gündem
  1. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  2. · annelerin yakışıklı anlayışı
  3. · annenin gençlik fotoğrafları
  4. · tanrıya sorulacak tek soru
  5. · aşk ı memnu
  6. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  7. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  8. · kafkasör yaylası
  9. · superb

wondrous un sözlüğün sorumluluğunu kaldıramaması  

1. böyle bir wondrous tüm aramalarımıza rağmen bulunamadı....

şöyle başlamak doğru olacaktır ki, wondrous denen kişi de bir insan evladıdır. (@798312) her insan evladı gibi kendi hatasını görüp telafi yoluna gitmiştir. kendi girisini silmiştir. bunun ters bir tarafı yoktur. sildiğine göre yazdıklarını sonra okuyunca beğenmemiş belli ki.
    sözlükte geçmişte de böyle şeyler oldu. insanlar düzene aykırı giriler girince, (kendilerince muhalif olunca diyelim ki bu fuck the system ayağını daha geçemedi şimdiye kadar) hemen arkasından deliler gibi destekleyen güruh birikti. (düşününce sözlükten herhangi bir insanın da böyle bir atraksiyona girmesi(mesela peng) hemen arkasında bir güruh oluşturacaktır. kolaydır. trübüne oynamaktır.) sorun şu ki sözlük kurallarının dışına çıkıldı. insanlar çığrından çıktı.
    muhalefet ancak doğru yerde doğru zamanda yapıldığında güçlü bir silahtır. bunu sözlüğe aykırı girilerle değil, somut olaylar desteklenerek sözlüğün kurallarına en uygun biçimde yapılması bu platform için en doğrusu olacaktır. sürekli konsepte aykırmak uçurulma sebebidir. altın kuraldır.
    sözlük gerçek hayat değildir. insanların belli konular hakkındaki bilgilerini değişik açılarla ortaya seren bir oluşumdur. sözlüğün üzerine oturduğu sistemi bilmeyen veya garip bulan yazarlar isteklerine göre gitme hakkını kendilerinde saklı tutarlar. olay bu kadar basittir. şu kadarcık lafını etmek bile abesle iştigaldir.
    sonuç olarak ben wondrous un sözlüğü kaldıramadığını düşünmemekteyim. olsa olsa eski zamanların birinde hatun kaldıramamışlığı vardır herhalde * .
    (peng, 04.05.2006 10:29 ~ 10:30)
  2. banu alkan'ın yeni albümünün a1 parçası.

kalkmak/kaldırmak'la ilgili takıntısına (bkz: kaldıramazsan kaldırırlar gülüm) wondrous'u alet etmesini talihsizlik olarak değerlendiriyorum.
    (fantastik karakter, 04.05.2006 10:55 ~ 10:57)
  3. hayatta her eylemin olduğu gibi sözlük açmanın, sahip olmanın ve idare etmenin de çeşitli sorumlulukları vardır. sözlüğün sahibi olan wondrous'un "top benim topum" anlayışına saygı duyuyoruz. lakin ne bir übermensch ne de bir süpermen olan wondrous, sözlük büyüdükçe artan sorumlulukların altında er geç ezilmeye başlayacaktır. sözlükte ona düşen işler, girilerin yasallığı gibi konular her ne kadar 4-5 tane moderatörün ardımı da olsa gün gelecek hepsinin başını ağrıtacak yetişemeyeceklerdir. muhtemelen wondrous bu gidişi görüp ilerisini de düşünmüştür. o kadar da salak değildir herhalde.

ha bunun için önlemler almıyorsa, gene kendi bileceği iştir. "top" onun topudur. yapmıyorum deyip kenara çekilebilir. bu durumda sözlüğün amına koyulacağı da aşikardır. ama dediği gibi top onun topu, sözlük onun sözlüğü. o zaman da diyebiliriz ki: "ulan wondrous, ne sikim herifsin. biz sözlüğü idare edemedin. allah belanı versin... hey moderatörler, screw you guys i'm going home!" ve alır ceketimizi çıkarız. sözleşmeli yazar değiliz.

neticede kaldıramazsa kaldırtır ya da kaldırmaz... ben işime bakarım...
    (azwepsa, 04.05.2006 14:04)
  4. sözlük, eğer hayatınızın "önemli" bir parçası haline gelmişse, sözlüğü kurtarmak yerine kendinizi kurtarınız a gönül dostları! tamam, burası, en çok okunan 2. sözlük olabilir; burada gülüyor, eğleniyor, öğreniyor, coştukça coşuyor olabilirsiniz amenna, ama abartmayınız, burada kendinize ve başkalarına misyonlar yüklemeyiniz, hele hele "örnek olmak" gibi ne idüğü belirsiz bir kaygı içine asla ve kat'a girmeyiniz. sözlükten birilerini örnek alacak kişi zaten baştan kaybetmiştir amına koyim (birilerine örnek olmamak için küfürlü yazıyorum). burası, yalnızlıklarını bir bilgisayarla paylaşan şirinlerin kaotik varoşudur; gürültü patırtı da olur, düğün dernek de... wondrous kişisi uğraşmıştır, didinmiştir, kendi yalnızlığını hafifletmiştir, böyle güzide bir kahvehane yaratmıştır. bize de oturup okey oynayıp cigara içmek düşer; "nerde lan bu kaavenin kütüphanesi? amına kodumun çaycısı, böyle mi örnek olacaksın lan bize?" demek gereksizdir.

