wolfenstein 3d   

adana çık aradan

1. 1992 yılında,3d oyunlarda fps yapısıyla gelişimlere ön ayak olmuştur. duke nukem 3d kadar olmasa bile zamanının en büyük başarılarından olmuştur.öncelikle gerçekçiliğe yaklaşmada ve mekanın tam 3 boyutla kullanımında aynı yıl çıkan bütün oyunları geride bırakmıştır. konusu;nazilerin planlarını ele geçirmek üzere alman hollehammer kalesine yollanmış bir askersinizdir.fakat wolfenstein kalesine nasıl girilir pek hatırlamıyorum.1994'den bu kadar akılda kalanlar. fakat 2003'de return the castle wolfenstein çıkışı ile insan teknolojinin hızını gayet net bir şekilde görebilmektedir.
    (hell guardian, 19.05.2004 00:49)
  2. (marş sonradan basıyor) 92'de pc-world ve bazı diğer topluluklarca toplam 8 ödül almıştır.
    (hell guardian, 19.05.2004 00:57)
  3. yeni versiyonu için

(bkz. return to castle wolfenstein)
    (aqua, 27.06.2004 03:32)
  4. başlarda pek tutmayan fpsnin ilk oyunlarından biri. sonra doom çıkmış ve oyun piyasasını duman etmiştir. wolfenstein da bu gazla talep görmüştür. fpsnin "granddaddy"si olarak anılır.
    (lord andurien, 23.06.2005 23:15)
  5. oyun teknolojisindeki son gelişmeyi görmek için kullanılabiliecek oyun.

önce bu oyunu açıp yarım saat oynuyorsunuz sonra doom 3 açıp yarım saat oynuyorsunuz. sonra felsefi düşüncelere dalabilirsiniz.
    (hansvoralberg, 23.06.2005 23:20)
  6. henüz mouse ile tanışmamış hala siyah ekrana diryazdığımız dönemlerdi. nazi bayrağını ilk orada gördük sanıyorum.
    tüm çocukluğumuzu bir alman hapishanesinde, o kat senin bu kat benim dolaşıp asansör arayarak geçirmişdik. abimle sayısız gece hapishaneden kurtulmaya çalışarak geçirmişdik kendileri ile. kah öldürdüğümüz nazilere defalarca ateş ettik kah gece karanlığında "hühhh babooo" gibi birşeyler söyleyen mavi üniformalı, makinalı tüfekli adamı görünce yerimizde zıpladık. ayrıca ölen adamları hep aynı açıdan görürdünüz. ben genelde abime copilotluk yapardım. "bu kapıdan girme bu kapıdan girme" çığlıklarıma aldırış etseydi büyük ihtimalle hala oynuyur olurduk bu oyunu. yerlerde bulduğumuz yiyecekler bana almanların çok zengin olduklarını, hep etle-butla beslendikleri düşündürmüştü. hala okul ya da hastane koridorlarında, duvarla yaklaşıp spacee basmaya çalışırım.
    (bergerac, 16.04.2007 12:05 ~ 17:19)
  7. duvarlarda gizli bölmelerin falan olduğu,çıktığı zaman tarafımdan gayet sevilmiş oyundu ve zamanına göre de çok güzeldi.şu anda grafiklerine bakınca insan bir kahkaha patlatır ama hala zevkle oynanır eskisi gibi.ah o iki kolu makineli tüfek olan boss'la köpekler yok mu...
    (henrikırinkıl, 03.10.2008 19:01)
  8. (bkz: doom gibin)
    (hypnotica girl, 03.10.2008 19:04)
  9. döneminde çıkan bütün fps'lerin eline yüzüne verebilecek kadar güzel, oynanası ve de eğlenceli. yamulmuyorsam, 6 ayrı uzun hem de çok uzun senaryosu vardı ve de 6sını da bitirebilene rastlamamıştım.
    (stocky2001, 03.10.2008 19:24)