windows mobile 

adana çık aradan

1. microsoft'un smartphone'lar için hazırladığı işletim sistemi.bir nevî kırpılmış windows 98 ve xp karışımı gibi duruyor zannımca.
    (stone cold, 07.10.2006 14:19)

2. üzerinde rahatlıkla dos emüle edilebilen, mavi ekran vermeyen ama sık sık sapıtan, geliştirmeye çok açık, cici işletim sistemi...

ayrıca windows vista'daki dil sistemi (.mui dosyaları) 2003 yılından beri windows mobile ile denenmiş, başarılı olunmuştur..
    (aldirakli, 03.04.2007 14:59)
  3. windows mobile cihazlarına taktıkları ek storage card'lar windows media player tarafından activesync ile kullanılmak üzere tanınmıyorsa bir bug'dan muzdaripsiniz demektir. bunun için microsoft bir update yayınlamış ancak samanlıkta iğne aramadan bulunmuyor. ilgili knowledge base makalesine http://support.microsoft.com/... adresinden ulaşılıp update indirilebilir.

windows mobile cihazlara müzik vb. dosyaları yüklemek için activesync kullanın, faydasını göreceksiniz.
    (wondrous, 29.09.2007 15:09)
  4. diğer işletim sistemlerine sahip aptal cihazlar gibi, bünyesindeki gprs, edge vb. bağlantıyı windows ile paylaşmak için dial up networking gibi saçmalıklar yerine bluetooth pan kullanan, windows üzerinde "join personal area network" tuşuna basmak dışında hiçbir şey gerektirmeyen leziz mobil işletim sistemi.
    (wondrous, 10.10.2007 21:19)
  5. (bkz: direct push)
    (wondrous, 26.11.2007 12:02)
  6. smartphone'lar için olanında normal yollardan tcp/ip ayarlarını elle yapma gibi bir lüksümüz bulunmamakta. bu durumda ilk önce wm için yazılmış bedava ağ araçlarına google'dan bir göz attıktan ve elimiz boş döndükten sonra msdn sitesinin kapısını çalıyoruz. çok şükür ki microsoft temel ağ araçları için örnek kod koymayı bile ihmal etmemiş.
    (raiser, 19.01.2008 17:25)
  7. tcp/ip ayarlarını elle değiştirmek için registry'nin de kullanılabildiği işletim sistemi. "hkey_local_machıne\comm\<adapter name>\parms\tcpip" yolu altından dhcp ve otomatik ip alma özelliği kapatılabiliyor.
    activesync ile çalışan şöyle bir registry düzenleyici de mevcut: (bkz: http://www.breaksoft.com/...)
    ancak registry'de yaptığınız ayarların etkili olabilmesi için windows'u yeniden başlatmanız gerekebilir (tanıdık bir hata mesajı*).

(bkz: windows mobile sdk)
    (raiser, 19.01.2008 18:03 ~ 18:04)
  8. tek başına belki uygulama çalıştırmak ve temel özelliklerin son kullanıcıya desteğini vermek (aygıt kamerası, ağ bağlantısı, multimedia işlevleri gibi) dışında başka bir işlevi yokmuş gibi görünen, ancak sdk'sı ele geçirildiğinde çok iyi bir dökümantasyona sahip bir geliştirme ortamı olduğu anlaşılan (smartcard api, winsock, bluetooth api, direct3d ve daha sayamadığım bir çoğu) işletim sistemi.
    (raiser, 25.01.2008 16:02 ~ 16:06)
  9. mac os x* ile beraber günümüzün tartışmasız en iyi mobil platformu.
    (wondrous, 25.04.2008 19:48)