of çok çılgındı, üstünden 40 sene geçmesine rağmen her anını hatırlıyorum!
türkiye'den giden pek fazla insan yoktu, çoğunuz doğmamıştınız bile ama biz bir kaç arkadaş toplanıp gitmiştik, kadro şöyleydi;
oehh,
tatito,
laein,
bilmem,
horny meydan,
elpinoras,
mental retardasyon ve
kaçınkurbaası.
inanmayacaklar olacak ama sirkeci'den trene atlayıp italya'ya oradan da gemiyle amerika'ya geçmiştik ve yanımızda ilhan irem'de vardı. pek kişi bilmez ilhan irem'in woodstock'a katıldığını, neyse.
öncelikle 14 ağustos'ta oraya varmıştık, hepimiz o zamanlar 20'li yaşlarımızda olduğumuzdan çılgın atıyorduk tabi ki. tatito'nun yanında getirdiği çadırı festival alanına kurup beklemeye koyulmuştuk. en başlarda biraz zorluk çıkartsalar da bir gün önceden girmemize bir şey dememişlerdi sonradan. neyse abi inanılmaz bir kalabalık vardı, ben böyle bir şey hiç görmemiştim daha önce, her tarafta insanlar içiyorlar sevişiyorlardı. zaten bizim de en son vukaatımız o zaman olmuş idi. 15 ağustos'ta pek kişi yoktu sahne alan, yani biz pek ilgilenmiyorduk, her tarafımız hippiler tarafından çevrildiğinden kelli yer geliyor ortada sıçan yer geliyor toplu saklambaç oynuyorduk.
tam toplu saklambaç oynarken, ebe bilmem'di. laein topa burun diye tabir ettiğimiz vuruş stili ile vurmuştu, dedim ben kaçayım şu ağaçların arkasına, şu ağaçların arkasına bi kaçayım dedim. abi gittim çam ağaçlarının arkasına da gitmez olaydım amına koyayım, bizim horny meydan almış bi adamı sevişiyor öyle, sikeyim ne yapıyorsun lan dedim. içim geçmiş alex dedi, içini sikerim lan dedim gittim ormanın derinliklerine doğru, adam da horny'nin derinliklerine doğru tabi. o gece bilmem'i kaybettik kalabalık içinde, cep telefonu da olmadığından kelli, kaybolursak hamburger standının orada buluşalım diye önceden konuştuğumuzdan sonraki gün bulduk adamı.
zaten festival asıl 16'sından başlıyordu, abi sikeyim hala hatırlıyorum ne efsanevi bir kadroydu şu;
creedence clearwater revival
janis joplin
jefferson airplane
santana
the who.
konserleri beklemeye koyulmuştuk, lakin her tarafta insanlar çılgın atıyollardı, derken bizim tatito'ya baktım soyunmaya başladı, olm yapma lan kene var hep buralarda pantol'u çorabın içine sok dedim de dinletemedim. kaç defa geleceğiz abi buraya dedi indirdi donu, saygı duydum açıkçası. konser aralarında yemek yiyorduk, orada mardin'den gelmiş bir midyeci vardı. sonra yürüyoruz abi işte biz böyle on kişi, ilhan'da var yanımızda midyecinin yanına bir gittik, tepsiyi kapattı ibneler. abi kaçınkurbaası diyoruz ya, hani ufacık falan orada kaybettik onu. koca tepsiyi bi o bi laein bi oehh yedi bitirdi anasını satayım, ben gidip adana dürüm aldım hocu sikerler!
sonradan videolarda falan izlemişsiniz deliler gibi sıcaktı anasını satayım, en son ben de dayanamadım ve çıkarttım üstümde ne varsa, zaten ondan sonra birtakım atraksiyonlara girdik, sıcak olduğundan seviştikten sonra yıkanıyorduk, işbu nedenden ötürü 69' ağustos'tan beri yıkanmıyorum, pirelendim anasını satanzinho.
gecelere kadar eğlence sürüyordu fakat en güzeli çadır önünde oynadığımız batak partileriydi. ben ve laein ortak, karşımızda da elpinoras ile mental vardı. abi biz bunlara bir verdik dalgayı, sürekli batırıyoruz inanılmaz keyif almıştım. o gece de öyle geçti, son güne gelmiştik artık, jimi hendrix'in çıkmasını bekliyorduk hepimiz.
fakat biraz ortamdan bahsetmek istiyorum, öncelikle konserleri beklerken tatito'nun en büyük eğlencesi eller üstünde taşınmaktı, bilmiyorum daha başka giden var mı ama şu kendinden geçmiş hatunu hatırlayanlar olabilir, işte tatito o idi. (görsel:
woodstock 69/84844)
sikeyim nasıl da mutlu hatun alskfjaslfjalsjflasjf. abi bir de mesela siz çok fazla hatun insanı var sanıyordunuz ya orada yok öyle bir şey, polaroidle çektiğimiz şu fotoya bakın bir allahınızı severseniz; (görsel:
woodstock 69/84845) . abi koca woodstock lan, nasıl bu kadar az hatun olur, ama olanlar da iyiydi yani o bakımdan bir problem yok, türlü ilginçlikler yaşamadık değil. burada en sağda gözlüklü saçı salmış adamın horny meydan olduğunu belirtmeme gerek yok elbette. o kadar erkek arasında olmasına da şaşmıyoruz tabi ki, adamı bir ayıramadık hocu onca adamdan. yabancı fantazisi var adamın lan ne yapalım askfjaskfjjaksfhakshfsa.
ortamı anlatıyordum anasını satayım, abi şöyle düşün yaklaşık 100.000 kişi var hepsi çıplak ve bütün gün yatıp uyuyor, kalkıyor sevişiyor ve tekrar yatıyorlar. fakat arada uzun boylu sarışın bir abla var idi, şimdi ölmüştür asfkjhaskfjaksfhaskjh çok güzeldi abi. yani nasıl diyeyim çok güzeldi abi, arada bir voleybol oynarken topu ona atıyordum, o'nun da bana gönlü var gibi gibi idi lakin yine bir toplu saklambaç durumunda ormanın içinde gördüm bunu, oehh'le beraber! adaletin bu mu dünya dedim, verdim kendimi ota, sikeyim ayık kafayla çekilecek şey değil abi bu, ihaneti gördüm.
en son gece kafayı bulup yattığımı hatırlıyorum, ibneler sevişmekten bana bakmadıklarından yer çekmiş tutuldum öyle, beş hafta hasta gezdim ama yine de değdi be canlar, yine de değdi be yiğidolar. ilhan irem'i o günden sonra bir daha görmedik.
ışık ve sevgiyle kalın dostlar.