|
|
- windows vista'nin xp media center edition muadili olduğu söylenen sürümü. şu an ev cihazlarına en kurulabiliteli sürüm olarak gözükmekle beraber iis 7.0'dan remote desktop'a (ki benim için hayatidir) kadar tüm gelişmiş hadiseleri de içermekte.
- active directory'lere katılamıyor.
- adını görünce allah allah geliyorum dedirten ama microsoft işin içinde olunca aynen hevesi kursakta bırakan sürüm.
- allahtan belasını vermesini talep ettiğim işletim sistemi. nortonla bir olup 2 gb ramimi yiyorlar. üstelik açacağı her sayfa ya da dosya için onay isteyip kibar ayağına yatıyor. (bkz: olmaz böyle şey)
- yapılmak istenen herşeye, çok ciddi mesajlar vererek izin isteyen (ekran falan kararıyor o derece ciddi) her hareketimi korka korka yapmama sebep olan işletim sistemi. ayrıca masaüstünde kendi yarattığım bir klasörün ismini değiştirmek isteyince "admin izin versin yoksa yapmam" diyen, admin olarak izin versem dahi dediğimi yapmayan windowsçuk. (manyak mıdır nedir?)
(devil, 04.10.2007 00:11)
- çok kibar işletim sistemi paketi.
her boka izin istiyor. 3.1 böyle miydi dedirtiyor insana ve ingilizlerin asaletini hatırlatıyor.
(bkz: shall i)
- sürekli onay penceresi çıkıp duran gıcık işletim sistemi.aradan ekran filan kararması da cabası.yemişim vistasını.yaşasın xp
- (bkz: paranoyak)
- user account control'un ne olduğunu ve nasıl kapanacağını google'a yazıp iki dakikada öğrenemeyecek insanlara pek hitap etmediği oldukça açık.
tüm eksisi artısı bitti, üzerinde konuşulacak bir tek onay istemesi kaldı.
- home basic'ten farklı olarak aero içerir. ayrıca media center özelliklerini barındırır. dvd yazabilir. tablet pc'lerle uyumlu çalışabilir. bilgisayarlar arası senkronizasyonu destekler ki kullanıyorsanız veri transferi için süper bir özelliktir.
ayrıca ebeveyn kontrolleri barındırır. sorun yaşayan kullanıcılar ebeveynlerine danışabilirler.(mavio, 04.10.2007 10:33 ~ 10:35)
- group policy editor içermiyor. terminal services sunmuyor. (ilginç şekilde, rtm versiyonunda terminal services vardı ama.)
|