gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · yaran diyaloglar
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · incesaz
  9. · kevin garnett

windowsa kurdi  

1. kürtçe windows demek(miş).

kürtçe televizyon, kürtçe radyo, kürtçe eğitim derken, sırada kürtçe windows var.

http://www.windowsakurdi.com sitesinden kampanyaya ulaşılabilir. gerçi şu anda "kürtce windows kampanyasi yeni dönem hazirliklarindan dolayi bir süreligine beklemeye alinmistir " diye mesaj çıkıyor. normaldir microsoft, windows vista yı çıkaracak ya bu grup da muhtemelen anketlerini vista ya göre yeniden güncelleyeceklerdir*. başarısız bir kampanya olacağı apaçık ortadadır, lakin kürtçe windows ev kullanıcıları için yapılacaksa bunun server versiyonu da yapılması lazım, tabi bunların üzerinde çalışacak office programı ve diğer microsoft bileşenlerini de kürtçe olması gerekecektir. tüm bunların yanında bu sistemi kullanabilecek teknik kürtçe ! bilen sistem yöneticileri ve operatörleri de bulunması lazım vs. *

mantık dışı bir girişim ve olmasını beklemek de bir o kadar mantık dışı. hayır, kürtçe windows olsun ya da olması benim için önemli değil, bir sürü dilde var zaten. sanki buna girişen kişiler bu işletim sistemini para verecek de alacak, gülerim. olsa bile, satışı 100 (yüz) adedi geçmeyeceğine kalıbımı basarım, sanki türkçe windows a herkes para veriyor ya, gidecek kürtçe windows a para verecek !. elin ecnebisi bizim gibi manevi birkaç şeyi düşünür mü? cia sitesinde türkiye hakkındaki bilgilerde %80 türk %20 kürt yazsa da kürt halkının ne kadarı bilgisayar kullanacak veya ne kadarı bu sisteme para verecek*. onun için hayali bir girişimden öteye gitmeyecek bir kampanya, tıpkı kürdistan gibi.

(bkz: http://www.cia.gov/...)
    (dlord, 28.11.2005 22:44 ~ 22:45)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil