.com/...
    (venom, 27.02.2007 14:12)
  5. 15-16-17 ağustos 1969'da her çeşit eğlencenin yaşanabildiği ve belki de dünya üzerinde sadece üç günlüğüne gençlerin müzik ve barış teması altında birleşebildiği muhteşem festival.
    1940larda doğanlar bu güzelliği yaşayabilen şanslı kuşaktır, abd vietnam'da savaşırken ve bir çok genç insanı gençliğinden ederken, madalyonun diğer yüzü yine aynı ülkede yaşanıyordu bu festivalde. jimi hendrix, janis joplin, jefferson airplane, santana gibi yaşadığı zamanın ve sonrasının en değerli müzisyenlerini ve gruplarını bir arada seyredebilmek, insan ömründe sadece bir defa yakalanacak türden bir şanstır. bence tek eksik taş vardır organizasyonda o da the doors'dur, eksikliği hissedilmiş midir o zaman bilinmez fakat şimdi bakıldığında eğer jim morrison da o sahneden insanlara seslenseydi nasıl olurdu? diye düşünmeden edilemez. festivalin son günü doğa ana da eğlenceye katılıp taze ruhları bir güzel sulamıştır, yağmur kimsenin keyfini kaçırmamıştır zira su yaşam kaynağıdır ve oradakiler de yaşamaktan zevk alan insanlardır.
    doğumlar olmuştur, ölümler olmuştur ve bu haliyle yaşam döngüsünün barış, huzur ve eğlence ile de devam edebildiği kanıtlanmıştır.
    ardında bir çok fotoğraf bırakmıştır ki biz de nasiplenelim diye.
    bizler gibi geç doğanlar için ise bu festival; efsaneler ve masallar gibi, dinlerken "keşke bende orada olsaydım" dedirten bir hayal alemi gibidir.
    (thor, 14.04.2007 23:11)
  6. (alik, 18.09.2007 03:07)
  7. zaman makinem olsa tuşlarına 1969 tarihini yazıp hendrix ve baez için gideceğim festivaldir. belgeselini izleyip duruyoruz işte napalım
    (chladoceran, 03.04.2008 16:28)
  8. of çok çılgındı, üstünden 40 sene geçmesine rağmen her anını hatırlıyorum!

türkiye'den giden pek fazla insan yoktu, çoğunuz doğmamıştınız bile ama biz bir kaç arkadaş toplanıp gitmiştik, kadro şöyleydi; oehh, tatito, laein, bilmem, horny meydan, elpinoras, mental retardasyon ve kaçınkurbaası.

inanmayacaklar olacak ama sirkeci'den trene atlayıp italya'ya oradan da gemiyle amerika'ya geçmiştik ve yanımızda ilhan irem'de vardı. pek kişi bilmez ilhan irem'in woodstock'a katıldığını, neyse.

öncelikle 14 ağustos'ta oraya varmıştık, hepimiz o zamanlar 20'li yaşlarımızda olduğumuzdan çılgın atıyorduk tabi ki. tatito'nun yanında getirdiği çadırı festival alanına kurup beklemeye koyulmuştuk. en başlarda biraz zorluk çıkartsalar da bir gün önceden girmemize bir şey dememişlerdi sonradan. neyse abi inanılmaz bir kalabalık vardı, ben böyle bir şey hiç görmemiştim daha önce, her tarafta insanlar içiyorlar sevişiyorlardı. zaten bizim de en son vukaatımız o zaman olmuş idi. 15 ağustos'ta pek kişi yoktu sahne alan, yani biz pek ilgilenmiyorduk, her tarafımız hippiler tarafından çevrildiğinden kelli yer geliyor ortada sıçan yer geliyor toplu saklambaç oynuyorduk.

tam toplu saklambaç oynarken, ebe bilmem'di. laein topa burun diye tabir ettiğimiz vuruş stili ile vurmuştu, dedim ben kaçayım şu ağaçların arkasına, şu ağaçların arkasına bi kaçayım dedim. abi gittim çam ağaçlarının arkasına da gitmez olaydım amına koyayım, bizim horny meydan almış bi adamı sevişiyor öyle, sikeyim ne yapıyorsun lan dedim. içim geçmiş alex dedi, içini sikerim lan dedim gittim ormanın derinliklerine doğru, adam da horny'nin derinliklerine doğru tabi. o gece bilmem'i kaybettik kalabalık içinde, cep telefonu da olmadığından kelli, kaybolursak hamburger standının orada buluşalım diye önceden konuştuğumuzdan sonraki gün bulduk adamı.

zaten festival asıl 16'sından başlıyordu, abi sikeyim hala hatırlıyorum ne efsanevi bir kadroydu şu;

creedence clearwater revival
    janis joplin
    jefferson airplane
    santana
    the who.

