microsoft'un en hızlı çalışan windows ailesi üyesi, her yönüyle güzeldir ancak şunu belirtmeden olmaz: hızlı yaşa çabuk öl burada da geçerliliğini korumuş: haftada bir göçer, yeniden kurmanız gerekir.
windows'un en kötü sürümü. yamalı bohçaya dönen windows ailesinin 98
*'e
update,
patch,
service pack yapmaya yüzü kalmamıştır ve
bill gates arayüzü
renderlayıp bi güzel makyaj meraklısına sunmuştur bu işletim sistemini. ilk defa smooth mouse move kullanıldığı ve
monitörlerde yüksek
tazeleme oranına daha efektif bir altyapı sağladığı için win xp arayüzünün demosu niteliğindedir.
windows xp yi ilk gördüğünde bu işlere meraklı olanlar "oha 'melenyumun aynısı la' falan oldum" olmuştur.
microsuck* bu, yamala yamala millete kakala.
(azureel, 31.05.2004 21:54 ~ 21:55)
microsoft'un windows 98 tabanından dos çekirdeğini çıkarıp kimi nt'sel özellikleri (ki burda implement edilen hoş özellikleri hemen akabinde xp'nin reklamlarında kullanılan özellikler olduğunu görüyoruz) ekleyerek ürettiği bir
beta os. kullananlar da kobay oldu, öyle geçti gitti.
ks. windows millennium edition
(raiser, 11.07.2005 14:50 ~ 14:50)
çok başarılı bir işkence yöntemidir.sakin ve huzurlu bir insanın bilgisayarına kurulan windows me , 1 hafta içinde çok kesin sonuçlar verebilmektedir.
hala desktop pc imde kurulu olan işletim sistemi,
mafia oyununun oynandığı, harddiskinde yedeklemelerin yapıldığı bir senedir format atılmadan nezih ve hızlı şekilde çalışan işletim sistemi.
uzun ömürlü olması tamamen kullanana bağlı olan işletim sistemi. ayrıca win98 ve xp ye göre çok daha hızlı açılması bir çok insan tarafından winme yi tercih sebebi yapmıştır (xp ye kadar). win98 in makyajlanmış şeklide olsa win98 den daha başarılı olduğu kesindir. min 64 ram ister. 32 ram ile kasmaktadır. zamanının celeron 300a, 64 (sonra 96) ram, 8mb ekran kartı ile gayet başarılı sonuçlar vermiştir. dosya sistemi olarak fat 32 yi destekler. başlangıç optimize edildiğinde mevcut windowsların (3.1 hariç tabi) en hızlı açılışı elde edilir. kısaca winxp ye kadar, kullanmasını bilenler için win98 den sonra geçici bir tatmin sağlamış daha sonra microsoft un teknik desteğini çektiğini açıklamasıyla (2002-2003 civarıydı sanırım) işletim sistemleri müzesindeki yerini almıştır.
ilk çıktığında alıp, windows xp çıkana kadar kullandığım işletim sistemi, ilginç bir şekilde herkes ne kadar sorunlu olduğunu söyleyip dururken bende 1 tane bile mavi ekran çıkarmaması ve gayet güzel çalışmasının nedenini hep merak etmişimdir...
hakkında
long zheng tarafından yazılmış, windows tarihindeki önemini anlatan güzel bir makale de bulunmaktadır.
http://www.istartedsomething.com/...
windows vista denen "harikülade"
osumsunun bugünlerde insanlara hatırlattığı facia.
microsoft'un "la şimdi milenyum diye herkes bişey yapıyor biz yapmazsak olmaz, karizmamız çizilir " diyip ortaya koyduğu saçma
şey.
kullandığım en boktan işletim sistemi. bir günde 3 kez çökmüştür. verdiği hatalardan bıkmıştım artık. neyse ki o zamanlar mac filan kullandımda kendime geldim.
bu nasıl
windows 98 ile
windows xp arasında bir ara gazı ise
windows vista da benzer şekilde
windows xp ile
windows 7 arasındaki ara gazıdır...
(maske, 19.04.2009 13:46)
windows xp ve vista, olmadı 2000'in "temelini" oluşturmadığını 30 saniyelik bir google araması neticesinde öğrenmeniz mümkündür.
yıllar geçti, şu "abi mekten onu almış, laynukstan şunu çalmışlar getirip buraya koymuşlar, baba şurdan görseli kopyala yapıştır yapmış buraya" çizgisinde işletim sistemi eleştirmenciliği oynayanlar bitmedi.
windows me ile gerek
windows 2000 gerek
windows vistanın hiç bir akalası bulunmamaktadır. windows me için
windows 98'in biraz makyajlanmış ve stabilitesini kaybetmiş hali demek en doğrusudur. buna ek olarak windows nt/2k'den bir iki logo ve grafiksel özellik dışında hiç bir artısı yoktur.
çok skindirik bir işletim sistemi olmakla birlikte tam olmamış, eksikmiş hissi verir.
gizli c:\_restore\temp dosyası altında şişer bu windows. kendi kendine dosyalar üretir, alayı gereksizdir. silemezsiniz de. ms-dos komut işleminden girip silmeniz gerekir. yoksa haftada 1gb dolar harddisk.
win98'den farkı olduğunu düşünmediğim, kurduğum zamanlar maksat eğlence olsun diye kurduğum işletim sistemi.
(bkz:
doğan görünümlü şahin)
beni sik anlamına gelen ingilizce kelimeler bütünü.
bu ender bulunan bilgiyi de sizle paylaşmamın tek nedeni, sivilceli, şişko ve bir o kadar da gözlüklü olmanız.
teşekkür ediyorum.
uçup giden işletim sistemi...