belki ilginizi çeker
  1. · iis 7
  2. · visual studio 2008
  3. · windows xp service pack 3
  4. · terminal services gateway server
  5. · server core
  6. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  2. · zongul ducks
  3. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  6. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · sirkencübin
  9. · afrika dan gelen sıcak hava dalgası

windows server 2008  

1. longhorn kod adlı windows server sürümüne verilecek olan isim. windows server 2003'ün yerini alacaktır.

(umarım isim konusunda göt olmam.)
    (wondrous, 05.02.2007 04:14)
  2. beta 3'ü download edilebilir. (bkz: http://www.microsoft.com/...)
    (wondrous, 28.08.2007 20:04)
  3. server standart betasını 3 gündür kullandığım windows server sürümü. arayüzü vista ile aynı, daha doğrusu "vista'yı mı 2008 arayüzüne benzettiler yoksa 2008 'mi vistaya" diye düşündüğüm sürümdür ayrıca.

sp1 ile gelmesi yüksek dozda şaşkınlığa mazhar etmiştir bizleri. tamam sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer, ama biraz abartmışlar bu sp olayını. neyse sonuç olarak şimdilik xeon işlemcili sunucumda canavar gibi gibi çalışıyor. dns ve web server çalıştırıyorum, iis 7' de cabası.
    (kayzer, 13.09.2007 15:51 ~ 15:53)
  4. release candidate, şu sıralar indirilebiliyor. tamamen piyasaya çıkmasınaysa yaklaşık 145 gün var.
    (wondrous, 04.10.2007 21:10)
  5. vista service pack 1 kodu temel alanarak geliştiriliyor. getirdiği en büyük yenilik server core kurulum şekli ile tamamen komut satırı ile kurulum ve yönetim içeriyor. windows explorer shell olmaktan çıkıyor ve ie, işletim sistemine gömülü bulunmayabiliyor. bu kullanımda yönetim, mmc ile gerçekleşecek. böylece microsoft, "al sana linux tadında sistem kurma şansı" demiş ve gui ile windows server kullanmak isteyenleri de unutmamış oluyor. en vurucu başka bir özellik de kernel seviyesinde built-in virtualization getirmesi. tadından yenmez valla. ayrıca microsoft, windows server 2008'in sunduğu en son 32 bit server olduğunu açıkladı.
    (al da at dercesine, 06.10.2007 10:38 ~ 10:39)
  6. microsoft.com'un çok uzun süredir ana web server'ı olarak kullandığı os imiş.
    (wondrous, 23.11.2007 02:16)
  7. windows server 2008 rc0 64-bit edition'dan merhaba.

öncelikle,

· vista'dan daha hızlı kuruldu.

· vista kuran biri için kurulum çok kolay. dil seçimi, partisyon seçimi gibi çok basit birkaç sorudan başka bir şey sormuyor. kurulumda server core veya full installation gibi iki seçenek sunuyor. (nerede nt 4.0 kurulumu, nerede bu)

· windows vista'nın aksine işlemciyi generic olarak değil, markasıyla modeliyle tanıdı. bunda, sunucu olarak kullandığım cihazdaki vista deneyimim sonrası bios update yapmamın etkisi olabilir. belki vista kursam o da tanıyacaktı.

· ekran çipini tanımamakla beraber, ortada henüz driver da yok. tıpkı server 2003-xp'deki driver işbirliği gibi vista-2008 arasında da benzer bir ilişki varsa güzel, yoksa biraz sıkıntı yaşanacak gibi.

· ekran çipini tanımadığı için basic theme ile çalışıyor. aero'ya geçmek şimdilik mümkün değil. aero ne işe yarar server'da diye bir soru ilk anda akla gelebilir ancak bu işletim sisteminin aynı zamanda terminal services sunacağını ve client'lerin aero isteyebileceklerini unutmayalım, unutanlara hatırlatalım.

· genel hususlar bir yana, computer management console yerini muhafaza ederken, server management console değişime uğrayarak yanına birkaç güzel özellik daha katarak yeni bir mecra oluşturmuş, server manager haline gelmiş.

· task manager, windows vista'nın aynısı.

· bir hususta sövmem gerekli, yanında bulunan xp professional'ı yok sayarak boot manager'ı alt üst etti. şimdi işimiz yok bcd kasacağız.

şimdilik gözlemler bu kadar. bu da günün screenshot'ı: (bkz: http://www.itusozluk.com/...)
    (wondrous, 27.11.2007 21:14 ~ 21:19)
  8. enfes bir şey olmuş. daha kurar kurmaz, yazdığım sallama şifreyi beğenmemesi ile takdir ettim. panelleri sanki server işletim sistemi değilmiş de, amatör ev kullanıcısına hitap eder derecede basit hazırlamışlar. -to be continued-
    (thedewil, 17.12.2007 23:12)
  9. gerekli ayarlar yapıldığında workstation olarak çok rahat kullanılabilen, (hemde aero, superfetch , sidebar vs. aktif bir şekilde) performans olarak vista'ya fark atan mükemmel windows sürümü. (ah microsoft, ne vardı vista'yı böyle yapsaydın zamanında da, server os'yi desktop'ta kullanacağız diye bi sürü takla atmasaydık, ama değiyor...)
    (soulblighter, 23.05.2008 13:49 ~ 14:14)
  10. dell xps notebook'ta kurup çok memnun olan biriyle karşılaştım. eski sürümlerin taşınabilir cihazlara olan alerjisini taşımıyor sanıyorsam.
    (wondrous, 26.06.2008 23:51)
  11. server'a rol ekleme ve özellik katma olayını 2003'e kıyasla çok daha basit ve kolay bir hale gelmiş. aero açık iken bile kullandığı ram vistaya farkla neredeyse 300 mb daha aşağısı. her ne kadar 32 biti desteklesede ben bu sistemi 64 bitin paklayacağına inananlardanım.
    (ethnica, 01.08.2008 19:01 ~ 19:02)
  12. cayır cayır workstation olabilen bu mübarek işletim sisteminde aero'yu aktif etmek için server manager'dan features'a gelmeli, oradan desktop experience'i kurmalısınız. akabinde services.msc'den themes servisini çalıştırmalı ve masaüstüne sağ tıklayıp personalize kısmından themes'e gelmeli, windows vista'yı seçmelisiniz.

desktop experience özelliği esasında terminal server kullanıcılarını tatmin etmek üzere işletim sistemine eklenmiştir.
    (wondrous, 18.07.2009 01:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil