|
|
- oasis'in sevilen şarkısı
today is gonna be the day that they're gonna throw it back to you
by now you shoulda somehow realized what you got to do
i don't believe that anybody feels the way i do about you now
backbeat, the word is on the street that the fire in your heart is out
i'm sure that you've heard it all before, but you've never really had a doubt
and all the roads we have to walk are winding
and all the lights that lead us there are blinding
there are many things that i would like to say to you
but, i don't know how
cause baby, you're gonna be the one who saves me
and after all, you're my wonderwall...
today was gonna be the day, but they'll never throw it back to you
by now you shoulda somehow realized what you're not to do
and all the roads that lead you there are winding
and all the lights that light the way are blinding
there are many things that i would like to say to you but i don't know how
i said maybe, you're gonna be the one who saves me
and after all, you're my wonderwall(ascella, 31.03.2004 23:37 ~ 23:39)
- bir noel gallagher şaheseri fakat yine diyorum ki bu şarkıyı yazan insan olamaz
- akorları gayet kolay ayrıca. yani bu kadar kolay akorla muhteşem şarkılar da yapılırın ispatı
- radiohead de oldukça başarılı seslendirmiştir.
- metallica elemanlarının, kafaları güzel iken, enstrümanları değişerek, dalga geçme amacı içerisinde coverladığı oasis parçası. güzel, sakin bir parçadır, o ayrı.
- gizemli bir duygunun peşinde koşan ama yolun sonunda bir duvara rastlayan ve bu duvarın ardındakini merak eden adam.
- ryan adams' da söyledi bu şarkıyı. ama kim söylerse söylesin, 'and after all, you are my wonderwall' baya çok şey anlatıyor.
- yapılmış milyonlarca "100 yılın en iyi şarkıları" listelerinin hepsinde üst sıralarda olan bir şarkı. "4 akoru var lan bunun nasıl iyi olabilir ki" diyenler için şunu diyebilirim. şarkının kuru kalan hiç bir tarafı yok, yani enstruman zenginliği söz konusu. sayabildiğim kadarıyla, orjinal kayıtta kullanılan enstrumanlar şöyle:
3 adet akustik gitar(ritm, arpej, solo)
bas gitar, davul vs. klasik ekipman
string. bas tonundan ötürü çello olması muhtemel.
keyboards - string in etkisini destekleyen daha tiz bir tondan gidiyor ve piyano giriyor sonunda.
adamlar 4 akorun üstüne harika bir bina inşa etmişler.
edit : toplamda 6 akor varmış.
- 402 nolu sınıf adlı çizgi filmdeki bir karakterin soyadı
- gitarda 2 perdeye bare takılarak çalınan çok kolay ama çok da guzel bir şarkı
- malmsteen'e dinletilmesi gereken şarkıdır kanımca... neymiş yngwie, illa güzel şarkı yapmak için sweep pickingin bokunu çıkartmak gerekmiyormuş...
- (bkz: van der waals)
- 1960'larda çekilen bir filmin adı.
filmde komşularını sevişirken duvardaki delikten izleyen bir adamın bu duvara olan takıntısı işlenmektedir. bu filmle beraber wonderwall kelimesi hiç bir zaman ilginçliğini ve güzelliğini kaybetmeyen obje manasında gelmeye başlamıştır.
bunun yanında aşılamayan bir engel anlamına da gelir. ama bu engel akıldan hiçbir zaman çıkmayan bir kızdır. yani birinden hoşlanırsın. onunla çıkarsın, takılırsın, yatarsın kalkarsın ama işler yavaş yavaş ciddileştiğinde wonderwall birden yükselmeye başlar. kafandaki o kızı atamadığında o ilişkide biter. başa dönersin. bariyer gibi birşeydir. ötesine geçemezsin. ancak duvardaki delikten duvarına arkasına bakarsın. öte taraf çok güzeldir. ama geçemezsin işte.
wonderwall budur. lafı açılmışken buradan kendi wonderwall'ıma sktr git artık allahsız kız demek istiyorum. hangi günahın bedelisin lan?
- noel gallagher tarafından büyük aşkı meg matthews'a ithaf edilmiştir.
- oasis'in en iyi parçalarından biri. dinledikçe dinleyesi geliyor insanın.
(lockman, 04.02.2007 16:12 ~ 05.02.2007 01:19)
- ryan adams kovırının tadına doyulmaz olduğunu düşündüğüm orijinali oasis'e ait olan parça,, "i said maybe, you're gonna be the one who saves me and after all, you're my wonderwall" derken içimi parçalayan sesine her seferinde daha bir başka hayran olurum..
- --- spoiler ---
sadık hobbit charlie'nin flashes before your eyes da sokakta bir kuple seslendirdiği ve ağzına şahane yakıştığı şarkı.
--- spoiler ---
- noel iki şarkı yazmıştır, liam dan birini seçip söylemesini ister. liam ın ilk başta hiç sevmediği ama yine de seçip söylediği şarkı wonderwall dur. diğer şarkıyı merak edenlere: don t look back in anger.
- oasis'den basit ama etkileyici söz ve müziğe sahip güzide bir parça.
''and after all, you're my wonderwall''
- lost dizisinden charlie bu şarkıyı 3. sezonun 21.bölümü olan greatest hits'te ikinci kez söylemiştir.
- grubun en iyi şarkısı.(bana göre)
- noel gallagher zamanında "arkadaşlar bir şarkı yazıyoruz ama mix'lemek ister misiniz" diyerek chemical brothers'a bu şarkının ilk halini sunmuş, sonra da "yok boşverin canlar istemiyorum" demiştir. gariptir ki bu hadiseden sonra noel gallagher ve chemical brothers iki kere (setting sun & let forever be) birlikte çalışmıştır.
ayrıca çoğu insana göre oasis'in en iyi şarkısı olsa da, bana göre değildir. live forever ve champagne supernova bana daha güzel geliyor, neden bilmiyorum.
- robbie williams, şahane seslendirmiştir kendisini:
(bkz: http://www.dailymotion.com/...)
|