|
|
- kodlarının bir kısmı çalınmış olan ve paylaşım programlarından edinilebilecek işletim sistemi
- dot net framework'ü en az sorunla çalıştıran işletim sistemi.
- alpha blending özelliğinin eklendiği ilk işletim sistemi. sadece winamp'ın şeffaf playlistler görüntülemesine yaradı. ayrıca hayvan işlemci kaynağı tüketen cursor altı gölge efekti de ilk bu versiyonda eklendi ve tarih boyunca hep kapatılmaya mahkum bir özellik oldu. bu bağlamda windows 2000'in görsel açıdan da 98'e göre oldukça iyi değişimler getirdiği görülebilir.
- windows xp'den kat kat üstün olmayan tam tersi rami çok daha kötü kullanan,xp'den daha fazla güzenlik sorunları bulunan öyleki 4 tane service pack'i çıkmış işletim sistemi.
- service packler bir işletim sistemi kullanıldıkça çıkar. win 2000'in yaklaşık 3-4 senedir piyasada olduğu göz önüne alınırsa 4 service packe sahip olması daha piyasalarda at koşturalı fazla olmayan windows xp'den kötü olduğı anlamına gelmez. ileride windows xp service pack 8 görmeyeceğimizi kimse iddia edemez.
windows 2000,* rezil işletim sistemleri serisinin içinde göreceli olarak en iyisidir. bilgisayar işiyle windows platformunda ciddi anlamda ilgilenmek isteyen kişilerin ileri derece şeylere verdiği destek sebebiyle tercihi olmalıdır.
- 29 milyon satır c kodu içeren abarmış, destansı, hayvan oğlu hayvan, "ya yok böyle bişey" işletim sistemi.
- svchost hatası servis pakedi 4 ile de düzeltenemiyen, eğer böyle bir sorun baş göstermişse; ya telefon kablosunu ya da windows cdsini camdan aşağı attıran işletim sistemi.
- otomatik ip adresi bile almaktan aciz işletim sistemi. ondan sonra 2 saat kasıyor insan, rakamlardan tiksinir oluyor.
- ttnet'in yakın zamana kadar dhcp server altyapısında kullanılıyordu. otomatik ip dağıtıyordu.
- işte çalınan source kodlarından enstantaneler.
#include "win31.h"
#include "win95.h"
#include "win98.h"
#include "workst~1.h"
#include "evenmore.h"
#include "oldstuff.h"
#include "billrulz.h"
#include "monopoly.h"
#include "backdoor.h"
...
while(something)
{