belki de on yedi yaşında söylediğim bi yalandan ötürü...
i can't sleep tonight
everybody saying everything's alright
still i can't close my eyes
i'm seeing a tunnel at the end of all these lights
sunny days
where have you gone?
i get the strangest feeling you belong
why does it always rain on me?
is it because i lied when i was seventeen?
even when the sun is shining
i can't avoid the lightning
i can't stand myself
i'm being held up by invisible men
still life on a shelf when
i got my mind on something else
sunny days
where have you gone?
oh, where did the blue skies go?
and why is it raining so?
it's so cold
i can't sleep tonight
everybody saying everything's alright
still i can't close my eyes
i'm seeing a tunnel at the end of all these lights
sunny days
where have you gone?
oh, where did the blue skies go?
and why is it raining so?
it's so cold
why does it always rain...
bugün zaten döktüren itü radyo'nun, ben merkez kantinde takılırken patlattığı güzelim güzelim canım benim şarkı. çok buruyo adamın içini be. yanımda konuşan insanların ne dediklerini anlamıyorum, kendimi şarkının bildiğim sözlerine bırakıyorum. bi isyan var şarkıda, naptım tanrım diye ama travis bile bulamıyor sorunun cevabını: why does it always rain on me...
hayatta yapılan her şeyin sonuçta bize bir şekilde etkilerinin geri döneceğini vurgulayan lirikleri ile daha da anlam yüklenen, melankolik bir anda dinlenmesi halinde gözden yaşların akmasına neden olabilecek kadar duygusal bir şarkı..
'bütün bu ışıkların sonunda karanlık bir tünel var biliyorum, zaten güneş parlarken bile ben yıldırımlardan kaçamıyorum. güneşli günler nereye kayboldunuz? nerde benim masmavi gökyüzüm? neden yağmur yağmakta? hem neden hep benim üzerime? yoksa 17 yaşındayken yalan söyledim diye mi?'
sabah cazgır (mp3 playerım) kulağımda okula yürürken yağmurun çiselemeye başladığı an çalmaya başlayan şarkı. tesadüf müdür yoksa ilahi bir işaret midir çözemedim. daha 17 olmadım ki 17 yaşında söylediğim bi yalana ilahi işaret olsun!!!....
öğrendiğime göre bu şarkının hikayesi şöyleymiş:
solist arkadaşımız her daim yağmurlu olan glasgow da yaşıyormuş. günlerden bir gün 2 günlük bir tatile çıkıp güneşli iki gün geçirmeye karar vermiş. sevinçli bir halde günlük güneşlik bir israil tatili hayaliyle yola koyulmuş ama ne görsün israile o iki gün içinde durmaksızın yağmur yağmış ve kendisi de, bunun 17 yaşında bir işe girmek için 18 yaşında olduğu yalanını sölemesinden dolayı olduğunu, nereye gitse yağmuru da beraberinde götürdüğünü bir nevi lanete yakalandığını düşünmüş.
bir diğer efsane de albülerinin ilk konserini verirken bu şarkıyı çalmaya başladıklarından hemen sonra yağmur yağmaya başlaması..
yalnızlığımızı tesadüfe vurabilen bir şarkı* olduğu gibi, bu şarkı da bir yalana vurur şanssızlığımızı. ikisi de harikadır, niye yazayım yoksa, diğ mi..
travis'in gelmis gecmis en muhteşem albümlerinden biri olan the man who albümünden çıkan, güzel, eğlenceli, ironik, güzel klipli, isyankar ve belki de sing'den sonra en tanınmış şarkısı..
şansızlığına feryat eden kişinin şarkısı.
o kadar şansız ki kendisine bile tahammül edemiyor.
truman* gibi tepesindeki bulutu gittiği yere götürenlerin şarkısı.
yağmura karşı bir isyan değildir aslında bu şarkı.
söz konusu kişi yağmuru sever. hüznü sever. aslında hep yağmura tutulmaz. hususi arar yağmuru. bekler.
yıllardır dinlediğim ama gittikçe farklı bir ruh hali ile dinlediğim travis şarkısı. lise zamanında sıkıntılar içerisinde dinlerken şimdiyse travis "why does it always rain on me" derken ben gülümsüyorum.hatta bazen "it's just business,nothing personal" diyorum kendi kendime. bütün evren benim mutsuz olmam için çalışamaz ya . sadece ben bazen hislenip köşeme çekilmek istiyorum. bir çeşit savunma mekanizması bu.
kafamı koyduğum anda uyumam belki mümkün olmuyor ama zaten her şey süper olması için beklemek ve bu bekleme sürecinde de hep mutsuz olmak hiçbir şeyi değiştirmiyor.
etraftaki herkesin neden her şeyin yolunda olduğunu söylediği gayet açık aslında. çünkü onlar içlerimizi göremiyor ,zihnimizi okuyamıyor. bu yüzden de insanların bize yardım etmesi için beklemek,hayatımızı değiştirecek kurtarıcının yolunu gözlemek saçma. çünkü herkes kendini kurtarabilir.belki diğerlerinin kurtarılmasına da yardım eder ama sadece onlar da bunu istiyorsa.
evet 17 yaşında belki de yağmur hep benim üzerime yağıyordu ama ben artık bunun sadece bir doğa olayı olduğunu biliyorum. hem sadece bana olmuyor. herkesin peşinde bir adet kara bulut vardır zaten.
bu gece uyuyamıyorum
herkes bana herşeyin yolunda olduğunu söylüyordu
gözlerimi kapatamadım
sonunda ışık olan bir tünel görüyorum
güneşli günlerdi
sen nereye gitmiştin?
sana karşı güçlü duygularım var
neden hep benim benim üzerime yağmur yağıyor?
çünkü onyedimdeyken yalan söylemiştim
hatta güneş parıldarken bile
aydınlıktan sakınamıyorum
kendime katlanamıyorum
aklım başka bir şeydeyken
ve hayatım hala raftayken
görünmeyen bir adam tarafından soyuldum
güneşli günler
ve sen nereye gitmiştin?
çünkü onyedimdeyken yalan söylemiştim
hatta güneş parıldarken bile
aydınlıktan sakınamıyorum
mavi gökyüzü nereye gitti şimdi?
ve neden bu kadar yağmur yağıyor?
çok soğuk
uyuyamadım bu gece
herkes bana herşeyin yolunda olduğunu söylüyordu
gözlerimi kapatamadım
sonunda ışık olan bir tünel görüyorum
güneşli günlerdi
sen nereye gitmiştin?