yukarıda bir yerlerde de gayet net açıklandığı gibi, bahse konu olacak tek sorumluluk "hukuki sorumluluk"tur. bu sorumluluktan kaynaklanacak şemsiyeler bizzat wondrous'un götüne gireceği için, yetki-sorumluluk kargaşasından söz etmek olası değildir, kraldan çok kralcı olmanın lüzumu yoktur. sözlerimi kırşehir yöresinden bir maniyle noktalamak istiyorum:

yar, ellerin nerde
    ya beni de götür ya da gitme
    gideceksen eğer kör olsun bu gözler
    görmeyim bi daha
    (iki blok otede, 04.05.2006 14:45)
  5. sözlükte eğlenmesini bilmeyen, bazı şeyleri aşırı ciddiye alan güruhun sarf ettiği tümce. adam birisine küfretmiş. eeee? bunu diyenler sanki kendileri hayatları boyunca wondrous'un kullandığı o isim tamlamasını hiç kullanmadılar. kaldı ki önemli olan hatice değil neticedir. adam* bu giriyi silmişmidir? silmiştir. bu durumda konuyu daha eşelemenin bir mantalitesi yoktur. herkesin bir tanrı kulu olduğunu unutup yöneticilerden ismet sıfatı* dahilinde mükemmel işler beklerseniz daha çok beklersiniz.
    (tuygun, 04.05.2006 15:42)
  6. biz sözlüğü özgür bir platform olarak biliyorduk, yanlış yere mi geldik nedir? sorusunu akıllara getiren itham.
    (adanus, 04.05.2006 16:05)
  7. (bkz: kaç wondrous geliyolar)
    (chaghdash, 04.05.2006 16:08)
  8. (bkz: wondrous sözlükten uçurulsun)
    evet eller havaya, oyları görelim...
    (amorph, 04.05.2006 18:07 ~ 18:08)
  9. evet daha çok genç, yanına tecrübeli bir orta saha oyuncusu alalım. birlikte daha iyi oynarlar. tabii ön liberodaki gelirsemkal'ın da orta sahaya destek vermesi lazım.

biz çocukken "sergen orta sahanın sorumluluğunu kaldıramaz" derlerdi, o geldi aklıma (kaldıramazdı ama, hala kaldıramaz).

eğer böyle bir durum varsa hata bizde, çünkü en iyi sözlük kurucunun veya adminin müdahalesini gerektirmeyen sözlüktür, en iyi yemek tuz ekme ihtiyacı uyandırmaz, en iyi sürücü freni en az kullanandır, kocasından sonra kalkan kadından hayır gelmez.

(bkz: wondrous kaldır da bir görsünler)
    (gelirsemkal, 05.05.2006 10:10)
  10. sözlüğün içeriğinin yani girilerin belli kalıplar içerisinde kalması ve sözlüğün geliştirilmesi ve devamlılığı haricinde bir sorumluluğu olmayan, bu görevleri dışında sizler gibi, benim gibi istediğini istediği gibi yazmakta özgür olan bir yazardır kendisi. yok efendim küfürlü giri girmesin, arılara örnek olsun şeklindeki serzenişler yersiz ve saçmadır, yetişkin insanların olduğu bir ortamda örnek alıncak bir rol modeline ihtiyaç mı duyuyorsunuz sizler!?

bu sözlüğe üye olmuş, yazma hakkına erişmiş insanlar olarak zaten sizlerin belli bir seviyede ve kurallar çerçevesinde kendini ifade edebilen insanlar olduğunuz göz önüne alınmış, kalkıp da birilerinin size örnek olmasını bekleyip bir de bunu sözlüğü kuranın sorumluluğu şeklinde lanse etmek ne derece mantıklıysa wondrous'un sözlüğün sorumluluğunu kaldıramaması diye başlık açmak da o derece mantıklıdır.

(bkz: dağılın lan)
    (theone, 20.05.2006 03:35 ~ 03:36)
  11. (bkz: tanrı kaldıramayacağı ağırlıkta taş yaratabilir mi)
    (lightblue, 20.05.2006 04:03)
  12. (bkz: her erkeğin kaldırabileceği bir şeyi vardır)*
    (gxix, 04.06.2006 00:42)
  13. asrın vebası.
    (wondrous, 04.06.2006 01:31)
  14. (bkz: bize bir şeyler anlatmaya çalışıyor galiba)
    (markrenton, 04.06.2006 01:54)
  15. (bkz: wondrous un kaldıramadıkları)*
    (coban, 04.06.2006 02:18)
  16. doğrudur. bundan dolayı sözlük monarşik bir düzende yönetilmemektedir. zilyon işiyle ilgilenen bi dünya adam vardır. bunun dışında gariban wondrous senede 1 gün tatil yapabilmektedir. her 23 nisan'da geleceğin muhteşem yöneticileri wondrous'un koltuğuna oturarak büyük sorumluluklar üstlenir ve süper bir şekilde kaldırırlar.
    (radiance, 04.06.2006 02:37)
  17. (bkz: çabuk kalktı dikkat edersen)

ne alaka lan ! demeyin lütfen. sinir harbindeyim, kayıbım, lostum. ve bu bkz. beni hayata bağladı... nefes alıyorum şu an...
    (hubede, 10.04.2008 23:39)
  18. (bkz: kaptan,tayfa isyan etmek üzere)
    (hiçaçı, 10.04.2008 23:59)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil