winning eleven 10   

adana çık aradan

1. siparişleri şimdiden internet üzerinden başlamış oyun. spiker olarak ilker yasin tarzı bir adamın seslendirmesini, turkey edition gibi arka fonda gora soundtrack parçasıyla korsanlanmamasını umut ediyorum.
    (man on the moon, 14.03.2006 23:40)

2. daha önce artık ps2 için we çıkarmıyacağız demelerin karşın,ps3ün çıkış zamanının gecikmesi yüzünden, muhtemelen pes 6 ile birlikte ps2 platformunda görebileceğimiz oyun.sevinç nesnesi.
    (sycrone one, 14.03.2006 23:46 ~ 23:48)
  3. bir sonraki versiyonu winning eleven eleven olacak oyun.
    (zaknafein, 15.03.2006 00:10)
  4. geçen günlerde elime geçen ve oynama şansını yakaladığım oyundur.önceki serilere göre yine oyunun grafiklerinde herhangibir değişiklik yapılmamış ancak oynanışta ilginç değişiklikler yapılmıştır

*artık hakemler oyunun eski serilerindeki gibi sıklıkla faul çalmıyorlar.özellikle wining 9'da oyuncuları bezdiren tabir yerindeyse ota boka faul çalarak ikili mücadele imkanı tanımayan hakemler bu oyunda yoktur.bu sebeple ikili mücadeleler artık daha sık görülmektedir.özellikle avantaj pozisyonunda hakemin iki elini öne doğru açıp avantaj işareti yapması mükemmel bir detaydır.

*kalecilerin uçuşlarında değişiklikler yapılmıştır.özellikle uzaktan çekilen bazı şutları kalecilerin gerçeğe yakın bir şekilde tek elleriyle çelip kornere atmaları görülmeye değer bir ayrıntıdır

*şut sistemi değişmiştir.artık şut barı eski oyunlara nazaran daha çabuk dolmaktadır bu sebepten eski serilere alışık olmak şut sistemine uyum sürecini biraz uzatıcaktır.ancak atılan şutlara kalecilerin uçuşları oyunu eski serilere göre daha keyifli hale getirmiştir.

*wining eleven 9'daki sağ çapraz ve sol çapraz yapınca atılan çalımlar bu oyunda çıkartılmıştır.oyun bu sebepten kullanıcıyı daha çok takım oyununa yönlendirmektedir.

*oyuncuların düşüşlerinde ve reaksiyonlarında değişiklikler yapılmıştır.özellikle hakeme itiraz eden ve yere düşünce reaksiyon gösteren futbolcuların görüntüleri oldukça ilginçtir

*diğer serilerde olduğu gibi oyunda telif hakkı sorunu yine ön plandadır.türk takımlarından sadece galatasaray'ın lisansı alınmıştır.fenerbahçe ve beşiktaş'ın futbolcuları bu sorun yüzünden sallamadır.

*oyun eski serilere göre biraz daha kolay olmuş gibidir.özellikle wining eleven 9'u ilk aldığımda brezilyayı almama rağmen 5 yıldızda kimseyi yenememiştim ancak bu oyunda 5 yıldızda brezilya ile yunanistan'ı 3-0 yendim
    (benikoyupgitmeneolursun, 03.05.2006 11:06)
  5. her sürümde çıtayı biraz daha yükselten konami , yine bu oyunla futbol simi konusundaki iddiasını rakipleri üzerinde belirgin bir eziciliğe dönüştürmüş.

öncelikle , oyun grafiksel anlamda biraz daha ileriye taşınmış.bunlar farkedilmesi zor şeyler olsalar da , bu seriyle yıllarını geçirmiş * olanların farkedebileceği ayrıntılar.örneğin yansımalar ve gölgeler biraz daha ileri bir seviyeye taşınmışlar.zaten 9. sürümüyle gayet güzel grafiklere sahip olan seri , artık eskiyen ps2 donanımına rağmen biraz daha güzel olmuş.

karakter animasyonları , topa ilk dokunuş ve şutlar daha gerçekçi olmuş.ayrıca yine kalecilerin animasyonları , panterlikten biraz daha uzak davranmaları da gayet hoş.zaten şut çekmek biraz daha kasıyor.çünkü eğer şutu çektiğiniz adam ters ayağıyla vurmuşsa , top tribünlere doğru gidiyor.

winning eleven 9 da çok zor olan lr+üçgen pasları , tekrar winning eleven 8 deki kıvamına getirilmiş ancak her adamla güzel paslar verilmiyo , bu da iyi bir özellik.

serbest vuruş olduğu anda hemen r1+l1 e bastığınızda çabuk başlatma olayı var yanlız her zaman işe yaramıyor hatta saçmalıyor kimi zaman.basıyorsunuz bi bakıyorsunuz adamlar barajı kurmuş defansa yerleşmişler , kaleci üzüm yiyor hatta *.bunu nasıl bu kadar saçma yapabildiler anlamadım , umarım pes 6 da bu hata kaldırılır.

oyun biraz daha hızlandırılmış , fifa 99 gibi tüm futbolcuların saatte 50 km ile koştuğu bir oyun diğil tabi ki , fakat bir önceki versiyonuna göre hızlı.ancak bu artan hızla pas vermeyi kolaylaştırmışlar ki o hızda ikide bir adamı bulmayan paslar oyuncuyu kızdırmasın.

yine güzel bir oyun olmuş , her zaman olduğu gibi konami beklediğimiz oyunu yapmış.bakalım 11 de neler olucak şimdiden düşünmekteyiz.*
    (zaknafein, 07.05.2006 02:38 ~ 02:38)
  6. yeni oyun bir çok yönden süper olmuştur. oyuncuların güçlerinin abartıldığını gördüm. oyunun en güzel özelliği wining eleven 9 daki kadar uzaktan gol olmaması. bunun yanında kaleciler çok anlamsız şutları sektirip içeri alabiliyor. oyunun taktik menüsü gerçekten mükemmel olmuş. profesyonel winingciler burda baya zaman harcayacakaldır. animasyonlar çok güzel olmuş. saha için de arkadaşlarınızın el kol hareketleri ne tarafa pas atmanız gerektiğini göstermeleri gerçekten gerçekçiliği arttırmış. bazı faul posizyonların da l1+r1 yaparak oyuna hızlı başlayabiliyoruz ki bazen süper kontra ataklar yakalayabiliyorsunuz. hollanda çek cumhuriyeti gibi takımların eskiden oyuncularının ismi düzgün çıkmazken artık böyle bir sorun yoktu benim oynadığım versionda. christiano ronaldo wayne rooney ronaldinho lampard ronaldo robinho kaka henry...vs bu tip yıldızların gerçekten ezici üstünlükleri var. şutlarda,ikili mücadelelerde,top sürmede yanlarına yaklaşılmıyor. bu konuda birazcık dengesizlik olduğunu düşünüyorum. kaleciler dediğim gibi basit şutları sektirirken inanılmaz pozisyonları da kurtarabiliyorlar. wining eleven 9'dan sonra oyun biraz yavaş gelebilir. bir kaç maç yaptıktan sonra alışcaksınızdır. genel olarak gerçekçilik,futbol zevki,oynanış,menüler,animasyonlar çok güzel.
    (lucifer, 27.06.2006 20:30)
  7. (bkz: pes 6)
    (meln, 27.06.2006 20:34)
  8. ps2'de artık sonuncu olacağını düşündüğüm(grafik daha ileri gidemez, oynanış daha nekadar değişebilir),tek eksiği olan kalecilerin neredeyse her topu anlamsız bi şekilde rakip oyuncu önüne sektirmeleri dışında futbol oyunları alanında fenomenliğini devam ettiren konami yapımı.
    (qhendo, 30.06.2006 01:59)
  9. iki ara pas ile pozisyon yaratilamayan, gol atmak için basbaya hazırlık pası ve hücum organizasyonu yapılması gereken oyun. zlatan ibrahimovic abartı olmuş.
    (cooler than jesus, 13.07.2006 03:25)
  10. çalışmanın, durmamamanın en güzel örneğidir winning eleven (we). adamlar* her sene oyunu geliştirdiler her sene sanki oynarken isyan ettiğimiz şeyleri düzelterek mükemmel bi oyun yaptılar. ilk göz ağrımız ise vasattan ileriye gidemedi. (bkz: ea sports) (bkz: fifa 2006)
    (nejoe, 13.07.2006 13:14 ~ 13:14)
  11. yeni çıkcak olan versiyonunda juventus,fiorantina ve lazio'nun seria'dan çıkarılmasını beklediğimiz şahaser.
    (lucifer, 16.07.2006 18:53)
  12. arkadaşlarla oynarken bir gol pozisyonunda 2 defansa bir forvet hücum edilirken,o iki defans oyuncusunun birbirlerine çarpıp yere düşmeleri sonucu kaleciyle karşı karşıya gol atılması sonrası sevinmek yerine oynayan iki oyuncuyu gülmekten yerlere düşüren,"lan alem firmasın konami" dedirten harika oyun.tatilde asosyal olmak istiyorum diyenlere iyi bir alternatif.
    (sycrone one, 16.07.2006 19:09 ~ 19:10)
  13. ofiste hergün projeksiyon aleti eşliğinde oynadığımız şahhane oyun
    (universalmind, 07.09.2006 17:56)
  14. oda arkadaşımı dünyadan koparan oyun.bende bazen acır yanı başına bir bardak su koyarım "yazıktır günahtır"diye.
    (vincent vega, 07.09.2006 19:41)
  15. master ligte emekli olan futbolcuların bir dahaki sezon genç halleri ile tekrar karşımıza çıktığı mükemmel oyun.ilerleyen senelerde zidane,rivaldo,bergkamp,koller,figo gibi adamları 17 yaşında alıp geliştirmek gerçekten çok eğlenceli.
    (benikoyupgitmeneolursun, 20.09.2006 14:55 ~ 14:56)
  16. kanımca mükemmeliyete en yakın futbol simulasyonu. parmakların nasır tutuyor ama bıkmıyorsun. nasıl iş bu ben de anlamadım.

(bkz: adamlar yapıyor)
    (marauder jingo, 03.01.2007 22:03)
  17. arcade tadında olan oyundur. şimdiye kadar, pes ile winning eleven arasında fark yoktur desem de, winning eleven 10-pes 6 arasındaki farkı görünce bu düşüncem kayboldu. pes 6 her türlü döver.
    we 10; topu kapanın kalede bittiği, çalım yerine düz koşunun tercih edildiği, ucuz bir oyun. kaleciler kova tanrısı, bir tane top tutmuyorlar. beşten aşağı gol atanın aşağılandığı bir oyun we 10. capon spiker hariç bir artısı yok.
    pes 6; daha yavaş, daha kontrollü, daha 'olmuş' bir oyun,we 10un yaması gibi.
    fark yoktur deyip de pes 6 almayanlar pişman olabilir. bu oyunu alıp konamiden soğuyanlar, benim gibi, acilen pes 6 alsın.

biraz geç bir uyarı oldu ama... *
    (seçilebilirkişi, 05.05.2007 22:02 ~ 02.07.2007 18:29)