konserleri beklemeye koyulmuştuk, lakin her tarafta insanlar çılgın atıyollardı, derken bizim tatito'ya baktım soyunmaya başladı, olm yapma lan kene var hep buralarda pantol'u çorabın içine sok dedim de dinletemedim. kaç defa geleceğiz abi buraya dedi indirdi donu, saygı duydum açıkçası. konser aralarında yemek yiyorduk, orada mardin'den gelmiş bir midyeci vardı. sonra yürüyoruz abi işte biz böyle on kişi, ilhan'da var yanımızda midyecinin yanına bir gittik, tepsiyi kapattı ibneler. abi kaçınkurbaası diyoruz ya, hani ufacık falan orada kaybettik onu. koca tepsiyi bi o bi laein bi oehh yedi bitirdi anasını satayım, ben gidip adana dürüm aldım hocu sikerler!

sonradan videolarda falan izlemişsiniz deliler gibi sıcaktı anasını satayım, en son ben de dayanamadım ve çıkarttım üstümde ne varsa, zaten ondan sonra birtakım atraksiyonlara girdik, sıcak olduğundan seviştikten sonra yıkanıyorduk, işbu nedenden ötürü 69' ağustos'tan beri yıkanmıyorum, pirelendim anasını satanzinho.

gecelere kadar eğlence sürüyordu fakat en güzeli çadır önünde oynadığımız batak partileriydi. ben ve laein ortak, karşımızda da elpinoras ile mental vardı. abi biz bunlara bir verdik dalgayı, sürekli batırıyoruz inanılmaz keyif almıştım. o gece de öyle geçti, son güne gelmiştik artık, jimi hendrix'in çıkmasını bekliyorduk hepimiz.

fakat biraz ortamdan bahsetmek istiyorum, öncelikle konserleri beklerken tatito'nun en büyük eğlencesi eller üstünde taşınmaktı, bilmiyorum daha başka giden var mı ama şu kendinden geçmiş hatunu hatırlayanlar olabilir, işte tatito o idi. (görsel: woodstock 69/84844)

sikeyim nasıl da mutlu hatun alskfjaslfjalsjflasjf. abi bir de mesela siz çok fazla hatun insanı var sanıyordunuz ya orada yok öyle bir şey, polaroidle çektiğimiz şu fotoya bakın bir allahınızı severseniz; (görsel: woodstock 69/84845) . abi koca woodstock lan, nasıl bu kadar az hatun olur, ama olanlar da iyiydi yani o bakımdan bir problem yok, türlü ilginçlikler yaşamadık değil. burada en sağda gözlüklü saçı salmış adamın horny meydan olduğunu belirtmeme gerek yok elbette. o kadar erkek arasında olmasına da şaşmıyoruz tabi ki, adamı bir ayıramadık hocu onca adamdan. yabancı fantazisi var adamın lan ne yapalım askfjaskfjjaksfhakshfsa.

ortamı anlatıyordum anasını satayım, abi şöyle düşün yaklaşık 100.000 kişi var hepsi çıplak ve bütün gün yatıp uyuyor, kalkıyor sevişiyor ve tekrar yatıyorlar. fakat arada uzun boylu sarışın bir abla var idi, şimdi ölmüştür asfkjhaskfjaksfhaskjh çok güzeldi abi. yani nasıl diyeyim çok güzeldi abi, arada bir voleybol oynarken topu ona atıyordum, o'nun da bana gönlü var gibi gibi idi lakin yine bir toplu saklambaç durumunda ormanın içinde gördüm bunu, oehh'le beraber! adaletin bu mu dünya dedim, verdim kendimi ota, sikeyim ayık kafayla çekilecek şey değil abi bu, ihaneti gördüm.

en son gece kafayı bulup yattığımı hatırlıyorum, ibneler sevişmekten bana bakmadıklarından yer çekmiş tutuldum öyle, beş hafta hasta gezdim ama yine de değdi be canlar, yine de değdi be yiğidolar. ilhan irem'i o günden sonra bir daha görmedik.

ışık ve sevgiyle kalın dostlar.
    (alexander supertramp, 14.06.2009 12:57)
  9. (ulanyinemiben, 25.06.2009 20:45)
  10. bu ay ntv tarih dergisinde işlenen konulardan birisi. gerçekten sağlam organizasyonmuş, 500.000 kişinin katıldığı söyleniyor ki bu mükemmel bir sayı. ayrıca bir festivalden çok daha fazla anlamlı olduğu söyleniyor, amerikan gençliğinin bilinçlendiği bir toplantıymış.
    (drps, 14.08.2009 17:31 ~ 17:31)
  11. 40.yılını dolduran bu festival tekrar yapılmak istenmiş fakat sponsor bulunamadığı için iptal edilmiş. ntv haberlerindeki yorum güzeldi ".. bu da dünya olarak ne kadar gerilediğimizin bir göstergesi."
    (lavaşkiri, 14.08.2009 18:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil