belki ilginizi çeker
  1. · moderatörlerin oy verenleri görüyor olma ihtimali
  2. · seri eksi oy yiyen wondrous un tepkisi
  3. · wondrous a eksi oy vermek
  4. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · zongul ducks
  3. · erkekte ses tonu
  4. · kurban bayramı vahşeti
  5. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  6. · aşk
  7. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  8. · bebe
  9. · alternatif kurtlar vadisi isimleri

wondrous a seri eksi oy vermek  

1. ahaha allah cezanızı vermesin. seriydi eksiydi derken asıl ibnenin kimliğini ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz değil mi.. neyse oltayı gördüm ve atlıyorum abi, beni kimse tutamaz.

wondrous'a eksi oy vermek nedir, uygulandığında ne çeşit bir sonuç doğurur, akıl karı mıdır yoksa deli gömleği midir gibi sorulara cevap arayacağız. belirtmekte fayda var, çetrefilli bir konudur. okurken arada bağlantınız kesilebilir, öyle olursa en baştan okuyun yoksa anlamazsınız.

özellikle 2007 yılında -ne tür bir gazdır bilemiyorum ancak- öyle bir gaz almıştım ki, sözlükte ne var ne yok, şu butona basınca noluyor, efendime söyleyim bu kutuyu işaretleyince kanka listem mi güncelleniyor, şöyle yapınca nasıl bir uyarı veriyor gibisinden sorulara cevap aramak, bu cevapları ararken yeni yeni sorularla karşılaşıp bir de onları çözümlemek gibi bir işe kalkışmıştım. bu süreçte o kadar çok "aa lan çoksüpermiş?" dedim ki, anlatamam.

2007 yılında yine böyle sözlüğün derin dehlizlerinde dolaşırken wondrous'a da bulaşmadım değil. daha öncesinde vuku bulanlar başlığına hallenip cevabımı almıştım gerçi ama, oylama sistemi bambaşkaydı.

moderatörler verilen oyları görüyor mu? görüyorsa ne çeşit bir vizyonla değerlendiriyorlar? yoksa susup "şşt lan gördüğümüzü çakmasınlar" mı diyorlar, wondrous'un oylama sistemine bakış açısı nedir, komple artılasam ikinci nesil olabilir miyim, ikişer kere artı versem belki birinci nesil bile olabilir miyim, eksi verdiğimizde wondrous'un ekranına "yarrak kafalı gxix @12312313 nolu girinize eksi verme cüretini gösterdi haşmetlim" gibisinden bir uyarı zıplıyor mu.. gibisinden sorular haddinden fazla kafamı kurcalamaktaydı ve ben bu sorulara bir şekilde cevap bulmalıydım.

derhal assassin ile irtibata geçtim. dedim ki "böyle böyle".. aldığım cevap hiç iç açıcı değildi: "lan ne bileyim moderatör müyüm ben yarrak?". evet assassin henüz moderatör değildi (ve dikkat ederseniz ne derece ileri görüşlü bir insan olduğumu anlamış olmanız gerekir). o halde azureel'e çevirdim yüzümü, dedim ki "böyle böyle". azureel uzatmadan 4 gün sonra cevap verdi: "proje kasıyorum w3rk durumu c ya". azureel'den de hayır yoktu bana. o halde moderasyonun mesaj havuzuna tacizde bulunmalıydım zira bütün moderatörlere tek tek mesaj atıp aynı soruyu sormak başka bir araştırmanın konusuydu ("moderatörler aynı konu hakkında aynı şeyleri mi düşünüyorlar, moderatörler makine midir, yoksa bu nedir ulan?" adlı konu).

moderasyon havuzunun resmen ırzına geçtim. yaklaşık 200 küsürüncü mesajımı attıktan sonra jugis nomen nickli (daha önce kesinlikle nickini görmediğim) bir yazardan mesaj geldi: "arkadaşım manyak mısın?"

jugis nomen kimdi? ahahha komiser kolombo olduk lan. yok öyle değil. jugis nomen'i de çok severim yanlış anlaşılmasın. konuyu taşak kıvamını azaltarak sürdürmeye gayret edeyim:

jugis nomen dedi ki "abi napıyon lan yarak". jugis'e öyle bir cevap vermeliydim ki afallamalıydı, afallamalı ve bana merak ettiğim tüm soruların cevabını şak diye söylemeliydi: "abi dün gece feci içmişim naptımı ben de bilmiyorum".

evet moderatörler moderasyonun mesaj havuzunu takip ediyorlardı. bundan bir şüphem yoktu artık. ve derhal ikinci ve en önemli soruya geçmeliydim: wondrous'a seri eksi verince ne oluyor?

önce küçük parçalar halinde, wondrous'un infosunda görünen "son oylanan eserleri" kısmındaki girilerin ilk 3 tanesine eksi verdim. bekliyorum ki monitörden bir el çıkıp ümüğümü sıkacak. çıkmadı, sıkmadı. hemen o listedeki bütün girilere eksi verdim. baktım, monitör hala gayet monitör. yani bir insanlaşma veya ne bileyim el ayak uzatma durumu yok. işte artık gün benim günümdü. ara tara'ya wondrous yazıp yeni-eski'den getirttiğim 1000 wondrous girisine sıradan eksi verdim. kabul etmeliyim ki biraz yorucuydu.

1000 giriye birden eksi vermek her babayiğidin harcı değildir. ama ben yaptım. ve beklemeye başladım. öncelikle entelijanslığımın alınmasını, ardından kademeli olarak "sözlük formatına aykırı" sebebiyle silinen girilerimde artış olmasını bekledim. bu ikisi gerçekleştiği an gxix başlığının altına gidip ağlayacak, faşist yönetim, wondrous böyleyken böyle yazacaktım.

ama olmadı.

yaklaşık 5 saat boyunca bir şeyler olmasını bekledim.

yine olmadı.

yorgun düştüm ve biraz uyudum. uyandığımda ertesi gün olmuş. infoma baktım, önceden +750 civarında dolaşan statüm -210'a düşmüş. bir de bana özel statü notu eklenmiş "gerizekalı" diye.

çok alındım wondrous'a. "geri zekalı" diye yazılır o bi kere.
    (gxix, 31.12.2008 22:16)
  2. müdürlerin işidir.
    (aksamustune dogru kis vakti, 31.12.2008 22:28)
  3. kampanya gibi bir nevi. hayır, millet "bakayım oluyor muymuş" deyip, adamı eskiye boğacak, o açıdan yani.
    (sarc, 02.02.2009 15:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil